Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2009 - Anul XIV, nr. 285 (4271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paul McCartney face campanie împotriva creşterii animalelor în Europa

Cântăreţul Paul McCartney, fost membru al trupei Beatles, şi Rajendra Pachauri, expert mondial în probleme legate de climă, le-au cerut, joi, parlamentarilor europeni să stabilească "o zi fără carne", pentru a lupta împotriva încălzirii globale, informează AFP.
Cântăreţul britanic şi preşedintele Grupului interguvernamental de experţi în evoluţia climei (GIEC), ambii vegetarieni, s-au lansat într-un veritabil rechizitoriu împotriva creşterii animalelor, în timpul unei dezbateri la sediul Parlamentului European din Bruxelles.
"Degradarea solului, lipsa apei, impactul enorm asupra încălzirii climei, poluarea atmosferei, diminuarea biodiversităţii: creşterea animalelor este unul dintre primii doi sau trei factori cauzatori de probleme la nivelul mediului înconjurător", a declarat Rajendra Pachauri, citând un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură (FAO).
"Agricultura contribuie cu 18% la totalul emisiilor de gaze cu efect de seră, comparativ cu 13% pentru transporturi, iar 25% din emisiile produse de agricultură provin din creşterea animalelor", a precizat aceeaşi sursă.
Impactul negativ al acestei industrii asupra mediului este şi mai mare atunci când se ţine cont şi de consecinţele avute de despăduririle practicate de guverne pentru a crea păşuni sau terenuri arabile.
"O zi fără carne este o măsură eficientă pe termen scurt. Ea va permite reducerea cantităţilor de gaze cu efect de seră provocate de creşterea animalelor, de la 5,6% până la 8%", a continuat acelaşi expert.
"O zi fără carne reprezintă o reducere a emisiilor de dioxid de carbon echivalentă cu o călătorie de 1.700 de kilometri cu maşina", a declarat la rândul său, Paul McCartney. "Este un prim pas care le va permite oamenilor să facă această schimbare. Nu este vorba de o interdicţie, ci doar să-i ajutăm pe oameni să îşi schimbe comportamentul", a precizat muzicianul britanic.
The Beatles a fost una dintre formaţiile a cărei muzică a avut o enormă influenţă pentru era rock ce a urmat. Grupul a fost alcătuit din John Lennon (vocal, chitară ritm), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) şi Ringo Starr (baterie). În 2004, revista Rolling Stone clasa trupa The Beatles pe locul întâi în topul celor 100 cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paul McCartney face campanie împotriva creşterii animalelor în Europa.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paul McCartney face campanie împotriva creşterii animalelor în Europa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei