Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În prag de euroalegeri

Onofrei dă cu pudră peste rujul lăsat de sărutul cu PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Apropierea alegerilor europarlamentare şi a campaniei electorale face ca atât PSD, cât şi PD-L să încerce unele clarificări în faţa activiştilor şi a electoratelor proprii în ceea ce priveşte „Parteneriatul pentru România”.

La Consiliul de coordonare judeţean al PD-L Suceava, acest rol i-a revenit purtătorului de cuvânt al organizaţiei judeţene, senatorul Orest Onofrei. Cu un discurs presărat de pilde şi parabole, Onofrei a smuls aplauzele colegilor săi din sală când a ridicat de la tribună aceleaşi întrebări care persistă în mintea fiecărui membru PD-L: de ce PD-L cu PSD?

„Este foarte greu să găseşti răspuns la această căsătorie nefirească, ca să nu spun împotriva firii. Sigur, putem spune că această criză este fără precedent şi că poate să aducă costuri uriaşe asupra noastră, a tuturor, şi că două partide mari pot să treacă mai uşor prin această criză. Şi ăsta poate fi un răspuns, dar noi totuşi trebuie să spunem că niciodată noi şi PSD nu vom putea fi căsătoriţi, decât cei care vor să trăiască în concubinaj nefiresc. Trebuie să ştim care este raportul corect între noi şi ei. Nu suntem căsătoriţi, nu suntem la guvernare, nu suntem în alianţă, suntem într-un parteneriat, vrem să trecem peste această guvernare şi depinde de data asta doar de ei cât de lungă va fi această guvernare”, a declarat, sâmbătă, senatorul Orest Onofrei.

Acesta a arătat că relaţia cu PSD nu este deloc uşoară şi s-a plâns că de cele mai multe ori nu este nici corectă. Onofrei îi acuză pe social-democraţi că „pun coarne” PD-L, păstrând relaţii cu „nevestele anterioare”, PNL, UDMR şi chiar PRM, şi că se comportă „ca mormonii”.

 

PD-L acuză PSD că-l înşeală cu liberalii şi cu ungurii

„Nu poţi să fii şi în căruţă şi în teleguţă, nu poţi să fii la guvernare şi să critici guvernarea, nu poţi să fii într-un parteneriat şi tot timpul să vorbeşti împotrivă, nu poţi să te căsătoreşti fără să divorţezi mai întâi şi ei n-au divorţat. Din punct de vedere politic, PSD se comportă ca mormonii: şi-au păstrat vechile neveste şi vin şi cu ele în casă. N-au desfăcut alianţa cu PNL, nici cu UDMR şi probabil nici cu PRM”, a afirmat Orest Onofrei.

În viziunea sa, parteneriatul dintre cele două partide aflate la guvernare este similar cu convocarea fotbaliştilor la echipa naţională, „fiecare rămânem în partidele noastre, fiecare la echipa lui de club şi suntem în competiţie”.

Discursul lui Onofrei a inclus şi un avertisment la adresa colegilor de coaliţie, pe care i-a atenţionat că, dacă mai au intervenţii publice la adresa democrat-liberalilor, vor avea parte de o ripostă dură.

„Vrem să transmitem un avertisment acelor colegi ai noştri cu care vrem să avem o relaţie corectă şi firească. Că noi suntem la un loc cu PSD e greu de înţeles, dar poate unii se aşteptau. Dar ca Flutur şi Mîrza să fie la un loc nu se aştepta nimeni. Şi totuşi se întâmplă, şi asta pentru că preşedintele nostru a reuşit să-şi mai muşte limba, să mai strângă din buze şi relaţia pare să fie în regulă. Din păcate, din partea lor nu este corectă. Nu poţi să spui ‘noi, PSD suntem la guvernare, dar sunt unii care vorbesc pe lângă’. Aceşti ‘unii’ sunt Vanghelie, care este preşedintele PSDPSD. Dacă noi nu vedem aceste lucruri, înseamnă că ne aşteptăm să ne furăm căciula singuri, dacă deja nu ne-au furat-o. Vreau să rămânem împreună la guvernare într-o relaţie corectă, dar în politică nu întorci al doilea obraz. Atunci când eşti lovit peste primul obraz nu-l întorci pe al doilea, dai tu peste al doilea obraz şi dai mai tare. Aşa este normal”, a declarat Onofrei. Bucureşti, Năstase, preşedintele Comitetului naţional şi chiar Mircea Geoană, preşedintele

 

Adversarii PD-L: „PSD, PNL, UDMR, Antenele şi Realitatea şi cine o mai fi”

El nu a pierdut ocazia de a reproşa PNL că a împins PD-L în braţele PSD şi că a guvernat în ultimii doi ani „fără cap şi fără coadă”, fără să „adune bani albi pentru zile negre”. Onofrei a reamintit că soarta PD-L este indisolubil legată de realegerea preşedintelui Traian Băsescu, iar alegerile europarlamentare vor constitui semnalul despre poziţia PD-L, implicit a preşedintelui, în preferinţele electoratului.

„Soarta partidului nostru ţine de acest an electoral, de alegerile europarlamentare, care vor fi un semnal, şi de concluzia la prezidenţiale. Soarta acestui partid ţine de câştigarea alegerilor de către Traian Băsescu şi, dacă cineva crede altceva, cu siguranţă se înşeală”, a arătat senatorul sucevean, care a definit şi adversarii din campanie ai PD-L – „PSD, PNL, UDMR, Antenele şi Realitatea şi cine o mai fi, pentru că aşa s-a structurat clasa politică”.

„În comportamentul cu PSD, nu întorc al doilea obraz, ştiu şi să dau şi nu pot să nu dau când sunt provocat. Ţinta noastră este să scoatem puţini din dinţii PSD, eventual să-i lăsăm pe cei ai lui Mitrea înfipţi în gâtul lui Geoană”, a mai spus Orest Onofrei.

 

Flutur: „În politică, nimeni nu-i frate cu tata”

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, a ţinut să precizeze că discursul lui Onofrei este o replică la o declaraţie a deputatului PSD de Suceava Eugen Bejinariu, din ziua precedentă.

Flutur le-a cerut colegilor săi să respecte parteneriatul cu PSD, pentru că acesta este în interesul ţării, dar că este de acord cu ceea ce a spus Onofrei.

„Am încercat cu PNL să facem o construcţie şi nu s-a putut. Atunci am încercat să depăşim orice ostilităţi şi răni şi sentimente vechi, să vedem ce e bine pentru România şi ce e bine pentru partidul nostru şi am ales acest parteneriat. Să-l respectăm, dar suntem competitori în această campanie electorală. În politică, nimeni nu-i frate cu tata, că ne batem pe voturi şi procente. Sper să nu fie cazul de atacuri sau de nerespectarea parteneriatului, dar nu doresc să fiu eu cel care îl calcă primul. Ne dorim stabilitate. În rest, absolut de acord cu tot ce a spus colegul meu”, a precizat liderul PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei dă cu pudră peste rujul lăsat de sărutul cu PSD.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Onofrei dă cu pudră peste rujul lăsat de sărutul cu PSD1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei