Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 sep 2008 - Anul XIII, nr. 227 (3908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Gospodaru ţinteşte două proiecte de infrastructură prioritare pentru dezvoltarea turismului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Drumul Mănăstirea Humorului – Poiana Micului -  Suceviţa şi realizarea unei legături rutiere cât mai scurte între Voroneţ şi Slatina reprezintă două proiecte de infrastructură prioritare pentru dezvoltarea turismului pe care le va avea în vedere democrat liberalul Dan Gabriel Gospodaru, în calitate de viitor parlamentar al PD-L.

Gospodaru, în prezent consilier judeţean, candidat pentru un mandat de deputat în colegiul Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc, a arătat că administraţia judeţeană a început deja demersurile pentru transferarea administrării drumului Mănăstirea Humorului – Poiana Micului -  Suceviţa de la Direcţia Silvică, demersuri care se vor finaliza prin iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern, pentru adoptarea căruia va face lobby în calitate de viitor parlamentar.

„După finalizarea acestei etape, voi începe o acţiune de lobby către viitorul Guvern PD-L al României, pentru obţinerea fondurilor guvernamentale necesare modernizării acestui ultim tronson de aproximativ 10 kilometri, având în vedere faptul că cea mai apropiată legătură rutieră funcţională în prezent, prin localităţile Păltinoasa şi Marginea, presupune parcurgerea a peste 50 kilometri”, a spus Gospodaru.

 

Legătură rutieră rapidă între Voroneţ şi Slatina

Legat de al doilea proiect prioritar pentru turismul din Bucovina, mai exact crearea unei legături rutiere cât mai scurte între Voroneţ şi Slatina, democrat liberalul a subliniat că în prezent cea mai rapidă rută presupune parcurgea a aproape 50 kilometri în cadrul unui circuit turistic care cuprinde mănăstirile din zona Gura Humorului (Voroneţ, Mănăstirea Humorului) şi cele din zona Fălticeni (Slatina, Slătioara, Rîşca).

Gospodaru a arătat că o alternativă realizabilă, care reduce în mod substanţial distanţa dintre Voroneţ şi Slatina, se poate obţine prin încadrarea şi reîncadrarea funcţională (transformarea din drum comunal în drum judeţean şi invers, precum şi schimbarea administratorului) a unor tronsoane de drumuri locale comunale şi reîncadrarea drumului judeţean DJ 177C (drumul care face legătura între DN17, aproape de localitatea Păltinoasa şi Valea Moldovei).

Gabriel Gospodaru a precizat că avantajul net al acestei alternative constă în faptul că, din totalul de 8,5 km trebuie modernizaţi doar aproximativ 4,5 km, care în prezent formează cele două tronsoane de drum comunal.

În consecinţă, legătura rapidă între Voroneţ şi Slatina se poate obţine pe ruta Voroneţ - Gura Humorului (DN17) – Păltinoasa (DN2E) – Berchişeşti (DN 2E) – Capu Câmpului – Valea Moldovei (DJ 177C) – Slatina, aceasta având un total de 28 km.

„Aprobarea propunerii de încadrare şi reîncadrare a tronsoanelor de drumuri susmenţionate se face prin Hotărâre de Guvern, la propunerea Consiliului Judeţean. În anul 2001, Consiliul Judeţean a adoptat o hotărâre în acest sens, însă din cauza nepăsării şi lipsei de implicare a parlamentarilor partidului de guvernământ din acea perioadă (PSD), nu au fost făcute demersurile necesare pentru adoptarea de către guvernul Năstase a hotărârii de modificare a categoriei funcţionale a acestor drumuri. Această Hotărâre de Guvern esenţială pentru deblocarea proiectului legăturii rutiere Voroneţ - Slatina „zace” de 7 ani prin sertarele funcţionarilor guvernamentali, neadoptarea ei îngreunând dezvoltarea turismului în zonă şi a Bucovinei ca destinaţie turistică importantă pe harta României”, a spus Gospodaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gospodaru ţinteşte două proiecte de infrastructură prioritare pentru dezvoltarea turismului.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Gospodaru ţinteşte două proiecte de infrastructură prioritare pentru dezvoltarea turismului1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jos marza si baisanu trimis de
(26 sep 2008, 11:29:49
oameni interesati de binele cetatii nu doar sa ajunga sus si sa uite de unde au plecat.daca il votati pe marza si acolitti lui sau nenea baisanu cu ai lui veti trai mai rau,veti vedea noi milionadi sau miliardari in euro pe spatele vostru.Deci,votati cu incredere PDL pt a scapa de aceste gunoaie politice care ne sufoca de 18 ani!
2.   Gospodaru trimis de
(26 sep 2008, 11:33:43
pentru cine nu stie domnul dr. gospodaru are casa de vacanta la manastirea Humorului .
2.1  RE: Gospodaru trimis de
(26 sep 2008, 17:14:14
Ce fata de scos dintii are asta!:)))
3.   LA PASTELE CAILOR trimis de
(26 sep 2008, 11:34:22
HA! HA! ASTA NU SE PRICEPE DECIT SA SCOATA DINTI, LA PUS NICI VORBA, CE TREABA ARE EL CU INFRASTRUCTURA ? NULITATE ABSOLUTA
4.   Ce-si face gospodarul cu mina lui... trimis de
(26 sep 2008, 19:20:03
Asta nu numai ca n-a facut,dar nici n-a auzit vreodata de studii de fezabilitate din care sa reiasa utilitatea si traficul unor tronsoane de drum ,precum cele solicitate(nu ca n-ar fi necesare si astea,dar toate la rindul lor.Faptul ca are el si la Humor vreo cabana ,nu transforma in prioritate acest tronson>poate ca unii din zona vor crede si-l vor vota,dar sa-l si traga la raspundere daca se dovedeste ca-s minciuni electorale,in care PD-Laturile sunt specialisti(Flutur a promis in campanie Capu Satului Slatina si acum i-a lasat cu ochii in soare pe cimpulungeni,asa ca humorenii ar fi bine sa fie mai atenti). Si-apoi asta referitor la drumuri ar putea sa-si dea cu parerea doar la plombe(si alea dentare)ca doar la atita se pricepea (de cind cu politica cred ca nici astea nu-i mai reusesc).
5.   Dar trimis de
(27 sep 2008, 09:06:39
Dar autostrada subterana intre Voronet-Poiana Micului si Slatina nu face? Daca nu face, il votez mai tarziu, ramane pe lista de asteptare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei