Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2008 - Anul XIII, nr. 269 (3950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Bejinariu promite drumuri mai bune şi finalizarea podului de la Talpa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu susţine îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul exploatării albiilor de râu, considerând că la această oră firmele care lucrează în domeniu nu sunt suficient responsabilizate pentru protejarea zonelor pe care le exploatează. Bejinariu a afirmat că cel mai bun exemplu în acest sens este urmărirea modului în care se exploatează balastul în albia râului Suceava, în zona Rădăuţi-Siret, unde sătenii din comunele situate de o parte şi de alta a râului reclamă atât modul în care sunt exploatate balastierele, cât şi daunele pe care le provoacă drumurilor autovehiculele de mare tonaj cu care este transportat pietrişul.

„Cred că în această zonă este cea mai proastă infrastructură. Drumurile sunt distruse, construcţia podurilor începe şi nu se mai termină, iar primăriile sunt prea sărace ca să-şi poată permite lucrări de reparaţii şi întreţinere. Cât despre investiţii, nici nu poate fi vorba”, a declarat deputatul PSD.

Conform acestuia, din cele 83 de firme autorizate în judeţul Suceava în domeniul exploatării în albiile râurilor, doar 10 respectă tehnologia de exploatare.

„Astfel de probleme se întâlnesc în comunele Vicov de Jos, Gălăneşti, Frătăuţii Vechi, Frătăuţii Noi, Dorneşti etc”, a arătat Eugen Bejinariu.

De asemenea, deputatul a acuzat şi tergiversarea lucrărilor de la podul de peste râul Siret, de la Talpa, care asigură legătura dintre Suceava şi Botoşani.   

„Acest pod din comuna Zamostea a fost distrus la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, de armatele în retragere. La insistenţa administraţiilor locale a început întocmirea documentaţiei şi în 1995 au demarat lucrările pentru reconstruirea podului, dar din motive financiare acestea au fost sistate, după ce s-a realizat aproximativ 80 la sută din investiţie”, a afirmat parlamentarul, candidat la un nou mandat în colegiul Siret.

 

Bejinariu: Podul de la Talpa va fi finalizat

El spune că numai cu contribuţia cetăţenilor din Zamostea, Rogojeşti şi Zvorîştea, cu sumele alocate de administraţiile locale interesate din judeţele Suceava şi Botoşani lucrările nu pot fi terminate şi că este necesar ca şi Ministerul Transporturilor să se implice şi să aloce fonduri.

Cum intervenţiile sale de până acum, la Ministerul Transporturilor, în calitate de parlamentar, au rămas fără ecou, Eugen Bejinariu afirmă că reluarea lucrărilor la podul de la Talpa va face parte dintre priorităţile sale în viitorul mandat.

„Viitorul guvern va fi PSD şi cu siguranţă va reuşi să facă ceea ce n-a făcut guvernul PNL-PD-PD-L în 4 ani. Noi ştim ce au oamenii nevoie şi vom acorda o atenţie deosebită pentru a sprijini dezvoltarea zonei Siret, care cred că este cea mai săracă din judeţ. Populaţia este îmbătrânită, trăieşte aproape exclusiv din agricultură şi statul nu se implică în nici un fel. Oamenii simt din ce în ce mai mult că sunt ai nimănui, că statul nu mai are absolut deloc grijă de ei”, a mai spus candidatul PSD în colegiul Siret, deputatul Eugen Bejinariu, care a mai spus că PSD pledează pentru un stat puternic, care intervine în sprijinul cetăţenilor săi, mai ales în perioadele de criză financiară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bejinariu promite drumuri mai bune şi finalizarea podului de la Talpa.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bejinariu promite drumuri mai bune şi finalizarea podului de la Talpa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei