Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 25 (8554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă... Perioada 1 – 7 februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • Expoziție de pictură, la Centrul Cultural Bucovina

 

40 de lucrări realizate de artiștii Iosif Csukat și Ovidiu Ambrozie Bortă - BOA pot fi admirate, până pe 29 februarie, la parterul Centrului Cultural Bucovina.

 

  • „Pe aripi de cântec”, expoziție dedicată compozitorului Ciprian Porumbescu, la Muzeul de Istorie

 

La Muzeul de Istorie este deschisă expoziția de artă plastică „Pe aripi de cântec”, expoziție dedicată compozitorului Ciprian Porumbescu. Au expus 17 membri ai UAPR - Filiala Suceava, invitați din Filiala UAPR București (Marilena Murariu, Mihai Gavril) și Liviu Suhar din Filiala UAPR Iași. 

 

  • Expoziția „Așa cum pământul se iubește cu tălpile”, la Muzeul Arta Lemnului

 

La Muzeul Arta Lemnului (MAL) Câmpulung Moldovenesc puteți vizita, până pe 18 februarie, Expoziția de artă plastică „Așa cum pământul se iubește cu tălpile”, realizată de artista Raluca Nicolaescu.

 

  • Campanie umanitară pentru Ilinca Moroșanu, la Vatra Dornei

 

Sâmbătă și duminică, 3-4 februarie, între orele 09.00-19.00, la Vatra Dornei se va organiza Campania „Împreună pentru Ilinca”, un eveniment caritabil prin care cei mici își vor dona jucăriile dragi pentru a o ajuta pe Ilinca Moroșanu, fetița de 3 ani, prietena lor de la Grupa Mică a Grădiniței „Scufița Roșie” Vatra Dornei, diagnosticată cu tumoare pe creier gradul III malign. Ilinca are nevoie urgent de tratament cu protoni, intervenție care nu se poate face decât în străinătate și care costă 50.000 de euro.
Podul Pietonal din centru municipiului Vatra Dornei va fi îmbrăcat în jucăriile copiilor dorneni, pe care ulterior sunteți rugați să le cumpărați, donând astfel o sumă pentru Ilinca. „Copiii ajută un copil! Haideți să o facem și noi în număr cât mai mare! Copiii își vând jucăriile pentru a o ajuta pe Ilinca! Alăturați-vă efortului și gestului minunat pe care cei mici îl fac pentru prietena lor și haideți să strângem banii de care are nevoie pentru a face terapia cu protoni!”, anunță Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei.

 


Joi, 1 februarie

 

  • Lansare de carte, la Biblioteca Bucovinei

 

Volumul „Destine fracturate”, de Vasile Aioanei, va fi lansat, joi, 1 februarie 2024, la ora 11:00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” - Sala de Artă „Elena Greculesi”. Prezintă: Simona Modreanu, Florin Cîntic, Cella Negoiescu, Mihaela Grădinariu, Luminița Reveica Țaran, Elena Mândru. Organizatorii (Biblioteca Bucovinei, Societatea Scriitorilor Bucovineni (SSB) și Editura Junimea) au pregătit și un moment muzical, ce va fi susținut de Puiu Crețu (la flaut) și Lenuța Rusu (solist vocal). Moderator: Alexandru Ovidiu Vintilă, președintele SSB.

 

 

Vineri, 2 februarie

 

  • Seara de Poezie 3 (serile 2024), la Teatrul Municipal

 

Casa de Poezie Light of ink și Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, în parteneriat cu Casa de Editură Max Blecher, organizează, vineri, 2 februarie, începând cu ora 17.30, Seara de Poezie 3 (serile 2024), ce se va desfășura în spațiul expozițional de la etajul III al Teatrului Municipal „Matei Vișniec”. Invitata specială a ediției este poeta Ligia Keșișian. Moderatoare va fi poeta Alexia Plăcintă.

 

Sâmbătă, 3 februarie

 

  • Expoziția de fotografie „Bucovina, pe dealuri neumblate”, la Vatra Dornei

Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei va găzdui, sâmbătă, 3 februarie, începând cu ora 12.00, vernisajul expoziției de fotografie „Bucovina, pe dealuri neumblate”. La galeria de artă dorneană pot fi admirate 34 de lucrări ale fotografilor Nicoleta Andrian, Codrin Anton, Cosmin Bolohan, Alin Calinciuc, Valentin Ciobanu, Robert Cîrdei, Remus Dăneasă, Constantin Galan, Cristian Istrate, Raul Koka, Adrian Mitu, Casian Mitu, David Netedu, Laura Păvăloaia, Lăcrămioara Pânzaru și Marius Vasiliu, toți membri ai Clubului Fotografilor Suceveni. Expoziția poate fi vizitată în perioada 3-15 februarie.

 

  • CSU Suceava - U Cluj, sâmbătă, la Liceul cu Program Sportiv Suceava

 

CSU Suceava va întâlni U Cluj, în cadrul etapei a 15-a a Ligii Zimbrilor. Cele două formații se vor înfrunta sâmbătă, 3 februarie, de la ora 17:00, în sala „Dumitru Bernicu” a Liceului cu Program Sportiv Suceava.

 

 

Marți, 6 februarie

 

  • Expoziție de pictură, la Galeria de artă „Zamca”

 

La Galeria de artă „Zamca” va avea loc marți, 6 februarie, la ora 15:00, vernisajul expoziției de pictură semnate de artistul plastic Marina Pișta. Expoziția cuprinde o selecție de lucrări recente realizate de Marina Pișta, care reflectă călătoria ei artistică și evoluția ei creativă. Curatorul expoziției este maestrul Mihai Pânzaru PIM. Despre expoziție și despre artistul plastic Marina Pișta va vorbi criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 1-15 februarie. 

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă... Perioada 1 – 7 februarie.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă... Perioada 1 – 7 februarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei