Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2020 - Anul XXV, nr. 61 (7366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

#petimpdepandemie

Gabriela Voinea, Bahrain: Toată lumea stă în casă, rafturile sunt pline mereu

Gabriela Voinea, suceveancă, fostă jurnalistă, locuiește de aproape trei ani în Bahrain, un regat musulman de doar 1,3 milioane de suflete. Coronavirusul a ajuns și acolo.

“Bahrain-ul este cunoscut publicului larg, datorită cursei de F1 care se desfășura, de obicei, în luna martie. Anul acesta se pare că nu se va mai întâmpla, aproape toate statele lumii fiind afectate de acest virus care a hotărât să intre brusc în viețile noastre și să ne dea programul complet peste cap. Sunt 166 de infectați in acest moment, doi in stare critică, restul sunt stabili. Toți pacienții sunt localnici care au călătorit în Iran în februarie, participând la un pelerinaj. Din momentul în care a fost depistat primul infectat, pe 26 februarie, s-au închis imediat școlile, grădinițele și universitățile de pe insulă. Inițial regele a ordonat închiderea școlilor până pe 10 martie, ulterior a revenit asupra deciziei și s-a prelungit termenul până pe 24 martie. Așa că am un copil acasă, care s-a cam săturat de orele online, vrea înapoi la școală, să socializeze, țara vecină, Arabia Saudită, și-a închis granițele, deci și soțul meu stă acasă, nu mai poate să ajungă la birou, iar toate acestea s-au întâmplat la câteva zile după ce părinții mei, care locuiesc în Suceava, au venit la noi în vizită. Toată lumea stă în casă, a înțeles că trebuie să facă asta, ce mi-a plăcut și am apreciat enorm este faptul că nu au dat iama în magazine, rafturile sunt pline mereu, de câte ori merg să-mi cumpăr una-alta pentru casă, urmărim programele de știri - ceea ce nu e neapărat un lucru bun, e de preferat să intrăm pe site -uri oficiale, și să filtrăm informațiile, cât de cât, pentru a nu intra in panică. Așteptăm, cu încredere, temperaturile de peste 27 grade Celsius, pentru că ni s-a spus că acest virus urăște soarele și ne vom putea întoarce la rutina noastră zilnică, vom putea merge din nou la școală, serviciu și, foarte important pentru familia mea, vom putea merge în vacanță luna viitoare, de Paște. Până atunci să încercăm să fim mai disciplinați, să ascultăm de specialiști - dar NU cei de pe facebook - și dacă fiecare dintre noi ar respecta regulile jocului vom ajunge să ne revedem și îmbrățișăm cu cei dragi mai devreme decât orice pronostic o spune”.


 


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriela Voinea, Bahrain: Toată lumea stă în casă, rafturile sunt pline mereu.
 Vizualizări articol: 4129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gabriela Voinea, Bahrain: Toată lumea stă în casă, rafturile sunt pline mereu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Pe timp de pandemie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei