Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Gest

Nechifor susţine că aleşii PSD vor demisiona din funcţii dacă alegerile locale şi generale vor fi comasate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că aleşii social-democraţi vor demisiona din funcţii în cazul în care actuala putere va reuşi să impună comasarea alegerilor locale cu cele generale.

„Am discutat la Bucureşti cu colegii mei şi nimeni nu este doritor să mai rămână în funcţii. Ori plecăm acum ori, dacă nu, mergem toţi spre dictatură. E un gest de onoare, de fermitate pe care eu personal o să-l fac”, a spus Nechifor.

El a precizat că cel mai probabil Guvernul îşi va suma răspunderea în Parlament pentru modificarea Legii administraţiei publice locale şi a Legii alegerilor locale fără de care comasarea celor două scrutinuri nu ar fi posibilă. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, a spus liderul social-democrat, va fi sesizată într-o primă fază Curtea Constituţională.

„Ne vom opune comasării alegerilor pentru toamna lui 2012. Ce vor să facă ei este neconstituţional, pentru că în Constituţie scrie clar că mandatul primarului şi al preşedintelui Consiliului Judeţean este de patru ani. Aici nu merge să citeşti cum citeşte Băsescu seara Constituţia, cu doamna Nuţi la Cotroceni, şi să interpreteze cum vrea el. Probabil o vor face printr-o procedură de asumare în Parlament şi probabil că din nou parlamentarii PD-L vor fi ţinuţi în lesă, în scaune, ca să voteze. Ne vom adresa Curţii Constituţionale în primă instanţă şi dacă nu vom avea câştig de cauză mergem mai departe. Există Comisia de la Veneţia care, subordonată fiind Consiliului Europei şi Comisiei Europene, poate să sancţioneze drastic România pentru nerespectarea democraţiei şi dacă nici aici nu reuşim, nu avem altceva de făcut decât să plecăm. Îi vom lăsa pe pedelişti să-şi facă de cap aşa cum vor, pentru că altă variantă de a ţine democraţia în România nu există”, a afirmat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor susţine că aleşii PSD vor demisiona din funcţii dacă alegerile locale şi generale vor fi comasate.
 Vizualizări articol: 913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor susţine că aleşii PSD vor demisiona din funcţii dacă alegerile locale şi generale vor fi comasate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei