Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efecte

Nechifor evidenţiază efectele pozitive ale proiectului „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a ţinut să evidenţieze, într-o conferinţă de presă, efectele pozitive ale proiectului „Utilităţi şi mediu la standarde europene” iniţiat şi demarat de fosta administraţie PSD a Consiliului Judeţean, proiect care vizează investiţii în introducerea gazului metan şi construirea de centrale termice pe cogenerare în mai multe localităţi din judeţ.

Nechifor a dat exemplul municipiului Rădăuţi, acolo unde noua centrală termică se află în funcţiune şi unde preţul gigacaloriei a scăzut începând cu data de 1 aprilie. Rădăuţenii plătesc acum 153,77de lei pentru o gigacalorie, cu 40 de lei mai puţin decât înainte.

 

Preţ mai mic pentru rădăuţeni pentru gigacalorie

 „Dacă în trecut preţul de producţie al energie termice era de 167,5 lei cu tot cu TVA, acum preţul este de 149,98 de lei. Cu tot cu transport, gigacaloria la Rădăuţi ajungea la un preţ total de 253 de lei, inclusiv TVA, iar de la 1 aprilie este de 236 de lei. O scădere de 17 lei pe gigacalorie. Având în vedere şi subvenţia pe care o primesc cei din Rădăuţi, preţul final pe care practic consumatorul îl plăteşte pentru o gigacalorie este de 153,77 de lei. Asta înseamnă că lunar rădăuţenii plătesc o factură mai mică cu circa 40 de lei, ceea ce în condiţiile economiei de astăzi, în condiţiile în care toate preţurile cresc, în condiţiile în care salariile sunt îngheţate sau au fost scăzute, înseamnă  foarte mult. Înseamnă un număr important de pâini pe care rădăuţenii pot să le cumpere în plus faţă de ceilalţi locuitori din judeţ şi înseamnă, dacă vreţi, faptul că proiectul utilităţi şi mediu este un proiect care poate să aducă rezultate pozitive pentru populaţie”, a explicat preşedintele PSD Suceava.

Nechifor a precizat că ultimele reglementări la nivel naţional au dat posibilitatea firmei de utilităţi „Servicii Comunale”, care gestionează centrala termică de la Rădăuţi, să livreze energie electrică în sistemul naţional la preţuri mai mari, permiţând astfel să scadă preţul la energia termică.

„La Rădăuţi proiectul <Utilităţi şi mediu> este gestionat de la început de o persoană cu o capacitate profesională extraordinară, Nistor Tătar, (nr- directorul societăţii Servicii Comunale) care reuşeşte sa ţină această investiţie profitabilă, dar să furnizeze agent termic către populaţie la un preţ scăzut”, a mai spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor evidenţiază efectele pozitive ale proiectului „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor evidenţiază efectele pozitive ale proiectului „Utilităţi şi mediu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei