Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2008 - Anul XIII, nr. 200 (3881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bistriţa: Şeful DGASPC şi angajaţi ai instituţiei, cercetaţi penal

Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, Marin Rus, precum şi angajaţii instituţiei care aveau în responsabilitate supravegherea plasamentului în cazul copilului de patru ani sunt cercetaţi penal pentru neglijenţă în serviciu, a declarat procurorul Angela Sângeorzan.

Procurorul Angela Sângeorzan, şeful secţiei Cercetări penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, a declarat, ieri, că directorul DGASPC Bistriţa-Năsăud, Marin Rus, este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu.

De asemenea, sunt cercetaţi şi angajaţii DGASPC care aveau în responsabilitate supravegherea plasamentului pentru că aceştia nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu, de supraveghere a copilului, a declarat Sângeorzan.

Potrivit acesteia, în acest caz Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud s-a sesizat din oficiu, iar sesizarea va fi transmisă Poliţiei Judeţene, care va face primele cercetări în acest dosar, în timpul anchetei urmând să fie stabilite responsabilităţile pentru fiecare angajat în parte.

"Eu consider că dacă şi-ar fi îndeplinit atribuţiunile de serviciu fapta ar fi fost depistată la timp sau poate chiar prevenită", a declarat procurorul Angela Sângeorzan.

Conform Codului Penal, pedeapsa pentru neglijenţă în serviciu este închisoarea, de la o lună până la doi ani, sau amendă penală.

Asistenta maternală Marcela Făgărăşan a fost reţinută, joi seară, de către poliţişti, după ce s-a stabilit că unul din cei doi copii pe care îi avea în grijă a murit în urma unor rele tratamente pe care i le-ar fi aplicat. Subinspectorul Raluca Moldovan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, a declarat că iniţial femeia a spus că băiatul, în vârstă de patru ani, a murit fiindcă era bolnav, dar medicii au descoperit pe corpul lui urme de arsuri de ţigară, urechea tăiată şi organele genitale secţionate cu foarfeca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bistriţa: Şeful DGASPC şi angajaţi ai instituţiei, cercetaţi penal.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bistriţa: Şeful DGASPC şi angajaţi ai instituţiei, cercetaţi penal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei