Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iun 2010 - Anul XV, nr. 131 (4422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Replică

Nechifor: „Nu PSD-iştilor le chiorăie maţele, ci românilor înfometaţi de Guvern”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferinţă de presă că actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, este preocupat mai mult de PSD decât de problemele judeţului şi de cele ale românilor. Nechifor a făcut referire la declaraţia lui Gheorghe Flutur de la Consiliul de Coordonare a Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, care a avut loc sâmbătă, când acesta a precizat că „PSD-iştilor le chiorăie maţele şi li s-a făcut dor de putere”.

„Domnule Flutur, nu nouă ne chiorăie maţele de foame. Nu aţi înţeles. Românii sunt cei care sunt înfometaţi de Guvernul pe care dumneata îl susţii şi l-ai impus împreună cu Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea, Berceanu, Videanu, Blaga şi tot neamul vostru”, a fost replica lui Cătălin Nechifor. El a adăugat că în momentul de faţă românii sunt privaţi de unele drepturi prevăzute în Constituţia „pe care Traian Băsescu o flutura în 2004”. Liderul PSD Suceava a mai spus că în momentul de faţă nu PSD-iştii contează, ci populaţia României, care este condamnată la sărăcie de Guvernul condus de Emil Boc.

 

„Cel mai bun proiect pentru România este moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc”

Pe de altă parte, preşedintele PSD Suceava a declarat că parlamentarii PD-L ar trebui să susţină moţiunea de cenzură care va fi depusă împotriva Guvernului condus de Emil Boc. Cătălin Nechifor a precizat că în cursul săptămânii trecute deputatul PD-L de Suceava, Ioan Bălan, a precizat că ar fi dispus să susţină un proiect care ar veni în sprijinul sucevenilor, motiv pentru care l-a invitat să susţină moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD.

„Domnule deputat PD-L de Suceava, vă dau o idee genială de proiect. Votaţi moţiunea de cenzură. Este singurul proiect bun pentru România. Votaţi moţiunea de cenzură alături de noi şi facem ceea ce trebuie să facem, pentru că asta este, din păcate, şi acest lucru se datorează vouă, singura măsură anticriză coerentă şi disponibilă pentru România”, a spus Cătălin Nechifor.

În acelaşi timp, liderul PSD Suceava a mai precizat că îl bucură faptul că doi parlamentari PD-L, senatorul Orest Onofrei şi deputatul Ioan Bălan, au declarat săptămâna trecută că sunt dezamăgiţi de el.

„Acesta este mesajul. Va trebui uşor-uşor ca toţi PD-L-iştii din Suceava şi din ţară să fie dezamăgiţi de PSD şi de mine ca preşedinte. Pentru că asta înseamnă că noi ne facem treaba. Şi vă mulţumim că aţi început atât de repede să fiţi dezamăgiţi de noi. Vă vom ajuta din toate puterile noastre”, a mai afirmat Nechifor.

 

Nechifor susţine că parlamentarii plecaţi la PD-L din PNL Suceava vor vota moţiunea

Nu în ultimul rând, Cătălin Nechifor a precizat că parlamentarii plecaţi la PD-L din PNL Suceava se vor număra printre cei care vor vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc. În această situaţie s-ar afla senatorul Tiberiu Prodan şi deputatul Gheorghe Coroamă, despre care Nechifor a afirmat că în momentul de faţă şi-ar căuta un alt partid politic.

„Dat fiind faptul că au plecat din PNL le-aş recomanda, într-o primă fază, să încerce tot acolo. Asta pentru a reechilibra harta politică a parlamentarilor de Suceava, nu doar în zona PD-L care a furat tot ceea ce a însemnat parlamentar de la PNL, dar şi în Parlamentul României”, consideră liderul PSD. El a adăugat că în situaţia în care cei doi nu vor găsi înţelegere în PNL, abia atunci va putea discuta cu ei. Nechifor a arătat că PSD nu este interesat să-i preia în partid pe toţi cei care vor să plece „din barca în stare de scufundare a PD-L”.

 

Niculai Barbă: „Domnul Nechifor a stat prea mult în soare”

În replică la declaraţiile preşedintelui PSD Suceava, vicepreşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, Niculai Barbă, a declarat că afirmaţiile acestuia îl determină să creadă că „domnul Cătălin Nechifor este o mare dezamăgire pentru politica suceveană”. Barbă a precizat că, din punctul său de vedere, PSD Suceava este în continuare „pe mâna” fostului lider, Gavril Mîrza, şi că în momentul de faţă organizaţia social-democraţilor suceveni este dată în „antrepriză” lui Cătălin Nechifor.

„Probabil că acest comportament al lui Cătălin Nechifor este determinat de faptul că a stat prea mult în soare. Genul acesta de declaraţii şi modul în care se comportă PSD sunt departe de ceea ce cred eu că ar trebui să facă un partid de opoziţie. Văd doar acţiuni şi declaraţii de joasă speţă, fără a fi aduse în discuţie propuneri concrete. Asta arată că PSD nu poate să-şi depăşească statutul de partid pus în slujba unui grup restrâns de interese”, a spus Barbă. El a adăugat că sucevenii nu au uitat că timp de mai bine de 16 ani PSD a condus judeţul Suceava şi că reprezentanţii acestui partid au fost beneficiarii tranziţiei din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: „Nu PSD-iştilor le chiorăie maţele, ci românilor înfometaţi de Guvern”.
 Vizualizări articol: 1070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor: „Nu PSD-iştilor le chiorăie maţele, ci românilor înfometaţi de Guvern”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei