Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 25 (8554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ritm bun

Cea mai mare Sală Polivalentă din Moldova, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de construire la Sala Polivalentă a municipiului Suceava avansează bine în ciuda faptului că suntem în ianuarie și vremea nu este prielnică, iar până la finalul anului, imensa clădire de 25.000 mp suprafață utilă va fi finalizată. Practic, de anul acesta, Suceava va avea cea mai mare Sală Polivalentă din regiunea Moldova, pe patru niveluri, două terenuri de sport complet echipate, din care una cu 5.000 de locuri pe scaune.

Prezent săptămânal în șantier, pentru a verifica evoluția lucrărilor, primarul Ion Lungu a anunțat că săptămâna aceasta au fost montate primele prefabricate și s-a continuat turnarea pereților care fac legătura între demisol și parter.

„Lucrările merg foarte bine, se lucrează deja la corpul C1, acolo unde este terenul de antrenament, este conturată clădirea, se văd pereții, scările, este o delimitare clară între demisol și parter. S-a lucrat toată luna decembrie și în ianuarie, și în prezent sunt pe șantier peste 70 de muncitori. Să nu-i deochi, au lucrat și când era ger, ninsori etc. – s-a lucrat bine. Nu putem da în funcțiune Sala Polivalentă anul acesta, ea trebuie finalizată anul acesta, doar că noi am schimbat soluția de încălzire și am mai întârziat câteva luni proiectul și aprobările indicatorilor la Compania Națională de Investiții. Felicit firma care lucrează acolo și am convingerea că până la finele anului va fi finalizată, urmând ca după aceea să se aducă dotările necesare pentru a fi dată în folosință”, a spus primarul Ion Lungu, care a subliniat faptul că Suceava are cea mai mare sală Polivalentă din Moldova.

”Iașiul încearcă să obțină o altă Sala Polivalentă, dar deocamdată nu a reușit”, a adăugat edilul Sucevei.

Sala Polivalentă Suceava reprezintă o investiție de peste 30 de milioane de euro, prin CNI, pentru care municipalitatea a adus în zonă toate rețelele de utilități și va mai amenaja și un drum de acces.

Sala are și spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste de bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri, din care 6 pentru autocare.

Pentru o gestionare mai eficientă a costurilor de încălzire/răcire a imensei clădiri, complexul sportiv va fi prevăzut cu pompe de căldură și panouri solare/fotovoltaice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai mare Sală Polivalentă din Moldova, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Cea mai mare Sală Polivalentă din Moldova, la Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei