Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Critici

Băişanu: „Guvernul ruşinii ar trebui să-şi dea demisia urgent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Ştefan Alexandru Băişanu, consideră că formarea unui guvern din tehnocraţi care să gestioneze ţara până la alegerile prezidenţiale reprezintă o soluţie viabilă pentru ieşirea din criza politică generată de PD-L şi PSD.
În opinia lui Băişanu, guvernul de tehnocraţi ar trebui să aibă două obiective foarte clare şi precise: adoptarea imediată a unor măsuri de ordin economic şi social pentru stoparea degringoladei fără precedent în care se află România şi asigurarea condiţiilor pentru ca procesul electoral să se desfăşoare corect şi transparent.
Liderul liberalilor suceveni apreciază că şeful statului, Traian Băsescu, şi liderii PD-L şi PSD, Emil Boc, respectiv Mircea Geoană, sunt protagoniştii „unui spectacol grotesc”, care nu face altceva decât să slăbească încrederea cetăţeanului în forţele politice.
„E vorba de un guvern al ruşinii, care ar trebui să-şi dea demisia cât mai urgent, este vorba de un guvern în care PD-L dă vina pe PSD, PSD dă vina pe PD-L, Boc dă vina pe Geoană, Geoană pe Boc, iar Traian Băsescu dă vina pe toată lumea şi nimeni nu face nimic”, a arătat Băişanu.
El a precizat că Băsescu şi-l doreşte candidat pe Geoană în turul doi la alegerile prezidenţiale, fiind sigur că-l va învinge, însă fuge de liderul PNL, Crin Antonescu, în faţa căruia ar pierde.
 


„Zi neagră pentru pensionari şi pentru Universitatea suceveană”

În altă ordine de idei, Alexandru Băişanu a catalogat drept „zi neagră” ziua de ieri, când s-a sărbătorit Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice şi când a început un nou an universitar.
Asta pentru că, susţine liberalul, pensionarii sunt marginalizaţi de actuala clasă politică, iar Universitatea „Ştefan cel Mare” nu mai beneficiază de susţinerea de care se bucura pe vremea guvernării PNL. „Un lucru este demn de remarcat, şi anume că, în perioada liberală, Universitatea a început un proiect măreţ, a terminat altele foarte importante, precum corpul E, finalizat cu fonduri aduse de guvernul liberal, a primit cele 30 de hectare de teren pentru un nou campus, proiect care acum este blocat, pentru că, faţă de perioada anterioară, doar 5% din banii pe care îi primeau înainte ajung azi aici. Mai trebuie să spun că doar 60%-70% din banii pentru salariile profesorilor au intrat în bugetul Universităţii. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte cercetarea, un alt segment important în viaţa universitară, marea majoritate a proiectelor sunt blocate din lipsă de bani”, a spus Băişanu.
El a solicitat liderilor locali ai PD-L să facă demersuri la guvern pentru alocarea de bani Universităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: „Guvernul ruşinii ar trebui să-şi dea demisia urgent” .
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băişanu: „Guvernul ruşinii ar trebui să-şi dea demisia urgent”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zarzavat trimis de
( 2 oct 2009, 12:56:51
Ehei,Mr Baisanu,cam scurt de memorie sunteti,probabil e de vina hard disk-ul de pe vremea cand erati la guvernare!Astia de la pdl sunt exact in aceeasi oala ca si voi cand i-ati scos de la oala cu ciolane afumate si nitica varza!Ziceti de tehnocarati,dar razgandeanu cand ne-a vandut si nisipul din Marea Neagra sau Vosganian care declara:pe timpul nostru nu s-a marit nici o taxa,totul a mers ca uns,dar taxa de poluare a marit-o bunicu cred ca!Si exemplele pot continua,deci nu sunteti mai breji nici voi,nici psd si nici pdl.Toti cautati sa rupeti carnea de pe ciolan cat sunteti la putere,apoi cand ati iesit sau ati fost dati afara sa latrati la cei care au facut la fel ca voi,doar ca poarta alta culoare.Cred ca am vazut o doza de onestitate si bun simt mai mare decat in politica in satra aia sau ce era acolo unde i-au facut statuie sefului de post din comuna respectiva,si plangeau dupa el.Acolo nu cred ca i-au vopsit statuia in portocaliu,rosu sau galben.Cinste lor!
1.1  RE: Zarzavat trimis de
( 4 oct 2009, 03:12:38
Opreste-te mah! Parca Traiceanu o luat banii si si-o varat in fund. Ai luat si tu, o luat toata lumea din cresterea aia pe consum! Si taxa auto, daca nu erai atat de tzaran, ca sa afli si tu aducea bani la buget. Bani care in vremurile astea, cand nu is bani pentru profesori&shit, erau buni. Sa ma explic alfel, premeferam sa taxez tzaranii speculanti de Golf III care vadn al Cumparatura, ca sa mai am niste bani. Amu ca ii fura pe toti partea a doua, o reglementam votand ALTCEVA, dar nu imi da tu argumente ciudate, cand totul era asa bine. Chit ca era o iluzie. Macar nu si-au pus fiicele pe functii de 5000 de euro si coardele la 2 ministere odata!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei