Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2008 - Anul XIII, nr. 109 (3790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Spectacol

PD-L-iştii au adus dansul şi voia bună în Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă a fost zi de distracţie în oraşul Gura Humorului. Câteva mii de persoane au asistat la un concert folcloric organizat de democrat liberalii din localitate, împreună cu candidaţii PD-L la preşedinţia Consiliului Judeţean şi la funcţia de primar al oraşului Gura Humorului, Gheorghe Flutur, respectiv Gheorghe Niţă.

Timp de trei ore, humorenii au uitat de treburile zilnice. Prinşi de vraja muzicii şi a dansului, ei au cântat şi jucat alături de protagoniştii de pe scenă, care nu au fost nume oarecare. Ionuţ Dolănescu, Brânduşa Covalciuc, Daniela Condurache, Ionel Coca, interpret de muzică populară din Gura Humorului, şi Ansamblul Academic de Stat „Joc” din Republica Moldova sunt cei care le-au oferit humorenilor „o seară magică”.

Pentru că magie poate fi considerată prestaţia Ansamblului de la Chişinău, compus din peste 100 de cântăreţi şi dansatori.

 

„Humoreni, ascultaţi ce vă spun / Flutur este cel mai bun”

„Joc” a prezentat o serie de dansuri dintre care s-a remarcat cel denumit „Transcarpatica”, unde artiştii au folosit diverse costume populare, moldoveneşti, bucovinene, huţule, ucrainene, creând o adevărată feerie de culori.

În program a figurat şi momentul „Nunta la moldoveni” prin care protagoniştii au prezentat de la cap la coadă ritualul desfăşurării unei nunţi, pornind de la gătitul miresei şi al mirelui, iertăciunea şi până la petrecerea propriu-zisă. Ansamblul „Joc” are 61 de ani de existenţă, din care 51 a activat sub coordonarea aceluiaşi om : maestrul coregraf Vladimir Curbet, artist emerit al Republicii Moldova, decorat cu înaltul ordin “Cavaler de Stat al Republicii Moldova”.

În cei 61 de ani de activitate, „Joc” a prezentat spectacole în peste 75 de ţări. Maestrul Curbet a povestit că, acum doi ani, Ansamblul a plecat în China să susţină spectacole pentru o perioadă de o lună de zile şi a fost nevoit să rămână nouă luni, ca urmare a numeroaselor solicitări.

La concertul de la Gura Humorului au fost prezenţi secretarul general adjunct al organizaţiei judeţene a PD-L, Ioan Bălan, vicepreşedinţii Vasile Ilie şi Dan Cadariu, precum şi candidaţii pentru Consiliul Local Gura Humorului.

Flutur, care îşi are reşedinţa la Gura Humorului, a fost invitat la un moment dat pe scenă de către Ionuţ Dolănescu cu apelativul „bunul meu prieten Gheorghe Flutur”.

De pe scenă, Flutur a transmis un salut concetăţenilor săi, îndemnându-i la raţiune şi înţelepciune.

Dolănescu a strecurat într-una din piesele sale două versuri cu referiri la adresa lui Flutur: „Humoreni, ascultaţi ce vă spun / Flutur este cel mai bun”.

 

Nemulţumiri faţă de locaţia manifestării

Democrat liberalii şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de locaţia pe care primăria din localitate a oferit-o pentru desfăşurarea concertului.

„Uitând faptul că în urmă cu patru ani senatorul Gheorghe Flutur a suferit alături de el abuzurile administraţiei PSD-iste, care a refuzat să dea acordul organizării unei manifestări electorale la care participa Theodor Stolojan şi echipa sa, actualul administrator şef al celui mai dezvoltat oraş din judeţ a oferit drept loc de desfăşurare a manifestării organizate de senatorul Gheorghe Flutur şi candidatul PD-L la primărie, Gheorghe Niţă, un spaţiu dezafectat, plin de gropi şi şanţuri, similare celor din Beirut, chiar dacă respectivul amplasament era în zona centrală a oraşului”, a declarat vicepreşedintele PD-L Suceava, Dan Cadariu, de loc din Gura Humorului, candidat la un mandat de consilier judeţean.

El a subliniat faptul că oraşul s-a transformat în bine, comparativ cu anul 2004, ca urmare a fondurilor masive alocate cu sprijinul lui Gheorghe Flutur, fiind convins că, „oricât de bun administrator sau primar ai fi, fără bani nu poţi realiza mare lucru”.

 

O nouă şansă pentru humoreni

În opinia lui Cadariu, din punct de vedere al finanţărilor guvernamentale, oraşul Gura Humorului a fost în ultimii patru ani „regina judeţului Suceava”.

„Ştie oricine că până la finele lui 2006 Gheorghe Flutur, în calitate de ministru al Guvernului, a alocat aceste sume de bani. Nu e mai puţin adevărat că după 2006 în localitate au fost disponibilizate noi fonduri. „Vinovatul” principal este acelaşi Gheorghe Flutur. Doar pentru că foştii colegi din Guvern au dorit să-i plătească o poliţă fostului ministru Flutur, la Gura Humorului au ajuns noi fonduri. Despre acest fapt, noi, toţi humorenii, nu putem decât să ne bucurăm”, a precizat vicepreşedintele PD-L Suceava, care a adăugat că alegerile locale şi generale oferă humorenilor o nouă şansă ca „Gheorghe Flutur şi noua sa echipă să dubleze sau chiar să tripleze investiţiile în Gura Humorului”.

„Cu Gheorghe Flutur preşedinte al Consiliului Judeţean şi cu Gheorghe Niţă primar, cu PD-L la guvernare din toamnă şi cu Theodor Stolojan prim ministru, este asigurată reţeta ca Gura Humorului să devină cu adevărat staţiune turistică”, a mai spus Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L-iştii au adus dansul şi voia bună în Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PD-L-iştii au adus dansul şi voia bună în Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce vrajeala... trimis de
(12 mai 2008, 11:22:12
ai dat tu ma flutur bani cand erai ministru:))))))))))))))))))) ce gogomanie!!!! Pai ce erai prim ministru sa aloci tu fonduri????? ATENTIE LA ACEST MINCINOS COMIC:)))))

BAAAAAAI FLUTUR, HUMORENII IS OAMENI CU JUDECATA... CUM POTI SA II INSULTI IN HALUL ASTA?????????
2.   Ce vrajeala ieftina si comunista!!! trimis de
(12 mai 2008, 11:32:17
articol exact ca pe timpul comunistilor!!!de ziarul Scanteia imi aduce aminte!!!Vrajealaa ieftinaa!!!!
2.1  RE: Ce vrajeala ieftina si comunista!!! trimis de
(13 mai 2008, 07:39:13
De ce nu se fac aceste spectacole si dupa alegeri ??Lumea nu are ce pune pe masa si banditi si boieri se distreaza pe bani nostri .rusine sa va fie.
3.   Pardon trimis de
(12 mai 2008, 12:45:43
nu cateva mii ... ci cateva sute de persoane .
4.   VGD trimis de
(12 mai 2008, 12:49:31
JIGODIE
4.1  RE: VGD trimis de
(12 mai 2008, 13:28:22
flutur este intradevar demn de al vota la consiliul judetean nu avem nimic inpotriva dar nita nu va fi ales nu avem nevoie de un primar care bea si bea..... deci sa o lasam mai moale cu nita are destule la activ
5.   Rugaminte trimis de
(13 mai 2008, 15:12:58
Am mai spus si voi repeta pana ma voi face inteleasa.Fac apel la calm si discernamant.Haideti sa discutam proiecte,idei.Ideile constructive genereaza progresul,nu limbajul de mahala pe care cu dezonoare il practicati....

Domnule Flutur,mult succes!!!Oamenii care inca mai cred ca se poate schimba ceva in bine va vor vota!!!

P.S.Aseara,la emisiunea Sara pe Deal erau doi candidati la functiile de primar si presedinte al C.J.Incontinuu tapau pe ideea ca nu este bine,asta,cealalta etc.Dar modalitati de rezolvare a problemelor ioc.Le-am pus si eu o intrebare....Le-am rugat sa-mi raspunda concret-cum vor rezolva problemele pe care le-au expus dar am primit doar abureala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei