Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2008 - Anul XIII, nr. 111 (3792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţie

Consiliul Judeţean respinge “aiurelile” lui Cadariu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzaţiile vicepreşedintelui PD-L Suceava, Daniel Cadariu, privind „spolierea” bugetului Consiliului Judeţean de către „Gavril Mîrza şi acoliţii săi” au fost respinse ieri într-o conferinţă de presă.

Dezvăluirea democrat-liberalului potrivit căreia Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a achiziţionat opt locuinţe în municipiul Fălticeni la preţ dublu faţă de preţul pieţei pentru copiii care au împlinit 18 ani şi care au fost externalizaţi din centrul de plasament a fost demontată cu documente de către Angelica Teodoriuc, inspector în cadrul Direcţiei.

Aceasta a declarat că în perioada 2004-2006 au fost achiziţionate şapte locuinţe în municipiul Fălticeni, însă nu cu bani de la bugetul Consiliului Judeţean, ci cu fonduri PHARE.

Ea a arătat că în perioada respectivă s-a derulat un proiect care a vizat închiderea Centrului de Plasament „Dumbrava Minunată” din Fălticeni finanţat cu 522.000 de euro şi mutarea copiilor de acolo în locuinţe de tip familial.

Angelica Teodoriuc a precizat că s-au cumpărat trei apartamente cu patru camere la preţuri cuprinse între 36.500 şi 38.600 de euro, trei apartamente cu trei camere la preţuri cuprinse între 34.700 şi 38.700 de euro şi o casă cu patru camere la preţul de 77.000 de euro.

Ea a subliniat că aceste preţuri erau preţurile pieţei şi că achiziţionarea locuinţelor s-a făcut sub stricta supraveghere a unei firme din Bucureşti implicată în derularea proiectului.

Acuzaţia potrivit căreia Consiliul Judeţean a transferat la Compania Drumuri Naţionale drumul judeţean Spătăreşti-Păltinoasa-Solca- Marginea –Vicov de Sus, în prezent DN2, ca să ascundă „ingineriile financiare” făcute cu întreţinerea drumului, a fost parată de directorul societăţii Drumuri şi Poduri, Eurgen Girigan.

Girigan a relatat că drumul respectiv, alături de alte două, au fost transferate la Ministerul Transporturilor în anul 2000, scopul fiind acela de a degreva bugetul Consiliului Judeţean de sumele mari necesare pentru întreţinerea lui.

Girigan a spus că aprobarea pentru transferul celor trei drumuri la Drumuri Naţionale a fost dată în 1999 de către Traian Băsescu, pe atunci ministru al transporturilor, care a alocat şi 70 de miliarde de lei vechi din Fondul Special al Drumurilor pentru repararea lor.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gavril Mîrza, a ţinut la rându-i să-i facă cunoscut lui Cadariu că Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului este o unitate cu personalitate juridică şi că ordonator de credite principal este directorul general al acestei unităţi.

El a precizat că Direcţia este supusă verificărilor instituţiilor statului precum Curtea de Conturi, care nu a găsit nici o neregulă în aceşti ani.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean respinge “aiurelile” lui Cadariu.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean respinge “aiurelile” lui Cadariu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(14 mai 2008, 18:37:26
"directorul general al acestei unitati" -altfel spus cumnatul dlui Mirza!!???
2.   Nu inteleg trimis de
(14 mai 2008, 23:41:31
Nu inteleg de ce atata agitatie.Dupa data de 01.06 2008 Domnul Flutur sunt convinsa ca va cere un audit si vom afla cum stau lucrurile.
3.   Penibil trimis de
(15 mai 2008, 09:35:30
Si aici e Gabriela prezenta? Da' maretzul fluturash ce a facut pentru Suceava duduie? Hai zi si depre asta cateva....schimbam idei,da?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei