Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2008 - Anul XIII, nr. 257 (3938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

„Iniţiativele Onofrei” privind modernizarea infrastructurii rutiere şi aeroportuare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Modernizarea infrastructurii rutiere şi aeroportuare se numără printre priorităţile candidatului PD-L la Senat în colegiul Suceava, Orest Onofrei.

Democrat-liberalul propune modernizarea drumului european E85 de la Roman la Siret, realizarea autostrăzii care va lega Bucovina de Vestul ţării pe ruta Petea - Baia Mare - Vatra Dornei –Suceava – Siret, precum şi modernizarea aeroportului de la Salcea.

Onofrei a spus că aceste investiţii vor fi promovate prin hotărâri de guvern. El a arătat că unele investiţii privind reţelele de transport sunt prevăzute în Legea 363/2006 privind aprobarea Planului de Amenajare a Teritoriului Naţional, lege care prevede însă că lucrările se finanţează şi se fac prioritar prin hotărâre de guvern.

Orest Onofrei promite ca viitorul guvern democrat-liberal să emită în primul an hotărârile privind finanţarea modernizării aeroportului şi realizării autostrăzii ce va lega Bucovina de vestul ţării, obiective care sunt prinse deja în Legea 363/2006, precum şi hotărârea de includere a modernizării E85 printre obiectivele de investiţii de interes naţional.

„Am  spus de foarte multe ori că Bucovina nu poate fi zonă turistică de interes naţional, iar turismul nu poate să se dezvolte corespunzător dacă nu avem reţele de transport. Or dacă vorbim de reţele de transport, vorbim de căi rutiere şi aeroport. Până acum, în strategia guvernelor care s-au perindat la conducerea ţării, Bucovina nu a fost o prioritate în ceea ce priveşte dezvoltarea reţelei de transport”, a spus Onofrei.

 

Onofrei cheamă toţi parlamentarii de Suceava să-i susţină proiectele

El a arătat că Legea 363/2006 dă posibilitatea ca parte din lucrările de infrastructură să fie realizate cu fonduri private.

„Ca o noutate în această lege este faptul că parte din infrastructura respectivă se poate realiza din fonduri private, aşa cum am propus eu, acum doi, trei ani, când existau deja investitori care vroiau să construiască partea de autostradă care să lege Suceava de Vestul Europei. Parte din aceste lucrări pot fi finanţate din fonduri private, cu o condiţie însă, aceea ca Guvernul să întocmească studiile de fezabilitate, iar lucrările să fie prioritare în programul naţional”, a spus Onofrei.

El a ţinut să precizeze că iniţiativele sale privind modernizarea infrastructurii rutiere şi aeroportuare intră în acel „pact pentru Bucovina” şi consideră că ar trebui susţinute de toţi parlamentarii de Suceava indiferent de culoarea politică, întrucât sunt lucruri de interes judeţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Iniţiativele Onofrei” privind modernizarea infrastructurii rutiere şi aeroportuare.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
„Iniţiativele Onofrei” privind modernizarea infrastructurii rutiere şi aeroportuare1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei