Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2011 - Anul XVI, nr. 64 (4662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Băişanu: Băsescu şi Boc ar trebui să ia atitudine faţă de mesajele antiromâneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, îşi exprimă deschis nemulţumirea faţă de atitudinea preşedintelui României, Traian Băsescu, şi a premierului Emil Boc, după ce mai mulţi lideri din Ungaria au transmis mesaje antiromâneşti. Băişanu a făcut referire în special la declaraţia preşedintelui Parlamentului ungar, Laszlo Kover, care a spus la Târgu Mureş că autonomia pe care o doresc cei 500.000 de secui este justificată, fiind o cerinţă pe deplin cuvenită.

Făcând referire la aceste declaraţii, Alexandru Băişanu a spus că ele sunt în contradicţie cu prevederile Constituţiei României.

„Potrivit legii fundamentale, România, ţara condusă de Traian Băsescu şi Emil Boc, este un stat naţional suveran, independent, unitar şi indivizibil. Considerăm că declaraţiile preşedintelui Parlamentului Ungariei sunt inacceptabile. Domnia sa arată că sprijină fără rezerve realizarea autonomiei ţinutului secuiesc”, a spus Băişanu.

El a spus că nu este acceptabil ca Traian Băsescu şi Emil Boc să nu fi ieşit public cu o declaraţie prin care să ia atitudine faţă de spusele preşedintelui Parlamentului ungar. Mai mult, liderul PNL Suceava a arătat că premierul Emil Boc „a făcut de râs Ardealul”, cu atât mai mult cu cât vine din această zonă a ţării.

„Dacă România, cu un premier ardelean, stă şi rabdă inepţiile pe care alţii le spun, atunci înseamnă că ţara aceasta este deja vândută. De asemenea, este anormal că gesturi prin care modelele istorice, morale şi politice pe care le avem, precum Avram Iancu, au fost pângărite de un cetăţean român de origine maghiară, nu sunt sub nici o formă etichetate şi lămurite. Consider că este absolut anormal să se întâmple asemenea evenimente care să instige la distrugerea statului român şi la pângărirea a ceea ce avem mai sfânt”, mai declarat Alexandru Băişanu.

El a precizat că, din punctul său de vedere, democrat-liberalii au făcut prea multe compromisuri cu reprezentanţii UDMR, motiv pentru care mesajele antiromâneşti din ultima perioadă nu au fost criticate de liderii români.

„Este ruşinos ca prin astfel de compromisuri, pentru a obţine sprijinul UDMR pentru ca ei să-şi păstreze funcţiile şi scaunele, să vândă tot ce avem noi mai scump, şi anume România. Remarcăm cu stupoare şi poziţia nefirească de subordonare a şefului statului român faţă de premierul Ungariei, Viktor Orban”, a mai spus Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: Băsescu şi Boc ar trebui să ia atitudine faţă de mesajele antiromâneşti.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băişanu: Băsescu şi Boc ar trebui să ia atitudine faţă de mesajele antiromâneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dulce Romanie trimis de
(18 mar 2011, 20:16:19
Sa n-ajungem noi colonie in curand, daca se tot continua in stilul acesta .

Pai daca n-are loc un partid ca PSD sau PNL la guvernare, bine ca are loc UDMR in fiecare conducere dupa 1989, daca nu ma insel .

Oricum problema aceasta ar trebui sa fie in primul rand rezolvata de reprezentantii maghiari , pentru ca nici lor nu cred ca le-ar conveni sa le fie pangarite intr-un mod asemanator simbolurile lor nationale.

Unde e problema oare ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei