Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2020 - Anul XXV, nr. 61 (7366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

#petimpdepandemie

Dana Roșu, Hockenheim: ”În Germania se va închide de-acum aproape tot: de la biserici sau locuri de joacă pentru copii, până la săli de jocuri de noroc și bordeluri”

După ce în weekend l-au ironizat la maxim pe cancelarul austriac Sebastian Kurz pentru măsurile foarte stricte luate în țara vecină, germanii se confruntă în această săptămână cu impunerea unor dispoziții la fel de stricte, fără precedent, menite a limita contactele sociale în spațiul public: În Germania se va închide de-acum aproape tot: de la biserici sau locuri de joacă pentru copii, până la săli de jocuri de noroc și bordeluri. În scurt timp vor rămâne deschise doar supermaketurile, farmaciile, chioșcurile de ziare, băncile, benzinăriile, frizeriile și oficiile poștale. Aeroporturile vor fi închise, iar germanilor li se recomandă să nu mai întreprindă călătorii nici în țară, nici în străinătate. Fiecare land își poate adopta acum propriul set de măsuri împotriva răspândirii coronavirusului. Bayern a instituit încă de dimineață starea de urgență, iar celelalte landuri au luat deja măsuri mai mult sau mai puțin drastice. De vineri, 13, până luni, 16 martie, cazurile confirmate de îmbolnăviri cu Coronavirus aproape s-au dublat – în landul Baden Württemberg, de exemplu, de la 569 de cazuri s-a ajuns luni la 977. Ziua de luni a început aproape normal, dimineață devreme adulții plecând spre locurile de muncă, iar copiii îndreptându-se spre școlile unde astăzi (luni) au avut loc ultimele ore înainte de vacanța ”Corona”, care va dura cel puțin până pe 20 aprilie și care e la fel de lungă ca vacanța de vară. Școlarii au primit astăzi datele de acces la platformele online unde își vor face în perioada următoare lecțiile și temele. Copiilor li s-a spus că nu au voie să iasă din casă decât pentru scurte plimbări în aer liber și să evite alte persoane decât cele din familia proprie. În cazul în care școlarii se întâlnesc cu colegii sau prietenii și sunt depistați de poliție, spre exemplu, părinții sunt pasibili de plata unei amenzi consistente. Trenurile au circulat astăzi normal, dar de mâine cel puțin trenurile regionale își vor restrânge substanțial programul de mers. Magazinele au fost și astăzi tot pline de cumpărători, dar tot fără stocuri de hârtie igienică, săpun, făină, în plus astăzi fiind goale și raioanele de produse din carne sau produse congelate. În rest, autoritățile locale din regiune (Rhein Neckar în nordul landului Baden Württemberg) au luat măsura limitării la maxim a vieții publice: se închid toate instituțiile și spațiile publice ce aparțin administrațiilor locale: centre de agrement, grădini zoologice, piscine, spații de joacă pentru copii, cluburi pentru copii și adolescenți, terenuri și săli de sport. De asemenea, este interzisă funcționarea cluburilor, discotecilor, cinematografelor, muzeelor, inclusiv castelul Heidelberg, renumita atracție turistică din zonă, și a sălilor de fitness. Bisericile vor transmite doar slujbe online. Restaurantele vor fi deschise fără a servi clienți la interior, ci doar pentru a livra mâncare pentru acasă. Închise vor rămâne și sălile de jocuri de noroc, precum și bordelurile.

 

Test pentru Coronavirus la „Drive-In“

Direcția de sănătate din zonă a anunțat că de miercuri, 18.03., devine funcțional un centru de testare coronavirus tip ”drive in”. Acesta va fi deschis pe un stadion din orașul Schwetzingen, acces având, în urma unui apel telefonic la Hotline-ul direcției de sănătate, doar persoanele care fie prezintă simptome ca tuse, dureri în gât sau febră, fie s-au întors din zone considerate cu risc crescut de infectare cu coronavirus. Centrul de testare va fi amenajat din containere mobile și va fi deschis zilnic între orele 9.00-16.00. Persoanele care au primit cod de acces în urma apelului telefonic la Direcția de sănătate vin pur și simplu cu mașina în dreptul containerelor respective, le este verificată identitatea și codul de acces de către personal sanitar echipat corespunzător, iar apoi li se recoltează proba pentru test. Persoana testată nu coboară din mașină și nu intră în contact nici cu alte persoane, nici cu obiecte. ”Intri cu mașina, comunici datele personale și codul de acces și, rămânând mai departe în mașină, dai geamul în jos și lași asistenta medicală să îți recolteze din gură și gât proba pentru test. Până sunt gata rezultatele, trebuie să stai acasă în carantină”, explică un responsabil din cadrul Direcției de Sănătate din regiunea Rhein Neckar. Astfel de centre de testare funcționează deja și în alte zone din Germania unde s-au înregistrat multe îmbolnăviri.


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dana Roșu, Hockenheim: ”În Germania se va închide de-acum aproape tot: de la biserici sau locuri de joacă pentru copii, până la săli de jocuri de noroc și bordeluri”.
 Vizualizări articol: 3559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dana Roșu, Hockenheim: ”În Germania se va închide de-acum aproape tot: de la biserici sau locuri de joacă pentru copii, până la săli de jocuri de noroc și bordeluri”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Pe timp de pandemie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei