Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2020 - Anul XXV, nr. 61 (7366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

#petimpdepandemie

Raluca Ioana Țibu, Japonia: 90% dintre persoane poartă mască, inclusiv copiii


Raluca Ioana Țibu ne-a trimis un mesaj tocmai din Japonia. Și două fotografii cu rafturi goale: “Acolo era hârtia igienică. Și în prima poză e raftul de săpun lichid. În Japonia panica cu rafturi goale a început de acum 3 săptămâni”, ne precizează Raluca. Suceveanca aflată la mii de kilometri distanță de casă ne scrie că lumea evită pe cât posibil contactul fizic în Japonia, săpunul nu lipsește din nici o toaletă publică, iar purtatul măștilor de protecție e ceva relativ obișnuit.

“În Japonia se lucrează de acasă, dar nu foarte consecvent, pentru că e o țară conservatoare (încă se folosesc faxurile) și nu există în toate instituțiile infrastructură.
Se evită naveta în orele de vârf, dar tot e ceva lume în trenuri. 90% dintre persoane poartă mască, inclusiv copiii. Locurile de distracție sunt închise (muzee, zoo, Disneyland), școlile sunt închise deja de două săptămâni, ceea ce e complicat pentru părinți. Dinamica cazurilor a evoluat liniar față de alte părți, probabil și din cauza modului de viață: lumea nu se prea atinge (în niciun caz nu se pupă/îmbrățișează când se întâlnesc), este săpun la orice toaletă din parc și din gări, purtatul de mască e ceva relativ obișnuit, fiecare om având rezervă în casă. Oricum gravidele poartă măști de obicei, oamenii care simt că se îmbolnăvesc poartă mască, oamenii răciți poartă mască. Dar nu există concediu medical plătit, când e cineva bolnav, consumă întâi din zilele de concediu. Asta, combinat cu simțul datoriei și vina de a nu da de lucru în plus colegilor, face ca mulți oameni să meargă bolnavi la serviciu, expunând colegii și toată lumea în transportul în comun. Au fost două cazuri stupide: un doctor și o educatoare de grădiniță, ambii identificați pozitiv după ce au fost la serviciu cu febră.
Vă doresc sănătate tuturor!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raluca Ioana Țibu, Japonia: 90% dintre persoane poartă mască, inclusiv copiii.
 Vizualizări articol: 3401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raluca Ioana Țibu, Japonia: 90% dintre persoane poartă mască, inclusiv copiii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Pe timp de pandemie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei