Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 73 (8602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

Extinderea UPU și ATI, restaurant pentru pacienți, aparținători și personal, birourile TESA la etajul 11 sunt noile proiecte pentru Spitalul Clinic Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a convins consilierii județeni să aprobe în unanimitate, miercuri, întocmirea documentației pentru un proiect de extindere și modernizare în valoare de peste 70 de milioane de lei, adică aproape 15 milioane de euro. Proiectul a fost prezentat deliberativului de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a explicat că este vorba despre extinderea Unității de Primiri Urgențe; înființarea unei săli de operație pentru politraumă, în care să intervină concomitent mai multe echipe medicale, destinată în principal victimelor accidentelor cu traumatisme multiple; dublarea suprafeței secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), dar și de amenajarea  „unui restaurant civilizat pentru pacienți, aparținători și personal”. Pentru crearea de spațiu la parter, proiectul include mutarea birourilor administrative cu personal TESA la etajul 11, cu amenajările de rigoare.

Întrebat de consilierul PSD Cezar Ioja care va fi sursa de finanțare pentru aceste noi investiții anunțate în perioada premergătoare alegerilor locale și parlamentare, Flutur a răspuns că intenționează să solicite bani de la Ministerul Sănătății și să acceseze fonduri europene și/ sau pe proiecte transfrontaliere. Șeful administrației locale a subliniat necesitatea pregătirii documentației pentru rapiditate la accesarea banilor. „Aceasta este o etapă importantă în dezvoltarea spitalului clinic. Documentația nu are nici o legătură cu campania electorală. Ce ar trebui, să nu mai facem nimic, ca să nu fim suspectați că lucrăm electoral? Eu sunt învățat că dacă ai proiecte să pui 1 leu să pună și ministerul [Sănătății] 2 lei. Sursa finanțării o vrem de la minister, dar căutăm și fonduri europene și transfrontaliere. În domeniul sănătății vor fi foarte multe fonduri europene și în perioada următoare. Apar oportunități de investiții și dacă ai documentația te duci și aplici”, a declarat Flutur.

Proiectul a fost votat în unanimitate de consilieri.

 

Suprafața pe care se va interveni este de peste 5200 de mp

Conform documentației de avizare a lucrărilor de intervenții întocmite pentru obiectivul de investiții „Consolidarea capacității sistemului medical, creșterea capacității administrative și de reacție în situații de urgență a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și organizare de șantier”,  se propune:  extinderea unității de primiri urgențe și de internări – externări prin supraînălțare, extinderea pe orizontală cu un corp nou, extinderea casei scării și crearea unui puț pentru lift cu regim de înălțime P+1E; amenajarea unei săli de operație pentru politraume și relocarea serviciului de primire – internare bolnavi cronici; extinderea și modernizarea secției ATI și a compartimentelor de sterilizare, cu un nou compartiment de sterilizare exclusiv pentru blocurile operatorii și ATI; relocări și modernizări ale spațiilor alocate scintigrafului, sălii de mese, dializă, Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM), Radiologiei digitale, laboratorului de analize medicale, zonei administrative (Comitetul Director și personalul TESA).

Pentru realizarea acestui proiect mai sunt prevăzute refacerea compartimentărilor la parterul corpului A, extinderea pe verticală prin închiderea pergolei existente a corpurilor B și C și refacerea compartimentărilor la nivelul etajului 1 ale corpurilor D și E.

Suprafața totală pe care se va interveni este de 5250,09 mp.

Spațiile nou realizate vor fi conectate la rețele existente de apă, canalizare, gaz, energie electrică și vor fi dotate cu toate instalațiile specifice necesare funcționării (oxigen, gaze medicale, hidranți interior și sistem de stingere incendii). De asemenea, vor fi dotate atât cu echipamente medicale cât și cu echipamente aferente instalațiilor.

Conform graficului, durata estimată de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

Sursa de finanțare inițială este bugetul propriu al Spitalului Clinic Județean de Urgență ''Sfântul Ioan Cel Nou'' Suceava, bugetul Consiliului Județean și se vor căuta și surse externe cu fonduri nerambursabile.

Președintele Flutur a mai spus că investițiile la spital, unitate aflată sub autoritatea Consiliului Județean, au fost permanent în atenția administrației județene și au fost susținute de aceasta, fără nici o conotație electorală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extinderea UPU și ATI, restaurant pentru pacienți, aparținători și personal, birourile TESA la etajul 11 sunt noile proiecte pentru Spitalul Clinic Suceava.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Extinderea UPU și ATI, restaurant pentru pacienți, aparținători și personal, birourile TESA la etajul 11 sunt noile proiecte pentru Spitalul Clinic Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei