Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Guvernul suplimentează consulatele în Italia şi vrea posturi în firme italiene pentru români

Numărul de consulate în Italia va fi suplimentat, după o analiză a ponderii comunităţilor de români în diferite localităţi din Italia, urmărindu-se şi asigurarea de locuri de muncă în firme italiene pentru cetăţenii români, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Ne propunem să dăm posibilitatea românilor din Italia să muncească. De acest lucru însă autorităţile române nu sunt responsabile şi nici nu pot să intervină direct. Putem însă, împreună cu autorităţile italiene, să ne asigurăm că li se oferă locuri de muncă", a spus Tăriceanu.

El a arătat că cetăţenii români din Italia vor fi informaţi aspra oportunităţilor de angajare de pe piaţa românească, inclusiv în companii cu capital italian.

"Să continuăm iniţiativa unor firme italiene de a oferi locuri de muncă în România, în societăţi italiene, celor care deja şi-au făcut o anumită specializare, au căpătat un anumit nivel profesional şi stăpânesc limba italiană", a afirmat Tăriceanu.

 

Prevenirea criminalităţii

 

Premierul a arătat că Guvernul român intenţionează să prevină şi diminueze nivelul de criminalitate în care sunt implicaţi cetăţeni români din Italia, concomitent cu protejarea românilor care lucrează cinstit pe teritoriul acestei ţări.

"Nu este corect ca toţi românii din Italia să fie judecaţi pentru gestul unui individ. Nu este nici interesul României şi nici al Italiei ca relaţia de prietenie, bazată pe tradiţii comune de istorie şi cultură, să se deterioreze din cauza unui număr mic de persoane implicate în activităţile infracţionale", a spus Tăriceanu, la finalul şedinţei extraordinare de Guvern încheiată după aproximativ trei ore.

El a lansat totodată un apel către mass-media din România şi Italia pentru a evita "retorica naţionalistă".

"În ultimele zile a apărut o retorică naţionalistă şi în Italia, şi cred că şi în România, lucru care nu face bine. Nu cred că acest tip de retorică ce aduce avantaje unor oameni politici pe termen scurt este ceea ce are nevoie România sau Italia. Aş face un apel la înţelepciune şi la calm şi aş ruga pe toţi să încerce să îşi aducă contribuţia pentru a găsi soluţii la rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm", a afirmat Tăriceanu.

 

Planul de măsuri va fi revizuit semestrial

 

Planul guvernamental de acţiune pentru combaterea infracţiunilor comise în Italia de către cetăţeni români va fi revizuit o dată la şase luni, în funcţie de evoluţia situaţiei în acest interval, a anunţat ministrul Internelor, Cristian David.

Planul de măsuri guvernamentale pentru românii din Italia prevede suplimentarea până la 30 de persoane a numărului ofiţerilor de poliţie detaşaţi în Italia, informarea ataşaţilor de afaceri interne români cu minim 24 ore înainte asupra deciziilor de expulzare, încurajarea unui sistem de repatriere voluntară prin parteneriate la nivelul autorităţilor locale, astfel încât să se asigure persoanelor care se repatriază voluntar condiţii echivalente de muncă şi trai în România.

 

Ordine de repatriere, pe bandă rulantă

 

Vineri, imediat după publicarea în Gazeta Oficială a decretului-lege, prefectul de Milano, Gian Valerio Lombardi, a semnat primele patru ordine de repatriere în cazul românilor, acestea fiind puse în aplicare în aceeaşi zi, după ce un judecător de pace a covalidat ordinele de îndepărtare ale acestora de pe teritoriul Italiei.

Între timp, prefecţii diferitelor oraşe italiene continuă operaţiunile de evacuare a taberelor de romi şi de identificare a ocupanţilor acestora, pentru a stabili care dintre ei corespund criteriilor de expulzare de pe teritoriul italian, în virtutea acestui decret-lege.

Potrivit cotidianului Il Giornale, prefectul de Roma a semnat, la rândul lui, primele trei ordine de expulzare a tot atâtor imigranţi, dintre care doi sunt cetăţeni români (un bărbat şi o femeie), iar al treilea este ungur.

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, ieri, că prefectul din Bologna a semnat alte şapte decrete de expulzare care vizează cetăţeni români din acest oraş.

El a cerut autorităţilor italiene să respecte perioada de 30 de zile pentru formularea unui recurs de către persoanele vizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul suplimentează consulatele în Italia şi vrea posturi în firme italiene pentru români.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul suplimentează consulatele în Italia şi vrea posturi în firme italiene pentru români0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei