Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2008 - Anul XIII, nr. 204 (3885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

„Ospitalitatea reprezintă un vector în dezvoltarea turismului în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
- Ce activitate consideraţi că poate duce la o dezvoltare economică rapidă pe termen scurt în judeţul Suceava?

 

În mod sigur este vorba despre turism. Pe tot cuprinsul judeţului Suceava, dar mai ales în Bucovina, se pot practica o multitudine de forme de turism, de la turismul itinerant, cultural, până la turismul de congrese şi reuniuni.

Actuala guvernare PNL, prin programul de susţinere şi dezvoltare a turismului, a creat posibilităţi numeroase în dezvoltarea Industriei Ospitalităţii în zona Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. Sunt convins că ospitalitatea este un vector important în dezvoltarea turismului în Bucovina.

Această zonă, cu un potenţial larg pentru turismul urban, rural, de tranzit, cultural şi pentru sporturi de iarnă, se va dezvolta în următorii ani pe coordonate care să asigure turiştilor sosiţi un ansamblu de posibilităţi de recreere.

Spun acest lucru în contextul dezvoltării acestor zone, deja declarate turistice, în sensul transformării lor din staţiuni turistice de sezon în staţiuni de recreere pentru întregul an.

 

- Ce iniţiative au existat pentru dezvoltarea turismului în aceste zone?

 

La Câmpulung Moldovenesc se dezvoltă un Centru de Informare Turistică la iniţiativa primarului liberal Gabriel Şerban, investiţie în valoare de 250.000 de euro, care va deveni un promotor al turismului montan în masivele Rarău şi Ciornohora din Ucraina.

Zona Gura Humorului ca ansamblu de recreere şi sport va fi un punct central pentru turiştii sosiţi în zonă pentru a vizita Bucovina. Proiectul Popas din zona Ariniş, în valoare de 10.000.000 de euro, iniţiat de primarul liberal Marius Ursaciuc, va fi finalizat într-un termen foarte scurt.

Un loc aparte în strategia PNL de dezvoltare a turismului îl ocupă dezvoltarea şi consolidarea turismului rural, o formă deosebită de turism care implică, în afara activităţilor specifice de cazare şi masă, şi activităţi legate de dezvoltarea şi întreţinerea gospodăriei propriu-zise.

 

„Vom încuraja turismul rural”

- Cum vedeţi dezvoltarea în viitor a turismului din zona de munte?

 

Pentru viitor ne propunem, printr-un ansamblu de facilităţi oferite, să încurajăm turismul rural, această formă particulară de turism care are implicaţii economice importante în zona Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc. Spun acest lucru ca urmare a necesităţi creării unei zone ample de primire a turiştilor în Bucovina, care să poată folosi facilităţile create prin aceste programe investiţionale deja implementate de guvernarea PNL.

Tot o prioritate o reprezintă sprijinirea dezvoltării producţiei alimentare casnice specifice Bucovinei şi a meşteşugurilor, ca valoare adăugată activităţii turistice.

În acest fel, gospodăria ţărănească din mediul rural va multiplica posibilitatea de câştig, putând să se dezvolte financiar pentru abordarea unor proiecte de dezvoltare. În acest mod există posibilitatea reală a consolidării investiţiilor deja efectuate, cât şi posibilitatea de refinanţare în vederea dezvoltării.

Considerăm de importanţă majoră sprijinirea pentru dezvoltare a întreprinzătorilor din zona rurală, ca un vector în creşterea economică a Bucovinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ospitalitatea reprezintă un vector în dezvoltarea turismului în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Ospitalitatea reprezintă un vector în dezvoltarea turismului în Bucovina”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E o gluma? trimis de
(30 aug 2008, 22:00:21
Citind acest articol ma simt penibil,in sensul ca se minte cu nerusinare.Despre ce turism vorbeste individul asta.Eu am fost la C-lung recent,orasul arata ca dupa razboi,zona fostului strand e o mizerie,malurile riului moldova pline de gunoaie si tot felul de mizerii incit pasiunea pescuitului iti trece repede.Nu ai apa rece, de cea calda nici sa nu mai vorbim.Daca asemenea enormitati le spune un membru PNL inseamna ca nu am iesit din tiparele gindirii comuniste,asta poate si datorita amorului ghebos intre PNL si PSD.Nenea asta Rozopol e inafara subiectului-nu ai infrastructura(am vazut personal o masina din germania oprita la intrarea in Frasin speriat de starea drumurilor si modul de a conduce a celorlalti din trafic),nu ai apa curenta si apa calda,nu ai ce sa oferi ca petrecere a timpului,preturi destul de ridicate(o noapte de cazare poate ajunge la 250ron) asa ca ati invita prirteni din alte tari la tine nu faci decit sa te pui intr-o postura penibila.
2.   De necrezut trimis de
(30 aug 2008, 22:12:30
Tipul asta care scrie un asemenea articol despre turism , este dus bine cu sorcova.Despre ce turism vorbesti omule ? sosele nu sunt , malurile riului Moldova sunt pline de gunoaie , noaptea se opreste apa rece , cu ce sa te deplasezi pe aceste drumuri pline de gropi ? poate vrei sa-i duci tu in carca pe turisti ? Cred ca are vedenii individul , urgent trebuie internat la Socola
3.   Da domnule,... trimis de
(30 aug 2008, 22:27:56
Sa aducem multi turisti din tara si strainatate si sa-i tratam cu aer ozonat de la al tau incinerator Mondeco...
4.   Sa ne spuna... trimis de
(30 aug 2008, 23:00:17
Sa ne spuna nenea asta(mare om de afaceri)cat a investit in turismul sau in zona G.Humorului?
5.   Da trimis de
(30 aug 2008, 23:44:45
corect! turismul poate ridica frumoasa noastra zona! dar...drumurile,infrastructura lasa de dorit. actionati in aceasta directie si vom merge in directia cea buna. bucovineni!! avem cea mai tare si frumoasa zona!
6.   Foarte serios trimis de
(31 aug 2008, 11:11:35
Fara nici o umbra de ironie, foarte serios intreb cititorii si pe autorul articolului, cine-i acest domn Philip Rozopol, fiindca n-am avut sansa sa aud de dumnealui?! Ca-i roman get-beget de pe meleagurile noastre nu ma indoiesc, dar ce antecedente profesionale sau politice are, care sa-l recomande pentru a fi ales parlamentar? Poate ne ajutati, fiindca in ignoranta noastra de alegatori riscam sa ratam momentul lansarii unui veritabil politician, izbavitorul nostru de toate relele politicii din ultimii 19 ani!
7.   O gluma buna trimis de
(31 aug 2008, 20:12:47
amice rozopol,spune drept din ce roman "science fiction" ai citat aberatiile de mai sus? nu ti se pare ca esti complet rupt de realitate?

parerea mea sincera,este ca ar trebui sa "mai dai un interviu"si sa-ti ceri scuze de la cititori pentru prostiile debitate intr-un moment de "ratacire"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei