Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2012 - Anul XVII, nr. 208 (5113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Roberto Alagna va debuta pe scena Operei din Viena cu rolul principal din "Don Carlos"

 

Tenorul francez Roberto Alagna, unul dintre starurile mondiale ale operei, va cânta în cele din urmă pe scena Operei din Viena, pe 10 septembrie şi 13 septembrie, unde va interpreta rolul principal din "Don Carlos" de Giuseppe Verde, a anunţat, ieri, Staatsoper într-un comunicat, relatează AFP.

Tenorul francez îşi va face astfel debutul pe scena prestigioasei Staatsoper din Viena.

Pe 1 septembrie, Staatsoper anunţa că Roberto Alagna va renunţa la toate reprezentaţiile operei "Don Carlos" programate în această toamnă, din cauza unei boli.

Pentru primele două reprezentaţii, cele de pe 4 şi 7 septembrie, el a fost înlocuit cu tenorul italian Fabio Sartori, care interpretează pentru prima dată acest rol la Opera din Viena.

De mai multe săptămâni, Roberto Alagna, în vârstă de 49 de ani, suferă de o micoză laringiană, o reacţie alergică la un tratament cu antibiotice.

La sfârşitul lui iulie, Alagna spunea că a fost supus unui tratament masiv cu antibiotice, timp de mai multe luni, după o serie de implanturi dentare, şi "a dezvoltat o micoză". El a precizat atunci că, deşi corzile sale vocale sunt "sănătoase", micoza le împiedică "să vibreze corect".

Din acest motiv, în august, şi-a anulat participarea la un concert în Arcachon (Franţa), apoi la Turku (Finlanda). În schimb, la începutul lui august, a fost prezent la Fréjus şi Golfe Juan (Franţa), pentru un concert de melodii populare din America Latină, mult mai puţin complicate decât ariile de operă. Pe 30 august, a deschis Festivalul operei din Kazan (Rusia), dar, potrivit presei locale, tenorul a spus că încă este bolnav.

După Viena, Roberto Alagna este aşteptat, pe 19 septembrie, la Ekaterinburg (Rusia), pe 29 septembrie la Paris şi pe 11 octombrie la Bogota, după care va susţine mai multe concerte la Covent Garden, Londra.

Născut pe 7 iunie 1963, tenorul francez de origine italiană Roberto Alagna are la activ roluri în opere celebre, precum Alfredo, din "La Traviata", şi Manrico, din "Il Trovatore, de Giuseppe Verdi, 
Don José ("Carmen" de Georges Bizet), Rodolfo ("La Bohème" de Giacomo Puccini), Roméo ("Roméo et Juliette" de Charles Gounod), Mario Cavaradossi ("Tosca" de Giacomo Puccini), Nemorino ("L'Elisir d'Amore" de Gaetano Donizetti), Faust ("Faust" de Charles Gounod) etc.

El este căsătorit din 1996 cu soprana Angela Gheorghiu. Ca parteneri de scenă, cei doi artişti au cântat împreună în unele dintre cele mai celebre tragedii din muzica de operă care au avut ca temă centrală dragostea: "Boema", "Traviata" şi "Romeo şi Julieta".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roberto Alagna va debuta pe scena Operei din Viena cu rolul principal din "Don Carlos".
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Roberto Alagna va debuta pe scena Operei din Viena cu rolul principal din "Don Carlos"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei