Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 73 (8602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă... Perioada 28 martie – 3 aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • Expoziția de pictură „Ecouri din atelier”, la Galeria de artă „Zamca”

La Galeria de artă „Zamca” (strada Zamca, nr. 17, Suceava) poate fi vizitată, în perioada 15-31 martie 2024, de luni până vineri, între orele 9:00-17:00, expoziția de pictură „Ecouri din atelier”, semnată de Iolanda Bădăluță. Artista Iolanda Bădăluță a spus că expoziția se dorește a fi o recapitulare a traseului ei artistic din ultimii ani.

 

  • Campania „Colectăm cărți pentru o cauză nobilă”

 

Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Burdujeni organizează, în această perioadă, până în aprilie 2024, Campania „Colectăm cărți pentru o cauză nobilă”. „Odată cu venirea primăverii, ne-am propus să aducem prospețime și culoare în Biblioteca Sfântul Benedict de Nursia, găzduită cu drag în curtea Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena din cartierul Burdujeni. Locurile unde puteți dona cărți: Container (str. Oituz, nr. 44), LuciCosm Beauty Studio (str. Stațiunii, nr. 2, bl. C6), Pixeda (str. Mărășești, nr. 15), Remorci Suceava (str. Victoriei, nr. 85, Sfântu Ilie), Tipografia Fata-Verso (str. Mărășești, nr. 4) Bafi Kids (str. Bujorilor, nr. 2A, Burdujeni). 

 

  • Expoziția  „Vestitorii primăverii”

La Muzeul de Științele Naturii este deschisă până pe 7 mai 2024 expoziția  „Vestitorii primăverii”, în care sunt prezentate publicului exponate din colecțiile de ornitologie, entomologie ale muzeului, ca de exemplu: rândunica, stârcul cenușiu sau galben, pescărușul râzător sau argintiu, egreta mică, ghiocelul, podbal, brândușe, viorele, lalele, floarea paștelui albă sau galbenă, șoarecele de câmp, chițcanul, grivanul, buburuze, gândăcei, albine, fluturi.

  • Proiecții de film, la Auditorium „Joseph Schmidt”

La Auditorium „Joseph Schmidt” – Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava vor avea loc, în perioada 27-30 martie 2024, mai multe proiecții de film, în cadrul Festivalului Filmului Francez. Alianța Franceză din Suceava se ocupă de organizarea evenimentului de la Auditorium „Joseph Schmidt”. Toate filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă.

 

Joi, 28 martie

  • „Nichita în luna lui marte”, la Vatra Dornei

 

Festivalul Județean de Poezie „Nichita în luna lui marte”, ediția a XV-a, se va desfășura joi, 28 martie 2024, de la ora 14.00, la Salonul Alb al Casei de Cultură „Platon Pardău”. După festivitatea de premiere a tinerilor creatori suceveni, va avea loc lansarea celui mai recent număr al Revistei „Bucovina literară”, dar și a volumelor „Magicul circumstanțial. Fețe și suprafețe - lecturi și relecturi din literatura modernă și contemporană”, Alexandru Ovidiu Vintilă, Editura Junimea, și „Cuvântul ce devine timp”, Paraschiva Abutnăriței, Editura PIM.

La final, va avea loc un recital din poezia lui Nichita Stănescu, dar și din creațiile laureaților, completat de vernisajul Expoziției de Pictură „Lumină și Culoare”, semnată de artistul plastic humorean Radu Bercea.

 

  • Spectacolul de teatru „Cântăreața cheală”

 

Joi, 28 martie 2024, la ora 19:00, piesa de teatru „Cântăreața cheală”, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Biletele vor fi puse în vânzare atât online pe www.blt.ro, cât și la casieria teatrului.Prețuri: 40 de lei pentru adulți / 15 lei pentru studenți și pensionari / 10 lei pentru copii și elevi din învățământul preuniversitar.



Vineri, 29 martie

  • „Balada Doamnelor de azi”, la USV

 

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), Corp E, parter, va avea loc vineri, 29 martie 2024, la ora 17:30, evenimentul „Balada Doamnelor de azi”, organizat de Școala de Etichetă și Bune Maniere (fondator/manager Margareta Lupaşcu), Alianța Franceză din Suceava, Mov de Bucovina și Biblioteca USV. Pornind de la identitatea şi eticheta feminităţii, organizatorii și invitații vor încerca să contureze „Balada Doamnelor de azi”, în cadrul unei dezbateri cu tema „Femeia modernă, între feminitate şi feminism”. Mai multe informații despre eveniment, dar și link-ul pentru înscrieri pot fi accesate pe pagina de Facebook Școala de Etichetă și Bune Maniere.

 

  • Vernisajul expoziției temporare de artă plastică „Când natura tace, culorile șoptesc”, de Cătălina Oana Barbu

 

La Muzeul Arta Lemnului (MAL) Câmpulung Moldovenesc va avea loc vineri, 29 martie 2024, de la ora 18:00, vernisajul expoziției temporare de artă plastică „Când natura tace, culorile șoptesc” de Cătălina Oana Barbu. Pe simeze vor fi 35 de tablouri (acuarele) și 20 de semne de carte ce reprezintă fragmente/pagini din natură „prin care aceasta, în modestia ei, ne arată de fapt cât de fascinantă este”. Expoziția va fi deschisă în perioada 29 martie - 28 aprilie 2024.

  • Masa rotundă „Conștientizarea rolului educației în dezvoltarea profesională și personală a tinerilor”

 

Departamentul de Management, Administrarea Afacerilor și Turism și Departamentul de Contabilitate, Audit și Finanțe din cadrul Facultății de Economie, Administrație și Afaceri,  Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, organizează, la finele acestei săptămâni, un eveniment despre rolul și însemnătatea educației în rândul tinerilor. Masa rotundă „Conștientizarea rolului educației în dezvoltarea profesională și personală a tinerilor” este programată vineri, 29 martie, de la ora 14.00, în sala E 005 din Corpul E.

 

  • „Fălticeniul de-a lungul veacurilor”, expoziție de ștampile și sigilii (sec. XIX-XX)

 

„Fălticeniul de-a lungul veacurilor”, expoziție de ștampile și sigilii (sec. XIX-XX), din colecția Marinel Dănilă. Vernisajul va avea loc pe 29 martie 2024, la ora 13:00, în Sala de marmură a Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni. Prezintă: prof. Constantin Bulboacă, prof. Daniel Hrenciuc, prof. Codrin Bența. Parteneri: Asociația Fălticeni Cultural și Asociația Spirit Liber Fălticeni.

 

  • Întâlnire cu Dumitru Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român

 

Eveniment Special: De pe Pământ spre Lună și Marte

Când? Vineri, 29 martie 2024, ora 14:00.

Unde? În Auditoriumul ,,Joseph Schmidt", Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava (USV).

Invitat de Onoare: Dumitru-Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român!

Acest eveniment promite să fie o experiență captivantă pentru toți cei fascinați de spațiu, știință și tehnologie!

 

Sâmbătă, 30 martie

 

  • „Oamenii nu știu nimic”, teatru

 

Sâmbătă, 30 martie 2024, ora 11:00, spectacolul de teatru „Oamenii nu știu nimic”, cu actori ai Teatrului de păpuși din Alba Iulia, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro.Preț bilete: 10 lei.

 

Duminică, 31 martie

  • Spectacolul „Sclavi”, la Suceava

Spectacolul „Sclavi”, regia Cosmin Panaite, duminică, 31 martie 2024, la ora 19:00, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

 

„Armonii de primăvară”, la Casa de Cultură Siret

 

Orchestra simfonică a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava va concerta pe 31 martie 2024, începând cu ora 15:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Mihai Teliman” din Siret. Dirijor: profesor Valentin Ianoș. Invitat: tenorul Ursan Sorin Delaclit.

Vor fi și alte surprize plăcute. Prețul unui bilet este simbolic: 10 lei.

 

Luni, 1 aprilie

  • Spectacolul „Ordinea în care a plâns Ruxandra”

 

Luni, 1 aprilie 2024, de la ora 19.00, va avea loc la sala Auditorium Joseph Schmidt a USV a cincea reprezentaţie cu public a spectacolului „Ordinea în care a plâns Ruxandra”, prezentat de Teatrul Studenţesc Fabulinus.

Spectacolul regizat de Cosmin Panaite reprezintă prima montare a textului dramaturgei Eliza Păuna într-un teatru.

„Ordinea în care a plâns Ruxandra” pornește de la povestea unei eleve de liceu care se opune petiției pe care colegii ei o scriu împotriva profesorului lor de fizică. Este lecția de fizică la care copiii iau parte și care anunță o înlănțuire de cauze și efecte care devin de neoprit și căreia Ruxandra încearcă să le facă față.

Biletele se pot achiziționa astfel:
* de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor, str. Zorilor, nr. 6 (lângă Auto Albina), de luni până vineri, între orele 9-17
* de la Auditorium Joseph Schmidt, începând ora 18.00, doar în ziua spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Preţul unui bilet întreg este de 20 de lei, iar preţul unui bilet pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 10 lei.

 

Marți, 2 aprilie

 

  • „Amintiri în alb și negru”, călătorie prin istoria vizuală a Fălticeniului

„Amintiri în alb și negru”, călătorie prin istoria vizuală a Fălticeniului, expoziție de fotografie  - Marinel Dănilă, la Galeria de artă „Zamca” (STRADA Zamca, nr. 17, Suceava). Vernisajul expoziției: marți, 2 aprilie 2024, la ora 17:30. Curator: Mihai Pânzaru PIM, Critic de artă: drd. Delia-Ioana Leizeriuc. Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 - 30 aprilie 2024.

 

Miercuri, 3 aprilie

  • Spectacolul 'QLANGEREALĂ', la USV

 

Miercuri, 3.04.2024, ora 19.00, va avea loc la sala Auditorium Joseph Schmidt a USV cea de-a treisprezecea reprezentație a spectacolului 'QLANGEREALĂ', de George Cocoș, regia Cosmin Panaite.

Patru elevi de liceu chiulesc de la ore și își dau întâlnire într-o casă părăsită, situată aproape de școala lor. În respectiva locație se întâmplă lucruri cel puțin ciudate, pe care niciunul dintre ei nu reușește să și le explice.

Piesa de teatru este bazată pe o legendă urbană din orașul natal al autorului, municipiul Constanța.

Durata spectacolului: 1 oră și 15 minute

Prețul unui bilet întreg este de 20 lei, iar prețul unui bilet pentru studenți, elevi și pensionari este de 10 lei.

Biletele se pot achiziționa astfel:
* de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor, str. Zorilor, nr. 6 (lângă Auto Albina), de luni până vineri, între orele 9-17
* de la Auditorium Joseph Schmidt, începând cu ora 18.00, doar în ziua spectacolului, în limita locurilor disponibile.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă... Perioada 28 martie – 3 aprilie.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă... Perioada 28 martie – 3 aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei