Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2011 - Anul XVI, nr. 64 (4662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Milici îi îndeamnă pe dascăli să condamne la ore „terfelirea simbolurilor naţionale”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici, a făcut un apel la profesorii din şcolile româneşti să condamne la ore „terfelirea simbolurilor naţionale”. Milici a condamnat în cadrul unei conferinţe de presă „actul mârşav” al unui cetăţean român de etnie maghiară, din Miercurea Ciuc, care a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu. Ovidiu Milici a solicitat conducerii UDMR să condamne „în cei mai duri termeni” acest gest şi să se delimiteze de astfel de acţiuni.

„De ce fac acest apel public către UDMR? Pentru că în acest moment UDMR conduce, sau mai bine spus PD-L a dat ţara pe mâna UDMR-ului. Nu mai puţin de acum o săptămână spuneam că încrederea în cabinetul Boc - Băsescu şi în PD-L este la cote minime. Şi atunci ne întrebam: oare cine îi mai susţine pe aceşti oameni? Şi răspunsul îl avem astăzi. Este vorba despre UDMR”, a spus Milici.

El a adăugat că, în calitate de profesor, face un apel la colegii săi din întreaga ţară ca în prezenţa elevilor şi a studenţilor să condamne gestul bărbatului din Miercurea Ciuc. Vicepreşedintele PSD Suceava consideră că profesorii au posibilitatea, „prin metode didactice echilibrate”, să condamne „acel act mârşav”.

„Fiecare dintre dumneavoastră poate, prin metode didactice echilibrate, să nu lase ca spiritul românesc să fie călcat în picioare. Este clar că pe guvernanţi nu îi mai interesează aceste aspecte care ţin de identitatea naţională. Dar este de datoria noastră să păstrăm mândria de a fi român pentru copiii noştri”, a încheiat Milici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Milici îi îndeamnă pe dascăli să condamne la ore „terfelirea simbolurilor naţionale”.
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Milici îi îndeamnă pe dascăli să condamne la ore „terfelirea simbolurilor naţionale”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(18 mar 2011, 11:55:21
Ati demonstrat ca sunteti un ROMAN adevarat. Felicitari pentru gestul facut, si celor de la pdl sa le fie rusine pentru ca permit defaimarea si umilirea unei natiuni! Felicitari Domnule Milici!
2.   Tu Ardeal trimis de
(18 mar 2011, 20:28:46
Din pacate nationalismul nu prea mai curge prin sangele romanilor si ar trebui mai dese astfel de mesaje adresate romanilor.

3.   Parerea mea trimis de
(19 mar 2011, 22:10:13
un lucru bun
4.   IREDENTISUL MAGHIAR TREBUIE CONDAMNAT trimis de
(21 mar 2011, 08:16:20
Ma intreb cum ar fi reactionat daca romanii din Ungaria recte orasul GHYULA ar fi facut acelasi gest cu simbolul maghiar Petofi! Cred ca Budapesta ar fi declarat un val de proteste asupra Bucurestiului.Daca mai adaugam si declaratiile unor oficiale maghiari cu privire la autonomia Ardealului,avem aproape complet tabloul iredentismului maghiar.
-Cred ca prea mult le-am suflat in lapte acestor lifte iredentiste,prea le-am trecut cu vederea atitudinele de dispret la adresa natiei Romane,prea mult le-am tolerat obraznicia si toate acestea doar ca sa multumim occidentul.Am ajuns sa fim obligati sa invatam limba maghiara,sa admitem ca in toate scolile indiferent de nivel geografia si istoria sa fie invatate in limba maghiara.Ma intreb cam cum vor invata istoria cand va fi vorba de Avram Iancu,Balcescu,Saguna etc.etc.Cred ca a sosit timpul sa terminam cu aceste concesii,sa avem aceleasi relatii cu minoritarii ca in Franta,Germania sau statele Unite.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei