Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2008 - Anul XIII, nr. 229 (3910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Planuri

Democrat-liberalii din municipiul Suceava îşi demonstrează forţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Democrat-liberalii din Suceava şi-au propus câştigarea tuturor celor trei mandate de parlamentar, două de deputat şi unul de senator, puse în joc în colegiile din municipiul reşedinţă de judeţ. Declaraţia i-a aparţinut preşedintelui Organizaţiei Municipale Suceava, Ion Lungu, care a prezentat, în cadrul Consiliului de Coordonare Local, „ţintele” filialei pe care o conduce.

Lungu a arătat că obţinerea celor trei mandate este mai mult decât realizabilă, în condiţiile în care PD-L a reuşit să obţină, la nivelul municipiului Suceava, cel mai bun scor politic la alegerile locale din primăvara acestui an. „Trebuie să confirmăm aceste rezultate. În acelaşi timp avem certitudinea că vom putea obţine rezultate foarte bune la alegerile parlamentare pe vot uninominal şi ne propunem să câştigăm toate cele trei colegii, dar să acordăm sprijin şi colegilor noştri din organizaţia municipală care candidează în alte colegii din judeţ”, a declarat Ion Lungu, cel care a preluat mandatul de preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L de la Dan Gabriel Gospodaru, candidat pentru Camera Deputaţilor în colegiul Gura Humorului.

Ion Lungu a arătat că PD-L este primul partid care a prezentat un program de guvernare complet, conceput în mod profesionist şi realizabil. El a adăugat că PD-L trebuie să obţină cât mai multe mandate de parlamentar, astfel încât să-şi poată „întregi” proiectul politic propus la începutul acestui an, respectiv câştigarea puterii la nivel local şi judeţean, precum şi obţinerea guvernării. „Gândim altfel decât cei care se află la guvernare, decât clasa politică românească, dar gândim la fel cu majoritatea cetăţenilor României. Noi propunem un alt mod de guvernare, care va asigura dezvoltarea României. Am convingerea că, de la 1 decembrie 2008, PD-L se va afla la guvernare, spre disperarea celor din PSD, care vor să ajungă din nou la ciolan. Au fost zece ani la guvernare dar nu au dovedit nimic pentru România”, a declarat Ion Lungu.

 

Onofrei: „Nu avem cu cine concura în municipiul Suceava”

Cel mai critic discurs la adresa principalilor adversari politici l-a avut prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, Orest Onofrei, candidat în colegiul de Senat Suceava. În opinia lui Onofrei, candidaţii PD-L în colegiile uninominale pentru Camera Deputaţilor şi Senat din municipiul Suceava nu au adversari pe măsură din partea PNL şi PSD. „În Suceava, din păcate, nu va exista competiţie politică, pentru că noi nu avem cu cine concura. Şi asta deoarece toţi liderii PSD Suceava au plecat din municipiu, şi la fel se întâmplă cu toţi liderii PNL. De fapt, toţi liderii PNL este o exagerare. A mai rămas doar un lider PNL, iar acesta nu candidează în Suceava”, a declarat Orest Onofrei.

Liderul PD-L Suceava a arătat că partidul său este pregătit să intre în campania electorală pentru alegerile parlamentare, cu atât mai mult cu cât şi liderii celorlalte formaţiuni politice şi-au „clarificat” o serie de probleme interne. „Tăriceanu şi-a găsit în sfârşit colegiu, Geoană răsuflă uşurat pentru că la Congresul Naţional al lor Iliescu nu l-a mai chemat pe nume, PSD-iştii suceveni au plecat în exil, iar Brînduşel şi Angheluş (n.r. - liberalii suceveni Brînduşel Nichitean şi Iulian Angheluş) se joacă cu politica în nisip. PSD intră în campania electorală complet reformat, adică cu oameni noi, ca Iliescu, Năstase, Mitrea, iar PNL intră la fel, destul de întărit în campanie. Deci există toate premisele ca această campanie electorală să înceapă şi noi suntem pregătiţi pentru ea”, a spus Onofrei.

Seria atacurilor lansate de Orest Onofrei a atins şi actualul guvern liberal, precizând că acesta este „cel mai penal Guvern”. El a precizat că deşi PNL a câştigat alături de PD alegerile generale din anul 2004, liberalii i-au exclus din Guvern pe cei mai performanţi miniştri, respectiv Gheorghe Flutur, Monica Macovei şi Vasile Blaga, înlocuindu-i cu „cei mai strângători foşti miniştri, Năstase, Mitrea şi Miki Şpagă”. Mai mult, Onofrei a precizat că liberalii au dat în „subantrepriză” celor din PSD guvernarea României. „Au transformat cel mai performant Guvern, în cel mai penal Guvern. Asta nu înseamnă că noi am avea ceva cu actualul Guvern, dar nici nu putem ocoli realităţile. Iar noi am asistat, în ultimii doi ani, la cea mai caraghioasă construcţie politică de după 1989. Şi aici mă refer la PSD, care a fost şi în opoziţie, şi la guvernare în acelaşi timp. PSD a beneficiat de toate atuurile unei guvernări, pentru că ora exactă se dădea în cabinetul lui Iliescu”, a mai spus Onofrei.

 

Ioan Bălan: „Acţiunile PD-L se vor concentra spre câştigarea alegerilor”

La rândul său, secretarul general al PD-L Suceava, Ioan Bălan, cel care a dat citire raportului de activitate a organizaţiei municipale Suceava a declarat că, în perioada următoare, atenţia filialei din municipiul Suceava se va concentra doar spre câştigarea alegerilor parlamentare. El a precizat că Organizaţia Municipală Suceava a PD-L îi va sprijini activ pe toţi candidaţii acestui partid din colegiile pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Bălan a precizat că PD-L Suceava va avea un program bine stabilit de acţiuni, care vor fi organizate în perioada de dinaintea şi în timpul campaniei electorale, astfel încât democrat-liberalii să obţină cel mai bun scor electoral în colegiile uninominale din municipiul Suceava. „Acţiunile PD-L Suceava se vor concentra exclusiv spre câştigarea alegerilor. Alegerile locale din municipiul Suceava au demonstrat că PD-L este un partid bine organizat, bine reprezentat şi acest lucru s-a văzut şi în scorul obţinut. Şi sunt convins că, la alegerile din toamnă, PD-L Suceava va reuşi să depăşească rezultatele obţinute la alegerile locale”, a declarat Ioan Bălan.

 

PD-L Suceava scoate la bătaie un universitar, un „argint viu” şi un „politician get-beget”

La sfârşitul şedinţei de ieri a democrat-liberalilor suceveni, liderul organizaţiei, Ion Lungu, i-a prezentat pe candidaţii acestui partid în colegiile uninominale din zona municipiului Suceava, precum şi pe ceilalţi membri ai filialei care vor candida în alte colegii din judeţ. Ion Lungu a început cu prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Sanda Maria Ardeleanu, care va candida pentru Camera Deputaţilor în colegiul Suceava şi care a fost prezentată ca fiind „o personalitate recunoscută în lumea universitară, atât pe plan naţional cât şi internaţional”. Candidatul în colegiul de deputaţi Burdujeni, Ioan Bălan, a fost prezentat de Ion Lungu ca fiind „argintul viu” al PD-L Suceava, „un om plin de iniţiativă, seriozitate şi eficienţă”. În ceea ce-l priveşte pe Orest Onofrei, candidat în colegiul de Senat Suceava, Ion Lungu l-a caracterizat pe acesta ca un politician „get-beget şi un om care are o genă politică în el”. „Atunci când era apolitic îl vedeam cât suferă. S-a întors la meseria de bază, la politică. Este sustenabil pe termen lung în politică şi ne bucurăm că a revenit alături de noi”, a spus Lungu.

El a subliniat faptul că alţi trei membri ai Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L au fost solicitaţi să candideze în alte colegii pentru Camera Deputaţilor din judeţ, nominalizându-i aici pe Eugen Uricec – colegiul Soloneţ-Solca, Dan Gabriel Gospodaru – colegiul Gura Humorului şi Cristian Irimie – colegiul Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democrat-liberalii din municipiul Suceava îşi demonstrează forţa.
 Vizualizări articol: 1670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Democrat-liberalii din municipiul Suceava îşi demonstrează forţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce comici sunteti :)) trimis de
(29 sep 2008, 11:41:58
"Democrat-liberalii din municipiul Suceava �si demonstreaza forta" eram curios cum si-au demonstrat forta si am citit articolul pana la capat. Acum dupa ce am citit mi-am dat seama ca sunteti doar niste pupancuristilaughing)

PDL nu a demonstrat nimic doar au dat din gura si si-au propus marea cu sarea.
2.   Nfenwenj trimis de
(29 sep 2008, 12:17:01
Sa beliti p ula bine!
3.   Caraghiosi trimis de
(29 sep 2008, 13:13:59
v-ati mo0lipsit de la base, apoi de la flutur. va credeti cei mai tari.tari, da, dar la minciuni si ntras tepe. s-au lamurit sucevenii cu voi. veti avea mari surprize la vot.
4.   DA trimis de
(29 sep 2008, 15:50:51
din punctul meu de vedere, PDL-ul are cel mai slab pregatiti oamenii. Numai ciurucuri. Dar asta e, daca au gura mare, mai plang putin, Onofrei mai da buna ziua pe la oamnei (cand efectuam practica de vara la prefectura iar dumnealui era Prefect, m-am chinuit vreo 2 luni sa obtin de la el un BUNA ZIUA), Obiectivul mai scrie 500% numai articole pozitive despre ei (de ce oare?), e posibil sa il avem pe BALAN in Camera Deputatior,asta e ultimul lucru care se mai poate intampla in suceava.
4.1  RE: DA trimis de
(29 sep 2008, 17:46:12
la ce fel de votanti ... va fi si el deputat. e cazul sa mergem la vot si sa alegem. e uninominal!
5.   ... trimis de
(29 sep 2008, 16:47:06
Sa asteptam rezultatul alegerilor, si apoi om vedea cat de tari sunt.
6.   Parerea mea trimis de
(29 sep 2008, 19:28:31
Din cele 3 mandate pe Suceava ,veti castiga probabil 1 . Acel mandat pe care il veti castiga , e din cauza ca mai sunt unii la care va mai merge ,,prosteala '' cu 5 pasi spre un standard de viata european. Pe Burdujeni , nu veti castiga , deoarece oamenii de acolo sunt cu scaun la cap , ca sa nu mai vorbim de candidat , care va lua , nu peste mult timp, alt tip de mandat.Pe Suceava , votul meu , nu il aveti , pentru ca ,altadata v-am votat si mi-a parut foarte rau.Sa speram ca , electoratul nu se va lasa pacalit de o campanie agresiva si zgomotoasa.
7.   Nedumeriri trimis de
(29 sep 2008, 23:33:08
1. aveam, pina acum o parere bune despre dan coman; credeam ca are bun simt.

2. cum il defineste pe oreste? "politician get-beget"? "s-a intors la meseria de baza, la politica"?

apar urmatoarele probleme: il credeam pe oreste medic veterinar, inca o dovada in plus ca nu cunoaste nimic din profesia de veterinar(imbecilul de lungu a spus-o).

ce inseamna politician get beget - traseist politic?, mincinos?, pupincurist?

un om care nu are nici o idee, nefiind capabil sa gindeasca.

un cretin care nu este in stare sa exprime o fraza coerenta?

creatura asta candideaza impotriva domnului profesor Burciu?

mai apare o intrebare (absolut fireasca, de altfel): oare ce gindeste in sinea ei doamna profesoara Ardelanu despre comparatia dintre oligofrenul oreste si profesorul Burciu?. cumplita situatie. grea dilema.
8.   O mica analiza a candidatilor trimis de
(30 sep 2008, 02:46:23
Grea alegere e uninominalul suceveni!

PDL> senator dl Orest Onofrei - experimentat politic, nerafinat

dep. Colegiu Suceava d-na Sanda Ardeleanu - eleganta, neexperimentata politic

dep. Burdujeni dl Nelu Balan - jovial, enigmatic

dep. Suceava Vest dl Eugen Uricec - pedant, urcat pe un piedestal

PNL> senator dl Burciu Aurel - cunoscator, smecher

dep. Suceava centru Baisanu Alexandru - pliere pe public, lipsa de fapte

dep. Burdujeni dl Nichitean Brandusel - energic, patat si incrancenat

dep. Suceava Vest dl Dorel Guliciuc - dorinta, putin cunoscut

PSD> senator dl Eugen Girigan - orientat, sters politic

dep. Suceava centru dl Ovidiu Dontu - ambitios si pregatit, necarismatic

dep. Burdujeni dl Bosancu Neculai - constiincios, discurs necredibil

dep. Suceava Vest dl Mirela Adomnicai - discurs temperat, lipsa de credibilitate

Primarii si seful CJ vor conta enorm = miza fonduri Guvern. Cum primarul Suceve

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei