Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2008 - Anul XIII, nr. 269 (3950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes

Sprijin necondiţionat de la Gospodaru pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PD-L la Camera Deputaţilor în colegiul Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc, Dan Gabriel Gospodaru, a declarat că va sprijini necondiţionat proiectele de dezvoltare a infrastructurii care sunt în curs de implementare sau care urmează a fi demarate de către administraţiile locale din colegiul său, indiferent de apartenenţa politică a primarilor.

„Încă din prima zi a mandatului meu, îmi voi „întemeia” activitatea pe principiul „parteneriatului pe 4 ani” pe care îl voi avea cu administraţiile locale şi cu cea judeţeană”, a  spus Gospodaru.

El a subliniat că infrastructura  rămâne problema cea mai importantă, o problemă vitală, deoarece dezvoltarea zonei  numită „Inima Bucovinei” pe direcţii precum turismul şi atragerea investitorilor este condiţionată de felul în care „arată” în prezent infrastructura, în special cea rutieră, şi de existenţa unor legături rutiere cât mai scurte atât între cele 11 localităţi care formează colegiul în care candidează, cât şi între acestea şi localităţile  învecinate.

Infrastructura rutieră comunală, a precizat Gospodaru, are nevoie de investiţii masive pentru modernizare.

„În acest sens, în calitate de viitor parlamentar, îi voi reprezenta la nivel central pe cei aproape 78.000 cetăţeni ai colegiului, lucru care mă responsabilizează să mă ocup de rezolvarea unor probleme cu adevărat importante, cum sunt cele privind dezvoltarea infrastructurii”, a adăugat candidatul PD-L.

 

Proiectele din colegiul lui Gospodaru

El a spus că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu cetăţenii, primarii şi consilierii locali din localităţile unde candidează, s-au evidenţiat ca fiind prioritare o serie de proiecte de infrastructură sau de modernizare a unor obiective locale de interes public.

La Frasin, a arătat Gospodaru, este vorba de modernizarea drumului comunal Frasin – Doroteia, proiect al administraţiei locale în valoare de 22 milioane de lei pentru finanţarea căruia este necesară, alături de fondurile europene, şi alocarea de fonduri din bugetul de stat. Tot la Frasin este nevoie de construcţia reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare în oraş, proiect cu termen de începere anul 2009, în valoare de 5, 5 milioane de lei.

Gopsodaru a amintit apoi de comuna Frumosu, unde urmează să se modernizeze drumuri comunale, în special ”Drumul Dealului”, proiect de 3,5 milioane de lei şi să se realizeze canalizare şi staţie de epurare investiţie în valoare de 3,5 milioane de lei, care are termen de începere anul 2009.

La Fundu Moldovei, a spus candidatul PD-L, va sprijini reabilitarea drumurilor comunale „Botuşel”, din sat Botuş, Timăn şi Pârâul Cailor, din satul Fundu Moldovei, proiecte în valoare totală de 24,5 milioane de lei, proiecte pentru care sursa de finanţare este bugetul de stat şi finalizarea proiectului de alimentare cu apă în satul Fundu Moldovei, în valoare de două milioane de lei, cu termen de punere în funcţiune anul 2009.

Pentru Mănăstirea Humorului, Gospodaru va susţine realizarea drumului de legătură între Poiana Micului – Suceviţa (aprox 10 km), modernizarea drumurilor comunale Larga şi Lunga, inclusiv regularizarea torenţilor, modernizare şi extindere iluminat public în satele Mănăstirea Humorului, Pleşa şi Poiana Micului, proiect finanţat din bugetul de stat, cu termen de începere în anul 2009 şi inclus într-un program naţional de înfiinţare a iluminatului public în mediul rural.

La Vama prioritare sunt construcţia podului peste râul Moldoviţa, situat în aval de podul CFR, proiect care va începe în anul 2009 şi construcţia staţiei de epurare.

În fine, la Capu Câmpului candidatul democrat liberal urmăreşte realizarea alimentării cu apă, proiect de 2,8 milioane de lei început în anul 2008 şi care urmează să fie finalizat în 2010 şi realizarea reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare, investiţie în valoare de 8 milioane de lei începută în 2008 şi finanţată din fonduri europene.

„Îmi voi lăsa contracandidaţii să se preocupe de ceea ce constat că este prioritar pentru ei, dezbateri îndelungi şi sub diferite forme ale unor concepte teoretice, presărate din când în când cu focuri de artificii, şi voi merge în Parlament pentru că toate cele 11 localităţi din Colegiul unde voi candida au nevoie de sprijin concret, pe care voi reuşi să-l acord, sprijinit fiind la rândul meu de viitorul Guvern PD-L condus de Theodor Stolojan”, a conchis Gospodaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sprijin necondiţionat de la Gospodaru pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sprijin necondiţionat de la Gospodaru pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corect trimis de
(14 nov 2008, 15:43:39
O sa le repare dintii pe gratis taranilor, numai sa-l voteze
2.   Interesant trimis de
(15 nov 2008, 11:28:18
Domnule Dan te-ai plictisit de pus dinti ? Acum ca esti aproape de pensie te-ai gandit sa te odihnesti putin , ca parlamentar ? Ce usor e de promis cand nu ai nimic de oferit ! Face parte din joc,mai ramane sa-ti gasesti naivii sa te voteze !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei