Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 25 (8554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Câmpulung

Laboratoare performante de robotică și lingvistică, de peste 140.000 de euro, la Colegiul „Dragoș Vodă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc vor beneficia de dotări și gadgeturi noi, moderne, achiziționate de instituție printr-un proiect finanțat cu bani europeni.

Kituri de robotică, braț robotic, laptopuri, imprimante și scannere 3D, software specializat, inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific, în valoare de peste 140.000 de euro, vor intra în dotarea colegiului începând cu anul următor, data de finalizare a proiectului fiind ianuarie 2025.

“Dotarea cu laboratoare inteligente a Colegiului Național <Dragoș Vodă> Câmpulung Moldovenesc” este un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, PNRR, a cărui valoarea este de peste 702.000 lei.

Prof. Gabriel Anastasiu, coordonator al proiectului, a menționat că este vorba despre două laboratoare inteligente, unul de informatică și unul de lingvistică, cu echipamente ultraperformante.

„Laboratorul de lingvistică va beneficia de dotarea cu 24 de laptopuri cu softuri specializate pentru limbi străine și căști, instrumente foarte practice și eficiente pentru elevi. De asemenea, laboratorul va mai fi dotat cu scanner și imprimantă 3D, ochelari VR și AR, sistem de sunet, creioane 3D. Cât privește laboratorul de robotică, acesta va beneficia de kituri de robotică, braț robotic, ochelari VR și AR, creioane 3D, scanner și imprimantă 3D”, a mai spus prof. Anastasiu.

Potrivit proiectului, aceste dotări vor facilita creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent” pentru cadrele didactice.

„Proiectul vizează de asemenea creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar. De asemenea, proiectul prevede instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat prin patru sesiuni de instruire”, se mai arată în proiect.

Profesorul câmpulungean a mai arătat că toți elevii vor beneficia de aceste dotări, investiția constituind un avantaj însemnat pentru ei, pentru a-și îmbunătăți competențele, pentru a face cunoștință cu ce înseamnă laboratoarele moderne specifice secolului în care trăim.

Cele două laboratoare vor fi amenajate în corpul de laboratoare al colegiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laboratoare performante de robotică și lingvistică, de peste 140.000 de euro, la Colegiul „Dragoș Vodă”.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Laboratoare performante de robotică și lingvistică, de peste 140.000 de euro, la Colegiul „Dragoș Vodă”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei