Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 38 (8567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Admitere la liceu fără examen de evaluare națională, pentru elevii merituoși

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii de clasa a VIII-a cu performanțe deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, pe parcursul gimnaziului, ar putea intra în toamnă la liceu fără a susține examenul de evaluare națională.

Este una dintre prevederile unui proiect al Ministerului Educației, lansat în dezbatere publică în această săptămână.

Potrivit documentului, „absolvenții din seria curentă care doresc să participe la admiterea în învățământul liceal, învățământ profesional și învățământ dual, pentru anul școlar 2024-2025, pe baza performanțelor deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, pe parcursul gimnaziului, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și respectiv, fără a li se calcula media de admitere”.

Sunt vizați elevii care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

Sunt 51 de olimpiade școlare naționale și 22 de olimpiade internaționale care permit, respectând condiția premiului impusă de metodologie, înscrierea în clasa a IX-a fără evaluarea din clasa a VIII-a. Lista lor este anexată proiectului de metodologie publicat de Ministerul Educației.

Înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților menționați se realizează peste numărul maxim de elevi în formațiunile/clasele de elevi”, se arată în proiect.

Termenul până la care ar urma să se realizeze înscrierea și repartizarea la liceu a elevilor cu premii la olimpiade este 31 august 2024.

Pentru ceilalți absolvenți de gimnaziu, cele mai importante etape ale admiterii la liceu se desfășoară în luna iulie: 11-12 iulie, 15-22 iulie - completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a; 24 iulie 2024 - repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a și comunicarea rezultatelor; 25-30 iulie, 31 iulie – 2 august 2024 – rezolvarea situațiilor speciale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Admitere la liceu fără examen de evaluare națională, pentru elevii merituoși.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Admitere la liceu fără examen de evaluare națională, pentru elevii merituoși0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei