Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actorul Christopher Lee, premiat pentru întreaga carieră de Institutul de film britanic

Actorul Christopher Lee, în vârstă de 91 de ani, va fi recompensat cu BFI Fellowship, cea mai prestigioasă distincţie oferită de Institutul de film britanic, care îi va fi înmânată pentru întreaga carieră, la cea de-a 57-a ediţie a Festivalului de Film de la Londra, informează contactmusic.com.

Christopher Lee, care, pe parcursul carierei sale îndelungate, s-a remarcat în filmele horror produse de compania Hammer Film Productions, în trilogia "Stăpânul inelelor" şi în franciza "Războiul stelelor", va fi recompensat cu BFI Fellowship, cea mai prestigioasă distincţie oferită de Institutul de film britanic (BFI), o instituţie care militează pentru conservarea operelor cinematografice de valoare.

Actorul britanic are în spate o carieră de aproape opt decenii în cinematografie şi a activat în industria de divertisment aproape întreaga sa viaţă. Cariera sa va fi recompensată la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Londra, pe 19 octombrie.

După ce a luptat ca voluntar în Aviaţia regală britanică în Al Doilea Război Mondial, Christopher Lee a debutat în actorie în 1947, dar a devenit celebru abia după ce a apărut în filmele horror produse compania Hammer Film Productions, interpretând câteva personaje intrate în legendă, precum Frankenstein, Mumia şi, mai ales, Dracula.

A jucat în numeroase spectacole de teatru şi şi-a cimentat statutul de star în cinematografie cu roluri mai recente, precum cel al contelui Dooku din trilogia "Războiul stelelor" şi cel al maleficului Saruman din "Stăpânul inelelor".

Actorul Christopher Lee a avut mai multe incursiuni în muzica rock în ultimii ani, înregistrând câteva colaborări cu trupele Manowar şi Rhapsody of Fire, dar şi un album de colinde de Crăciun, interpretate în stilul heavy metal.

Actorul britanic a lansat în 2010 un album de metal simfonic despre viaţa lui Carol cel Mare, intitulat "Charlemagne: By the Sword and the Cross". Christopher Lee susţine că este un descendent al lui Carol cel Mare şi că a înregistrat acest album în onoarea ilustrului său strămoş.

Starul britanic a lansat în acest an o continuare a acestui material discografic, albumul heavy metal "Charlemagne: The Omens of Death", chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 91 de ani, pe 27 mai.

Christopher Lee a jucat în 275 de filme începând din anul 1946 şi deţine recordul Guinness pentru cele mai multe roluri jucate în cinematografie. Actorul a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic şi a primit premiul Academy Fellowship din partea British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) - considerat cel mai preţios trofeu acordat de instituţia britanică - în anul 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actorul Christopher Lee, premiat pentru întreaga carieră de Institutul de film britanic.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actorul Christopher Lee, premiat pentru întreaga carieră de Institutul de film britanic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei