Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2020 - Anul XXV, nr. 61 (7366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Cătălin Coman solicită sprijin în regim de urgență pentru deschiderea noului spital din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a solicitat Ministerului Sănătății sprijin în regim de urgență pentru deschiderea noului spital din acest municipiu. Cătălin Coman a trimis, vineri, o adresă către ministrul Sănătății, Victor Costache, prin care i-a transmis acestuia că în contextul evoluției epidemiei COVID – 19 pe teritoriul României, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență Fălticeni au fost analizate măsurile care pot fi luate la nivelul Spitalului Municipal Fălticeni în cazul îngrijirii sau carantinării unui număr mare de persoane.

„Situația este mult mai îngrijorătoare, pentru că posibilitățile Spitalului Municipal Fălticeni de a veni în sprijinul populației, în acest foarte posibil scenariu, sunt practic inexistente. În acest moment nu există spații adecvate tratării acestor bolnavi, în clădirea veche de peste 160 de ani în care funcționează spitalul. Cu totul alta ar fi situația dacă medicii și cadrele medicale din Fălticeni ar putea utiliza clădirea noului spital, ale cărui lucrări de construcție au fost finalizate. Spitalul nou ar putea oferi îngrijire, în situația actuală, unui număr mare de pacienți, dat fiind faptul că unitatea deservește o populație arondată de circa 150.000 de persoane. De asemenea, am putea să îngrijim sau să carantinăm un număr mare de pacienți din județul Suceava”, a declarat Cătălin Coman.

El a subliniat că deschiderea noului spital este însă condiționată de finanțarea achiziționării aparaturii și a echipamentelor medicale. Coman a adăugat că Spitalul Municipal Fălticeni are semnate acordurile cadru cu furnizorii pentru achiziționarea aparaturii medicale, valoarea totală a acestora fiind de aproape 23,9 milioane de lei. „Pentru anul 2020 au fost alocate fonduri de la bugetul de stat în sumă de 5 milioane de lei, bani care nu fac obiectul achiziției de dotări, necesitatea urgentă pentru deschiderea spitalului. Față de cele prezentate mai sus, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Fălticeni, la solicitarea membrilor acestuia, vă transmit rugămintea de a transfera către Spitalul Municipal Fălticeni fondurile necesare achiziționării de aparatură medicală pentru noul spital”, i-a transmis Cătălin Coman ministrului Sănătății.

El consideră că noul spital din Fălticeni poate deveni un obiectiv strategic important în gestionarea actualei crize cauzate de infecția cu noul virus gripal COVID 19. ”Vă rugăm să analizați situația prezentată și să ne sprijiniți în regim de urgență pentru a reuși să deschidem noul spital din Fălticeni, în folosul pacienților, pentru un act medical de calitate”, a încheiat Cătălin Coman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Coman solicită sprijin în regim de urgență pentru deschiderea noului spital din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cătălin Coman solicită sprijin în regim de urgență pentru deschiderea noului spital din Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei