Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2009 - Anul XIV, nr. 238 (4224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Nechifor cere Guvernului să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să reducă pensiile parlamentarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, cere Guvernului ca până cel târziu luni să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să reducă pensiile parlamentarilor şi să le transfere în zona pensiilor de stat.
Nechifor a declarat că, prin această procedură simplă, tema introdusă de PD-L ca să-şi justifice aprobarea noii legi a pensiilor prin asumarea răspunderii guvernamentale, temă care se referă la pensiile mari ale parlamentarilor, este rezolvată, iar legea poate să fie introdusă spre dezbatere în Parlament.
Deputatul PSD de Suceava consideră că proiectul legii pensiilor pentru care Guvernul vrea să-şi asume răspunderea nu face decât să micşoreze pensiile românilor şi să mai producă o categorie de oameni nemulţumiţi, după sindicate, care au ieşit deja în stradă nemulţumite de legea unică a salarizării bugetarilor.
„Punctul de pensie este calculat raportat la salariul mediu brut pe economie, care a crescut an după an. Presupun că, odată ce România va ieşi din criză, salariul mediu brut va creşte. Boc şi Pogea propun acum un sistem de pensii care are ca metodologie de calcul nu salariul mediu pe economie, ci valoarea inflaţiei anuale. În acest an, inflaţia este de 4%, iar în viitor va fi undeva spre 3% sau chiar 2%. Propunerea pe care Guvernul Boc o face este de fapt aceea de a îngheţa pensiile celor care au pensii mici şi mai puţin acest demers populist, prin care câteva pensii mai mari sunt aduse într-o zonă mult mai mică”, a explicat Nechifor.
El consideră că soluţia aleasă de „guvernul Boc second hand” este cea mai proastă pentru România, apreciind că legea pensiilor pe care Guvernul vrea să-şi asume răspunderea „este o lege făcută peste noapte cu aşa-zişi specialişti, este o lege păguboasă pentru România”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor cere Guvernului să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să reducă pensiile parlamentarilor.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Nechifor cere Guvernului să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să reducă pensiile parlamentarilor1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pensii trimis de
(10 oct 2009, 13:28:53
tirziu te-ai trezit d-le Nechifor, discutia despre aceste pensii este inceputa de mult timp, unde ati fost pina acuma de nu ati auzit nimic?...... halal politicieni......
2.   Sa se reduca numai la parlamentari? trimis de
(10 oct 2009, 14:21:40
Nu numai parlamentarii au pensii uriase...mai sunt foarte multe persoane care nu au contribuit aproape deloc la pensii si acum primesc sume uriase nejustificate de la stat. Sunt curios acei parlamentari care se impotrivesc acestei legi ce alte slujbe mai au?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei