Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2020 - Anul XXV, nr. 61 (7366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

#petimpdepandemie

Marius, Kuweit: „S-a declarat stare de urgență și s-a închis țara”

 

Marius este profesor de muzică în Kuweit, țară în care locuiește de 8 ani.

 

COVID-19, adus cu avionul

Marius ne-a povestit că primele cazuri de COVID -19 au apărut pe 24 februarie, în timpul minivacanței de zilele naționale ale Kuweitului, 
Într-un avion venit din Iran cu cetățeni plecați într-un soi de pelerinaj au fost depistate 3 persoane infectate. Ca primă măsură, toți oamenii din avion au fost băgați în carantină într-un hotel timp de 2 săptămâni. Pe 26 februarie Ministerul Educației hotărăște să închidă școlile pentru 2 săptămâni și se pornește o campanie de informare și prevenție. La intrarea în supermarketuri sunt produse de dezinfectare și mănuși de latex, iar pe toate canalele media cetățenii sunt informați să evite aglomerațiile, să poarte măști și mănuși chirurgicale, să nu-și atingă faţa și să se spele des pe mâini. De asemenea sunt anulate zborurile din Italia, China și Coreea de Sud și sunt anulate vizele de vizitator de oriunde.

În aceste prime 2 săptămâni numărul celor infectați crește până la aproximativ 55, când un număr de 7.500 de rezidenți egipteni se întorc în Kuwait, în mare majoritate suspecți de Covid-19.

Aceștia sunt obligați să semneze o hârtie prin care se angajează că își fac testul în centrele amenajate special și stau în carantină la domiciliu timp de 2 săptămâni, în caz contrar, amendă și/sau închisoare

 

“Am fost informați că parcurile sunt închise, că nu avem voie în public să stăm în grupuri”

Din acest moment măsurile de precauție sunt înăsprite. Practic se declară stare de urgenţă și se închide țara. Toate zborurile sunt anulate, se declară vacanță națională pentru încă 2 săptămâni, majoritatea instituțiilor publice sunt închise, de asemenea mallurile, restaurantele, sălile de sport și spațiile de joacă sunt închise. Funcționează câteva instituții de stat, dar cu program și personal redus și prin rotație. Primul instinct al populației a fost să dea navală la cumpărături de hrană, însă prin toate canalele media și SMS-uri am fost sfătuiți să nu intrăm în panică căci supermarketurile ce aparțin de guvern vor rămâne deschise non-stop.

Astăzi (n.r.- vineri, 13 martie) am fost informați că parcurile sunt închise, că nu avem voie în public să stăm în grupuri, în caz contrar fiind amendați cu echivalentul a 1.450 de lei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marius, Kuweit: „S-a declarat stare de urgență și s-a închis țara”.
 Vizualizări articol: 3595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Marius, Kuweit: „S-a declarat stare de urgență și s-a închis țara”3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Pe timp de pandemie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei