Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 sep 2008 - Anul XIII, nr. 227 (3908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Rozopol: „Bucovina trebuie să fie cel mai de succes obiectiv turistic al României”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Liberalul Philip Rozopol, candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, a anunţat că va sprijini direct dezvoltarea comunităţilor locale din zona Bucovinei. Rozopol a precizat că prin proiectele pe care le va promova, şi care vor fi prezentate autorităţilor locale şi populaţiei din colegiul în care candidează, Bucovina va putea deveni cel mai de succes obiectiv turistic din România.

 

„Până acum locomotivele turismului românesc au fost staţiuni precum Sinaia, Predeal sau Poiana Braşov. Nu comentez modul în care se face turism acolo. Este bine că se face! Bucovina este, dacă vreţi, perla României. Avem de toate: de la mănăstiri unice în lume, până la meşteşugari cu vocaţie. Bucovina ar trebuie sa fie o marcă! Dar nu este. De ce? Pentru ca nu s-a făcut niciodată un proiect integrat şi fezabil”, a declarat Rozopol.

Acesta a arătat că spiritul întreprinzător al bucovinenilor poate fi direcţionat şi coordonat în cadrul unui plan coerent de dezvoltare turistică de 12 luni pe an.

„Un proiect real pentru bucovineni trebuie să se axeze pe trei paliere: spiritul întreprinzător al localnicilor, frumuseţea, spiritualitatea şi arta populară bucovineană şi, nu în ultimul rând, potenţialul natural. Avem tot ceea ce ne trebuie, dar mai trebuie să-i convingem pe oameni să dezvolte activităţi proprii, precum şi cadrul legislativ pentru ca obiectivele pe care le propun să fie atinse”, a mai spus liberalul sucevean.

Philip Rozopol a subliniat că unul dintre principalele motive pentru care s-a decis să candideze din partea PNL în colegiul pentru Camera Deputaţilor Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc a fost dorinţa de a participa direct la formarea cadrului legislativ care să asigure dezvoltarea turismului.

 

„Vreau să-i fac pe bucovineni parteneri în proiectul de dezvoltare a regiunii”

În opinia lui Rozopol, avantajul Bucovinei sunt înşişi bucovinenii. „Oamenii trebuie să conştientizeze că orice lucru mărunt, o lingură de lemn, un covor tradiţional, o icoană, un basm povestit nepoţilor, toate acestea înseamnă temelia turismului bucovinean. Totodată lemnul, laptele, borcanul cu dulceaţă, făcute în gospodăriile noastre pot avea o valoare mult mai mare dacă pe ele apare marca Bucovinei. Aici este cheia, aici este nevoie de sprijin legislativ. Produsele tradiţionale pot fi vândute de zece ori mai scump prin înregistrarea lor ca mărci tradiţionale specifice plaiurilor Bucovinei”, a adăugat Philip Rozopol.

El a dat de înţeles că lipsa acestor informaţii stă la baza stagnării economico-turistice din zonă. Liberalul a precizat că bucovinenii nu au mai avut parte până acum de oameni capabili să le dea o direcţie de management, să-i facă să conştientizeze adevărata valoare a muncii lor zilnice şi a potenţialului natural de care dispun.

Ca exemplu, Rozopol a arătat că, dacă un kilogram de afine se vinde cu 5 lei, aceleaşi afine întoarse în ţară, într-o cantitate mai mică, însă ambalate corespunzător în Franţa sau Germania, costă cel puţin 5 Euro, adică aproximativ 18 lei. „Situaţia aceasta trebuie să înceteze. Tocmai de aceea m-am decis să candidez. Vreau să-i fac pe bucovineni parteneri în proiectul de dezvoltare a regiunii noastre. În acelaşi timp, vreau să-i fac pe parlamentari conştienţi de uriaşul potenţial al Bucovinei şi de ceea ce noi, bucovinenii, putem face pentru România!”, a încheiat Philip Rozopol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rozopol: „Bucovina trebuie să fie cel mai de succes obiectiv turistic al României”.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Rozopol: „Bucovina trebuie să fie cel mai de succes obiectiv turistic al României”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare liberal psd-istul asta trimis de
(26 sep 2008, 11:27:19
Sa ne lase. Multa vrajeala si filozofii ieftine. Sa pompeze lovele si atat, ca in rest abureala cat incape.
2.   Autostrada trimis de
(26 sep 2008, 11:40:17
Daca faci o autostrada care sa treaca prin Suceava te votez!

Orisicine ai fi tu! Si cu ocazia asta s-ar rezolva 80% din problemele din zoana.
3.   Mondeco trimis de
(26 sep 2008, 11:53:12
Tu cari ai facut incinerari in nijlucu orasulu vrei turism?
4.   Vrajeala trimis de
(26 sep 2008, 12:02:06
Lasa prosteala OLIGARHULE.Stii bine ca dupa ce vei fi votat ai sa ai grija doar de afacerile tale, nici de cum a bucuvenenilor
5.   De coma tipul... trimis de
(26 sep 2008, 16:46:43
Nenea Philips,in primul rand ne trebuie soseleee.Cat de bucovinean esti de ne otravesti aerul cu incineratorul?Ca om de afaceri,cat ai investit dumneata in balivernele astea pe care ni le vinzi noua,ca pe oglinjoare la salbatici?
6.   Right trimis de
(26 sep 2008, 17:08:55
Asa cum Mihaela Radulescu,Andreea Marin sau Buzdugan desi stau la Bucuresti,tot moldoveni raman,sau daca-l aduci pe Tudor Gheorghe la Radauti,oltean ramane si nu bucovinean,asa dumneata n-ai sa fii in veci bucovinean!!!
7.   Ar trebui?! trimis de
(26 sep 2008, 18:49:29
da bine zis ar trebui... cine nu ne lasa?
8.   Posibil.......... trimis de
(26 sep 2008, 20:52:17
Daca ceea ce afirma domnul candidat ar sustine intr-adevar...si nu numai in favoarea campaniei electorale..........ar fi super pt BUCOVINA!!!Sunt convinsa ca daca ar fi valorizata...am avea de beneficiat toti!!!!SPERAM SA FIE INTR-UN CEAS BUN!!!
9.   Vrea sa trimis de
(27 sep 2008, 08:54:54
Vrea sa ambaleze afine? Se reprofileaza! Una peste alta, program sterp datorita faptului ca in cea mai mare parte e preluat de la altii.
10.   Philip Rozopol trimis de
(27 sep 2008, 10:59:43
Felicitari Philip,

Esti un prieten adevarat , toti prietenii te votam.

Nu te uita la invidiosi!!!!

11.   Ce drac aveti cu "bucovina"? trimis de
(27 sep 2008, 11:57:23
...asta a fost odata si pierit ca pierit,v-ati intrebat cine a facut ca bucovina sa fie un brand?Austriecii ori acum ei au statul lor si atit sau vreti sa fie aici autonomie.Una peste alta altele sint prioritatile de azi respectiv autobenzi care sa fac o adevarata forta pt. zona noastra a sucevei .Un stat care are o infrastructura sanatoasa poate sa-si dezvolte economia si nu ar mai trebui copiii nostri sa bata tarile straine sa lucre si sa cistige existenta ca se poaate face si acasa si lasati-o mai moale cu bucovina ca timpurile s-or schimbat demult.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei