Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mai 2008 - Anul XIII, nr. 103 (3784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Candidatură

Năstase se gândeşte din nou la prezidenţiale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, ia în calcul o nouă candidatură la preşedinţia României, la alegerile din 2009, dar numai în cazul în care nu va exista un alt candidat cu şanse mai mari de a-l învinge pe Traian Băsescu.

Năstase şi-a dezvăluit intenţiile sâmbătă, la Suceava, unde a fost prezent la lansarea candidaţilor PSD la alegerile locale. El a tras o fugă şi în comuna Mălini, acolo unde în 2004 şi-a lansat candidatura la preşedinţia României „ca o chestiune sentimentală”, după cum s-a exprimat liderul PSD.

„Dacă nu va exista un candidat mai bine plasat pentru prezidenţiale, atunci eu voi accepta să fiu contracandiatul lui Traian Băsescu. Pornim de la premisa că Traian Băsescu nu trebuie să mai aibă un al doilea mandat. Este suficient câte a făcut în acest mandat şi, fără să fie o chestiune a mea personală de revanşă, cred că este vorba de o analiză politică necesară. Căutăm împreună un candidat, pentru că mi se pare esenţial ca România să se dezvolte în mod democratic şi nu în zona poliţiei politice, nu cu toate preocupările legate de procurori, de ascultări de telefoane şi de toate mizeriile care, de fapt, marchează viaţa românească mult mai mult decât strategiile sociale şi economice”, a declarat Năstase.

 

„România nu se mai poate moderniza în haos şi scandal”

El a explicat că strategia privind alegerile prezidenţiale din 2009 trebuie privită pe două planuri, unul ce va fi determinat de rezultatele care vor fi obţinute în urma alegerilor locale şi parlamentare şi unul privind identificarea unei alternative la actualul preşedinte.

„Dacă noi reuşim să câştigăm alegerile locale, sau să obţinem un rezultat foarte bun, dacă reuşim să gândim o strategie inteligentă, nu neapărat singuri, pentru alegerile parlamentare, vom putea să generăm o formulă guvernamentală care va fi extrem de importantă pentru alegerile prezidenţiale”, a spus Năstase.

El a adăugat că Traian Băsescu trebuie oprit să câştige un al doilea mandat datorită lucrurilor care s-au întâmplat, din cauza faptului că România este blocată.

„România nu se poate moderniza în haos şi scandal, nu poate să-şi desfăşoare relaţiile externe în mod convenabil”, a spus Năstase. El a arătat că pentru atingerea acestui scop trebuie găsită o strategie coerentă, prin care să fie oferită o alternativă foarte clară în ceea ce priveşte o eventuală candidatură.

Năstase a spus că una dintre soluţii ar fi evidenţierea mai multor variante la nivelul partidelor care au acest scop, iar o alta ar fi constituirea unei singure variante care să fie agreată de cât mai mulţi. El a mai arătat că un alt element ţine de deciziile ce vor fi luate de conducerea PSD în desemnarea candidatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase se gândeşte din nou la prezidenţiale.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase se gândeşte din nou la prezidenţiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nastase trimis de
( 5 mai 2008, 14:59:46
dute ba la matusa tamara si lasa-ne in durerea noastra. nu-ti ajunge cat ai distrus tara asta . vrei s-o termini de tot.? tu si gasca ta in frunte cu ilici.
2.   Chiar si Nastase umbla cu prostii! trimis de
( 5 mai 2008, 15:01:27
E ceva!!... toti promit, fara bun simt, doar, doar sa-i votam, apoi liniste si vom auzi ,, ca nu se poate''! De ce Flutur se expune cu asa promisiuni ca Suceva va fi un ELDORADO, etc... (sunt afise mari!) si ceilalti se intrec in promisiuni, unde-i decenta!? De ce suntem prostiti fara menajamente, nu-i asta impertinenta, lipasa de rusine si bun simt!?
3.   Ce face,candideaza? trimis de
( 5 mai 2008, 16:16:30
Nu se astampara,chiar nu are un pic de rusine? "Matusa" i-a lasat avere din "PIB-ul Romaniei",ptr 5 generatii.
4.   Lasa ne trimis de
( 5 mai 2008, 19:18:54
nu mai tine nea Nastase .... nu mai ai nici o sansa poate daca candidezi pentru Cornu sa castigi ..altfel...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei