Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PD-L

Prodaniuc: „Vom face ce trebuie pentru a dezvolta comuna Moara”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dezvoltarea infrastructurii rutiere, atragerea de investitori şi promovarea a cât mai multe proiecte cu finanţare europeană pentru dezvoltarea comunei Moara. Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele cu care omul de afaceri Constantin Prodaniuc se va prezenta în faţa alegătorilor din Moara, în calitate de candidat pentru funcţia de primar al acestei comune, din partea PD-L.

„Am decis să candidez pentru funcţia de primar pentru că văd că de 18 ani nu s-a schimbat nimic în această comună. Iar acest lucru se datorează neimplicării primarilor pe care i-a avut această comună, şi care nu au demonstrat că au pus mai presus de orice interesul oamenilor. Suntem la doar câţiva kilometri de Suceava, şi din păcate am rămas în urmă faţă de celelalte comune aflate în apropierea municipiului reşedinţă de judeţ”, a subliniat Constantin Prodaniuc.

Fost preşedinte al Consiliului de Administraţie la o companie multinaţională cu sediul în Bucureşti, Constantin Prodaniuc spune că are experienţa necesară pentru a conduce o primărie, şi în special pentru a promova proiecte de dezvoltare a comunei.

În opinia candidatului PD-L, problemele cele importante care trebuie să fie rezolvate în Moara sunt reabilitarea şi asfaltarea drumurilor din comună şi construcţia reţelelor de canalizare şi de alimentare cu apă potabilă.

 

Proiecte europene pentru îndeplinirea obiectivelor

Constantin Prodaniuc a arătat că atât reabilitarea drumurilor, cât şi construcţia unei reţele de utilităţi va fi posibilă prin promovarea de proiecte, în vederea atragerii de fonduri europene.

„În momentul de faţă, starea drumurilor din comuna Moara este jalnică. Avem doar un singur kilometru de drum, în interiorul localităţii, care este mai bun. În rest, drumurile sunt sub orice critică. Nu s-a făcut şi nici nu se face nimic în acest sens. Iar eu cred că oamenii, atât din Moara, cât şi din celelalte sate ale acestei comune, au dreptul să beneficieze de drumuri asfaltate”, consideră candidatul PD-L pentru primăria Moara. Mai mult, el a criticat lipsa de implicare a primarilor din Moara pentru atragerea de fonduri europene, subliniind că această comună nu a beneficiat nici măcar de fonduri SAPARD pentru reabilitarea infrastructurii rutiere.

Constantin Prodaniuc a adăugat că o altă problemă care nu a fost rezolvată de nici un primar este şi construcţia unui sistem de alimentare cu apă şi de canalizare. „Nu consider că este normal ca nici în momentul de faţă să nu avem un sistem de canalizare şi alimentare cu apă. Din acest motiv unul dintre obiectivele principale pe care le voi avea este construcţia unui astfel de sistem, prin promovarea de proiecte europene. Şi voi face tot posibilul ca aceste investiţii să se realizeze cât mai repede, pentru ca apoi să putem reabilita şi drumurile. E o ordine firească a investiţiilor, pentru că mai întâi trebuie să facem canalizarea, şi apoi drumurile”, a declarat Prodaniuc. El a mai adăugat că are experienţa necesară în realizarea de proiecte europene, în condiţiile în care, personal, a reuşit să promoveze şi să obţină aprobarea unui proiect pentru construcţia unei ferme de porci.

 

Obiectiv: dezvoltarea economică a comunei Moara

Constantin Prodaniuc a declarat că printre obiectivele pe care le mai are se numără şi luarea unor măsuri în vederea dezvoltării economice a comunei, prin atragerea de investitori. Prodaniuc spune că un proiect pe care vrea să-l realizeze este amenajarea unui parc agricol, în care să existe silozuri de stocare a cerealelor şi cartofilor, precum o linie pentru ambalare şi prelucrare a produselor agricole. „Acest proiect poate fi realizat printr-un parteneriat public – privat, astfel încât agricultorii din Moara să dispună de un loc în care să-şi depoziteze produsele, sau să le prelucreze pentru a le putea vinde”, spune Constantin Prodaniuc.

Candidatul PD-L a mai afirmat că vrea să atragă investitori în vederea dezvoltării unei zone de agrement în perimetrul iazurilor din această comună.

Pe de altă parte, el a mai precizat că îşi doreşte să înfiinţeze în Moara şi un birou cadastral, în condiţiile în care aproximativ 90% din terenuri nu sunt încă intabulate.

 

Proiecte pentru toate satele din comuna Moara

Constantin Prodaniuc a declarat că în situaţia în care va fi ales primar, va promova proiecte de dezvoltare pentru toate satele comunei Moara. El a spus că îşi propune reabilitarea căminelor culturale din toate satele acestei comune, precum şi modernizarea tuturor unităţilor de învăţământ. Legat de acest subiect, Prodaniuc afirmă că îşi propune amenajarea unei grădiniţe moderne în actualul sediu al primăriei Moara, urmând să iniţieze şi un proiect pentru construcţia unei noi clădiri în care să funcţioneze administraţia locală din această comună.

„Am demonstrat până în prezent că pot să fiu un bun manager, şi consider că voi putea să fac ceva pentru locuitorii comunei Moara. Şi sunt sigur că dacă şi domnul Gheorghe Flutur va câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, voi avea tot sprijinul din partea acestuia pentru a realiza proiectele pe care mi le-am propus”, a încheiat Constantin Prodaniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prodaniuc: „Vom face ce trebuie pentru a dezvolta comuna Moara”.
 Vizualizări articol: 1813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prodaniuc: „Vom face ce trebuie pentru a dezvolta comuna Moara”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prodaniuc iuc iuc trimis de
( 7 mai 2008, 14:41:07
Mai terenuri in Moara? In afara de ce ai vandut la Castelluci? Daca nu ia de cumpara ca sigur vei da lovitura...auzi presedinte de C.A. la o multinationala...care ba? Aia cu tools in coada?
2.   Bulinute pentru prostit morarenii trimis de
( 7 mai 2008, 15:36:33
Ai promovat proiect , dar aprobat din .... parti, vanzare de pamant. Care companie multinationala?

Spune si moararenilor ce ai spus in casa la Dziminschi, cand erai tapan de beat : " Eu nu vin la primarie sa fac ceva, ci sa fur si cea mai ramas de furat"

Cu cine pune in aplicare aceste vise? Cu fostii PDS-isti care timp de 3 mandate n-au facut nimic?

Saraca comuna bogata cu astfel de candidati la promarie.
3.   Despre trimis de
( 7 mai 2008, 15:56:15
slab,slab,slab mai este ceva teren dar nu stiu daca ajunge cineva la el pentru ca barbuta stie tot,e prieten cu toti samsarii si-si ia o parte buna dar speram ca d-l Prodaniuc sa stie sa scape de el ca altfel e vaaaaaaaaaaaaaaai de noooooooooooi
4.   De ce furi nickname-ul? trimis de
( 7 mai 2008, 16:00:55
slab,slab,slab si fraier mai esti..nu te duce capu' sa-ti personalizezi altfel mesajul?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei