Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2012 - Anul XVII, nr. 208 (5113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Tom Sawyer", filmat parţial în România, are premiera în cinematografe pe 12 octombrie

 

O nouă ecranizare după "Aventurile lui Tom Sawyer", semnată de regizoarea germană Hermine Huntgeburth şi care a fost filmată în Germania şi România, are premiera pe marile ecrane româneşti pe 12 octombrie, informează Parada Film.

Producţia, filmată parţial în România timp de patru săptămâni, a rulat deja în ţări precum Germania, Franţa şi Rusia şi s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor de toate vârstele.

Din distribuţia filmului fac parte tinerii actori Louis Hofmann (Tom Sawyer), Leon Seidel (Huckleberry Finn), dar şi celebrii actori germani Heike Makatsch (Mătuşa Polly), Benno Fürmann (Joe Indianul), Joachim Król (Muff Potter).

Lungmetrajul a fost proiectat în avanpremieră în România în această vară, în programul EducaTIFF, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

După o serie de apariţii pe scenă, în corul Operei din Koln, Louis Hofmann a început să experimenteze actoria şi a jucat în mai multe producţii cinematografice. După ce a dat viaţă personajului Tom Sawyer, Louis Hofmann a devenit unul dintre cei mai populari actori din Germania.

Heike Makatsch, o adevărată stea a cinematografiei germane, a obţinut premiul Golden Camera pentru cea mai bună actriţă din Germania în 2002. În plus, a apărut alături de Emma Thompson, Hugh Grant, Alan Rickman şi Liam Neeson în comedia romantică a lui Richard Curtis "Pur şi simplu dragoste/ Love Actually".

Joachim Król a obţinut premiul pentru cel mai bun actor oferit de Academia de film germană, pentru rolurile din "No More Mr. Nice Guy" şi "Maybe… Maybe Not". În 1999 a jucat în filmul lui Tom Tykwer "Aleargă, Lola, alesrgă/ Run, Lola, Run".

Benno Fürmann a primit premiul pentru cea mai promiţătoare tânără vedetă a filmului european la Berlinale 2001. A jucat în pelicula nominalizată la Oscar "Merry Christmas" - o dramă despre Primul Război Mondial, iar printre cele mai recente filme ale sale se numără drama "In Darkness", regizată de Agnieska Holland (propunerea Poloniei pentru premiile Oscar din 2012).

Romanul "Aventurile lui Tom Sawyer", de Mark Twain, a apărut în 1876. Personajul principal al cărţii este copilul orfan Tom Sawyer, crescut împreună cu fratele său vitreg, Sid, de mătuşa Polly, în orăşelul american St. Petersburg de pe malul fluviului Mississippi, inspirat de oraşul Hannibal, din Missouri, unde a crescut autorul.

Deşi este o misiune extrem de complicată, Polly a decis să ia asupra sa responsabilitatea de a-l creşte pe Tom. Din fericire pentru Tom Swayer, el are un prieten care iubeşte aventura la fel de mult ca şi el, Huck Finn, care trăieşte într-un butoi la marginea oraşului.

Romanul "Aventurile lui Tom Sawyer" a fost ecranizat de mai multe ori, începând din 1917, cel mai adesea în Statele Unite ale Americii. În versiunea din 1973, Jodie Foster a jucat rolul lui Becky.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Tom Sawyer", filmat parţial în România, are premiera în cinematografe pe 12 octombrie.
 Vizualizări articol: 251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Tom Sawyer", filmat parţial în România, are premiera în cinematografe pe 12 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei