Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2009 - Anul XIV, nr. 120 (4106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Luhan vrea subvenţii ca în Germania şi Franţa pentru agricultorii români

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul sucevean aflat pe locul opt pe lista PD-L pentru alegerile europarlamentare, Petru Luhan, a anunţat că intenţionează să susţină majorarea subvenţiilor pentru agricultorii români.

Luhan consideră că PD-L, prin apartenenţa la cea mai mare familie europeană, cea a Grupului PPE-DE, poate să susţină majorarea constantă a subvenţiilor agricultorilor români, până când vor ajunge la nivelul unor state precum Germania sau Franţa.

„Pe durata viitorului mandat al Parlamentului European se vor lua decizii importate cu privire la viitoarea reformă a Politicii Agricole Comune, prevăzută a avea loc în 2013. De asemenea, de o extremă importanţă este faptul că după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, agricultura va deveni una din politicile Uniunii Europene asupra căreia Parlamentul va decide alături de Consiliul Uniunii Europene”, a subliniat Petru Luhan.

Candidatul sucevean a arătat că în condiţiile în care regiunea Nord-Est deţine o mare suprafaţă de teren agricol, aproximativ 15% din suprafaţa agricolă totală a ţării, viitorii europarlamentari trebuie să determine ca, prin intermediul Politicii Agricole Comune, să se ajungă la diminuarea principalilor factori care duc la o productivitate scăzută a resursei agricole.

Luhan a arătat că printre aceşti factori se numără gradul mare de sărăcie a proprietarilor care întâmpină dificultăţi mari în realizarea culturilor şi creşterea animalelor, sau lipsa capitalului pentru restructurarea şi modernizarea agriculturii.

El a subliniat că susţinerea dezvoltării agriculturii este cu atât mai importantă, cu cât ponderea populaţiei ocupate în agricultură, în regiunea Nord - Est, este destul de ridicată -  40,74%.

Petru Luhan a mai adăugat că aproximativ 20% din totalul populaţiei ocupate în agricultură la nivel naţional provine din Regiunea de Nord-Est.

„Pentru cei nouă milioane de români care trăiesc la ţară, PD-L se va bate ca noul buget al Uniunii Europene să aibă un sistem generos de subvenţii pentru agricultura românească”, a mai spus candidatul PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan vrea subvenţii ca în Germania şi Franţa pentru agricultorii români.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Luhan vrea subvenţii ca în Germania şi Franţa pentru agricultorii români3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei