Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2008 - Anul XIII, nr. 197 (3878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL

PD-L EGAL FSN

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Motto:

În climatul creat de liberali se poate respira spiritual
şi se poate progresa material, valorile mişcându-se nederanjate de nimeni.
(Petre Ţuţea, 1990)

 

Ne amintim, cu o anume iritare, despre aroganţa fostului FSN (Frontul Salvării Naţionale), înfiinţat imediat după decembrie '89 de către dl. Iliescu şi un grup restrâns din structurile PCR. Din acea structură au supravieţuit până azi actualul PSD şi fostul PD condus de dl. Petre Roman; au supravieţuit, în egală măsură, anumite optici/mentalităţi în rândul membrilor şi liderilor celor două structuri politice. Ele sunt vizibile, cu o intensitate diferită de la un ciclu electoral la altul, în relaţia/atitudinea celor două partide faţă de electorat; în esenţă, PSD şi PD au aplicat principiul „a face orice pentru a obţine voturi”. Altfel spus, cele două partide exclud din competiţia politică orice regulă sau principiu de minimă moralitate! Până când această inconsecvenţă/demagogie/ipocrizie va mai fi acceptată de către electorat?

Atunci când a fost vorba de interese/influenţă în Consiliul General al Capitalei (pentru alegerea viceprimarilor), PD-L s-a aliat „pe faţă” cu dl. Gigi Becali şi PNG şi a obţinut un anume câştig electoral.  Ulterior, diverşi lideri PD-L au susţinut candidatura lui Mitică Dragomir la alegerile parlamentare din toamnă; s-au opus însă unii lideri de opinie, precum Cătălin Avramescu, motiv pentru care dl. Boc şi alţii şi-au reconsiderat poziţia. Actualmente, dl. Gheorghe Ştefan, lider PD-L Neamţ, susţine candidatura d-nei Mona Muscă pentru un colegiu din judeţul Neamţ. După cum spune dl. Ştefan, la rezultatele pe care le-a obţinut la alegerile locale, el are dreptul să facă orice propunere. Totuşi, domnia sa omite să invoce/explice diverse poziţii publice adoptate de PD-L şi de lideri precum d-nii Traian Băsescu, Emil Boc şi alţii. Nu demult,  PD-L şi liderii săi au condamnat extrem de ferm/dur comunismul ca ideologie; dl. Traian Băsescu a transferat arhivele fostei Securităţi (milioane de dosare!) către CNSAS, cu motivaţia explicită de „transparenţă”, de a deconspira „vechi structuri organizatorice”, fie din PCR, fie din fostele Servicii de Informaţii! Astăzi, însă, liderii PD-L uită cu desăvârşire poziţiile publice adoptate cu 2-3 ani în urmă, uită declaraţiile publice formulate. Care este explicaţia acestei stări de fapt? După opinia mea, explicaţia invocată rezidă în trendul descendent, accentuat, pe care îl înregistrează dl. Traian Băsescu în mai toate sondajele de opinie; odată cu domnia sa se prăbuşeşte în sondaje şi structura numită PD-L. După toate evaluările obiective, PD-L vă depăşi cu greu 25% la votul politic exprimat în noiembrie pentru alegerile parlamentare. Această situaţie disperată actualizează în PD-L principiul „a face orice pentru voturi” şi prefigurează duritatea campaniei electorale ce va urma! „În afară de faptul că a minţit o dată, de două ori, de trei ori, Mona Muscă nu a făcut nimic rău”; într-adevăr, aşa cum remarcă Adrian Halpert, eventuala alegere a d-nei Mona Muscă ne poate aminti în următorii 4 ani că „minciuna este scuzabilă când vine de la ai noştri”, adică din interiorul PD-L (Adevărul, 21 august 2008). Indiscutabil, cred eu, anumite optici/mentalităţi moştenite de liderii PD din fostul FSN se vor manifesta şi în campania electorală ce se prefigurează. Singura necunoscută rămâne cea legată de succesul pur electoral al acestei „culturi de partid”: se va reflecta ea într-un plus sau un minus de voturi?

Asociat ideii de bază invocate, rămâne o altă idee subsidiară, anume siguranţa de care dau dovadă unii lideri PD-L! Dl. Boc spune că va demisiona „în secunda doi”  dacă nu PD-L va fi cel care va forma viitorul Guvern; dl. Gheorghe Ştefan  lasă de înţeles că ar avea „în buzunar” voturile electoratului din judeţul Neamţ şi că poate să le atribuie după bunul său plac, fie lui Mitică Dragomir, fie Monei Muscă; dl. Flutur şi dl. Lungu spun că vor câştiga cel puţin 50% din voturile pe Municipiul Suceava şi comunele limitrofe etc. Totuşi, studii sociologice pertinente arată că 74% din electoratul României va vota în noiembrie persoana propusă şi nu partidul politic ce o susţine! Dacă siguranţa manifestată de diverşi lideri PD-L va fi percepută de către electorat ca o aroganţă fără măsură?
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L EGAL FSN.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PD-L EGAL FSN5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dau galeti din partea pdl si psd sa carati lipsa trimis de
(22 aug 2008, 11:59:51
care o facem noi....bre m am desteptat PNL incurajeaza munca si inteligenta nu ca psd si pdl care dau galeti la prosti si ii fac sa viseze...o viata mai buna mi o fac eu prin munca si idei bune nu cred ca psd si pdl imi dau ceva ci imi iau.....iti da un mic ,o galeata si imi iau insutit pe urma...asa ca la munca sa progresez nu la stat cu mana intinsa cum are romanul mentalitatea proasta
2.   Excelent articol! trimis de
(22 aug 2008, 17:00:14
Felicitari domnule Aurel Burciu, ati scris un excelent articol despre preceptele morale care-i conduc intotdeauna pe politicienii nostri dragi in activitatea lor continua in folosul, dar numai in folosul, a-le-ga-to-ri-lor!!!
2.1  RE: Excelent articol! trimis de
(23 aug 2008, 12:14:27
pacat domnule Burciu, credeam ca esti un om de valoare, un prorector adevarat, dar acum sincer ma bucur ca nu ai iesit Rector si ca ai cumparat toata mancarea atunci cand ai crezut ca vei fi rector si a trebuit sa o dai la caini. esti un om josnic si o sluga politica a PNL-ului. uite ca acest rector Graur e un profesionist si uite ce a facut din universitate, una din cea mai frumoasa din tara, tu esti un om josnic si care sunt sigur ca nu faceai nimic. esti un pui de comunist si o floricica ofilita in gradina PNL. ESTI UN PIERZATOR DIN START NU CHELTUI BANII DEGEABA.
3.   PD-Laturi trimis de
(22 aug 2008, 23:08:25
Din partid a devenit gasca in care afara de vechii securisti si activisti Pcr intra la gramada cumparati sau admisi dupa ce cotizeaza,toti parvenitii si cei care au nevoie de imunitate spre a intirzia deznodamintul firesc al nelegiuirilor facute. Suceava are din pacate ,cel mai elocvent exemplu de decaderea morala a unui partid ce a cistigat prin frauda morala si materiala (vizibila in toata tara),iar acum urmeaza sa-si scoata cheltuielile/ investitia facuta in primari,consilieri si simpli votanti,tot din banii nostri. O asemenea adunatura nu poate avea sustinerea morala a oamenilor cinstiti si de aceea toate eforturile lor sunt indreptate spre pacalirea sau cumpararea electoratului,in speranta ca vor reusi sa cladeasca o noua dictatura prin realizarea Partidului unic prezidential.Romanii in general si sucevenii in special ,nu mai pot fi pacaliti de acesti farisei politici si de promisiunile lor mincinoase .Alegerile viitoare sunt decisive!
3.1  RE: PD-Laturi trimis de
(23 aug 2008, 12:10:45
ACELASI NUME DE COND FAULT, ACEEAI JIGODIE COMUNISTA DIN PSD. NU TE MAI BAGA NIMENI IN SEAMA CU ACESTE COMENTARII , RELIGVA COMUNISTA. VEZI CUM E MARZA UMBLA ALB CA UN MORT, SUNTETI IN GENUNCHI JIGODIILOR COMUNISTE.
4.   PNL=PSD=PCR trimis de
(23 aug 2008, 00:42:18
PNL fetitza de seara PSD are zgulament.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei