Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mai 2008 - Anul XIII, nr. 103 (3784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Provocare

Fluidizarea traficului, provocarea echipei PD-L pentru mandatul 2008-2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fluidizarea circulaţiei rutiere în municipiul Suceava reprezintă una dintre provocările echipei PD-L pentru mandatul 2008-2012. Candidatul PD-L la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, primarul în exerciţiu Ion Lungu, a declarat că echipa sa va continua programele de fluidizare a traficului prin finalizarea studiului de trafic.

El a arătat că acum se derulează faza de organizare a licitaţiei pentru stabilirea firmei care va întocmi studiul respectiv. Ion Lungu a explicat că prin acest studiu se urmăreşte fluidizarea traficului prin introducerea de sensuri unice de deplasare, construcţia de parcări supraterane, subterane şi de reşedinţă pentru eliminarea autovehiculelor staţionate pe carosabil şi lărgirea unor artere de circulaţie acolo unde este posibil.

„Un trafic îngreunat, în multe cazuri chiar blocat în România actuală este consecinţa mai multor cauze, dintre care cele mai importante sunt creşterea exponenţială de la an la an a numărului de autovehicule pe o infrastructură rutieră proiectată pentru traficul anilor 80 şi posibilităţile reduse de intervenţie asupra şoselelor din mediul urban din cauza utilităţilor subterane şi supraterane: stâlpi de electricitate, conducte de apă, termoficare, gaz metan, cabluri electrice şi telefonice”, a spus Lungu.

 

Până în 2012, toate străzile şi trotuarele vor fi reabilitate

El a adăugat că o serie de proiecte pe care le va pune în practică în perioada imediat următoare care vizează reţeaua rutieră vor contribui la îmbunătăţirea traficului în municipiul Suceava.

Lungu a amintit de realizarea rutelor ocolitoare I şi II spre Botoşani şi Siret, care vor dirija traficul greu prin exteriorul municipiului, de redarea circulaţiei rutiere pe strada Cernăuţi, de realizarea străpungerii din strada Victoriei şi Calea Obicinilor pentru fluidizarea traficului în cartierul Obcini sau de continuarea semaforizării intersecţiilor cu trafic intens.

Se va pune accent, a menţionat primarul, şi pe continuarea reabilitării străzilor şi trotuarelor la care nu s-a intervenit până acum, astfel încât în 2012 toată infrastructura rutieră să fie modernizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fluidizarea traficului, provocarea echipei PD-L pentru mandatul 2008-2012.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fluidizarea traficului, provocarea echipei PD-L pentru mandatul 2008-20125.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai sa o dam pe ocolite! trimis de
( 5 mai 2008, 14:52:35
Dar ce a sa faceti domnu primar despre recenta "shtrangulare" de la Grup2-Bazar-Carrefour? Aia nu e in plan? Sau asteptati sa vina si Mall-ul sa putem merge din centru in Burdujeni in 2 ore? Cum sa fie? Recunosc ca strapungerea cu Victoriei ar fi chiar o realizare. Dar fluidizarea traficului in Obicini? Ce sa fluidizeze acolo? Masinile care trec odata la 10 min pe Bistritei?

Studiu de trafic zici? Ia o masina si da o tura prin oras si ai sa vezi ce rezultate concrete ai sa obtii! Vezi numai sa nu scrii in raport si zecile de injuraturi care ti le iei sau le dai ca sa mergi prin urba asta! Sau il faci doar sa mai traga si frate-tu niste lei? Neam de caldare ce sunteti!
2.   Se promite angros, de ce!? trimis de
( 5 mai 2008, 15:00:30
E ceva!!... toti promit, fara bun simt, doar, doar sa-i votam, apoi liniste si vom auzi ,, ca nu se poate''! De ce Flutur se expune cu asa promisiuni ca Suceva va fi un ELDORADO, etc... (sunt afise mari!) si ceilalti se intrec in promisiuni, unde-i decenta!? De ce suntem prostiti fara menajamente, nu-i asta impertinenta, lipasa de rusine si bun simt!?
3.   Ertartaerertea trimis de
( 5 mai 2008, 15:06:04
Da 4 ani cat ai fost primar nu a fost acelasi trafic? de ce nu ai facut nimic? de ce tocmai acum ? suna a campanie jigodie de prelipca ce esti tu
4.   Strada Cernauti? trimis de
( 5 mai 2008, 15:38:33
Si-a amintit de strada Cernauti? A pomenit strada Cernauti? Magaruuuuu! In campanie iar? Da 4 ani ce a facut? A bagat la misteau 2 tevi de apa intr-o bataie totala de joc fara urma de compactare, balast si ce mai trebuie si vrea voturi? Cu teava ieftina si cele mai proaste vane de pe piatza?

Bancuri Lungule. Cernautiul nu mai voteza promisiuni! Mai vrem si fapte.

Aviz amatorilor.
5.   Minciuni trimis de
( 5 mai 2008, 16:19:50
Bravo lungule...parca si acum 4 ani era cineva care isi facea campanie cu afise mari de genul "omul care stie unde a gresit"...si a pierdut alegerile!!! Cred ca vei avea aceeasi soarta. De ce nu ai facut nimic in aceasta privinta?

Abia la sedinta din 2008 a CL Suceava in care s-a stabilit bugetul pe 2008 a venit consilierul Mihai Steiciuc cu porpunerea alocarii a 300 mii RON pentru studii detaliate de fluidizare a traficului si sincronizare a semafoarelor. DACA NU CREDETI CAUTATI IN ARHIVA ZIARULUI DOMNILOR!!! Deci cum vine lungu sa ne minte acum cu nerusinare?!?!?! Chiar trebuia sa vina Steiciuc si sa te traga de maneca ca e nevoie de fluidizarea traficului??? TARANOIULE, NU O SA MAI FII TU PRIMAR DIN VARA ASTA, SI ALTCINEVA VA FINALIZA ACEST PROIECT!!!!!!
6.   Mare pezevenghi,coane Fanica! trimis de
( 5 mai 2008, 16:58:26
Da"rahatul ala de giratoriu din Burdujeni cine-n moas-ta l-a facut,porcane?
7.   Pt. primar trimis de
( 5 mai 2008, 17:29:16
D-le Lungu, fluidizarea circulatiei este proiectul D-nei Angela Zarojanu.Nu te mai impauna cu idei care nu-ti apartin si care in mod sigur nu vor avea succes pentru ca nu au fost gandite de dumneata. Pe unde vrei sa-l fluidizezi??? Ne nenorocesti cu sensuri unice,ca sa ocolim intreg orasul sa putem ajunge undeva.Parcari??? Ha !! Unde?? Desfiintezi chioscuri cumva??? Spatiile verzi ramase sunt si asa sufocate de chioscuri, ce vei face ,unde vei amplasa parcarile? Licitatia pentru proiect cine o va castiga??? In mod sigur cineva care iti va oferi 1/2 din valoarea lucrarilor. Nu ne putem astepta la mai mult decat la promisiuni desarte si mincinoase. In patru ani nu ai facut decat sa pavezi cateva trotuare ,sa colorezi apa din fantanile arteziene,sa schimbi cateva borduri,sa aprobi construirea chioscurilor pe spatiile verzi,si sa furi bani publici cu acte in regula. Lasa orasul sa se dezvolte si altfel decat prin construirea de supermarketuri sau chioscuri.
7.1  RE: Pt. primar trimis de
( 6 mai 2008, 06:54:12
In aceasta editie au fost mai multi comentatori din gasca lacheilor PNL decat din partea lui PIG BROTHER
8.   TRAFIC trimis de
( 6 mai 2008, 07:38:49
Noroc de Ceausescu ca a facut srazile astea, asa cum sunt ele, ca ei n-au facut nici un metru de srada noua. Ba chiar au reusit sa le nenoroceasca si pe astea. In cartiere, in loc sa mai faca un loc de parcare sau un loc de joaca, au facut mansarde ca sa stam ca sardelele, si sa mai vina cateva zeci de masini. Nici macar Primaria nu are un loc de parcare adecvat. Spatiile verzi lipsesc cu desavarsire, iar unde mai sunt, (ex. scoala gen. nr.8), le-au ingradit cu un gard inmens si cu lacat la poarta, de parca ar fi proprietate privata, sau rezervatie naturala. Nu tot din banii nostri au fost construite? Nu este o scoala publica?????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei