Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Între jurişti

PD-L, pus la colţ de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Solicitarea Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L de anulare a hotărârii de consiliu local care prevedea vânzarea sediului din strada Meseriaşilor nr.2 către PSD a fost respinsă de Primăria Suceava.

Raportul juriştilor din primărie, aprobat de primarul Ion Lungu, arată că vânzarea care a avut loc în 2003 s-a făcut în baza unei hotărâri de consiliu local în temeiul căreia au fost încheiate şi contractele de vânzare-cumpărare a spaţiului şi terenului aferent acestuia.

„Prin urmare, HCL nr.103 din 2003 a intrat în circuitul civil şi a produs toate efectele juridice pentru care a fost adoptată. Considerăm că atâta timp cât HCL nr. 103/ 2003 şi-a produs toate efectele juridice, aceasta nu mai poate fi revocată”, argumentează raportul aprobat de primar.

Pe de altă parte, explică juriştii primăriei avocatului PD-L Radu Ursu, potrivit legii, Primăria Suceava, în calitate de autoritate publică emitentă a actului administrativ menţionat, ar fi putut solicita instanţei anularea actului, dacă l-ar fi considerat nelegal, numai că acţiunea ar fi trebuit introdusă în termen de 1 an de la adoptare.

 

Administrativ, Ion Lungu a pus cruce fostului sediu al PD

Primăria recomandă PD-L ca, dacă se consideră vătămat într-un drept al său ori într-un interes legitim, să se adreseze instanţei de contencios administrativ.

„Faţă de cele arătate, considerăm că HCL nr.103/ 2003 nu mai poate fi revocată şi nici o acţiune întemeiată pe prevederile art.1 alin 6 din Legea nr.554/2004 nu poate fi promovată”, se mai arată în raport.

În această situaţie, primarul de Suceava Ion Lungu, de curând declarat simpatizant al PD-L, este pus într-o situaţie delicată faţă de partidul care l-a anunţat drept candidatul său la încă un mandat în fruntea oraşului, având în vedere că PD-L şi-a făcut un titlu de glorie din obţinerea sediului din strada Meseriaşilor.

Asta, în condiţiile în care din 2003, de la vânzarea către PSD şi până la fuziunea PD cu PLD, PD nu a avut nici o acţiune de revendicare a spaţiului pe care l-a utilizat drept sediu.

După anunţarea fuziunii, problema sediului a ţinut prima pagină în mai multe rânduri, cu teme care au început de la reclamarea vânzării la DNA până la înscenarea sechestrării unui minor, cu reclamaţii la poliţie, anunţuri în presă şi declaraţii incriminatoare în faţa camerelor de luat vederi.

Tot pe acest subiect mai există şi o acţiune în instanţă, deschisă de avocatul Ursu după ce PSD i-a cerut PD-L să evacueze sediul sau să plătească chirie pentru spaţiul folosit.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L, pus la colţ de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PD-L, pus la colţ de Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Certitudine trimis de
(27 feb 2008, 12:32:13
ursu e papagal
2.   Esti un caca trimis de
(27 feb 2008, 17:34:39
sunt mama lu mumu ....sa stiti ca acest copil din flori al meu mumu ...e putin dus ...sa nu il ascultati! ...e dus cu pluta pe apa sucevei ...adica e prietenul papagalului de Dezvirginel Iordache

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte