Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 294 (8518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tragedie ajunsă în instanță

O firmă și doi angajați, trimiși în judecată pentru uciderea din culpă a unui pădurar, acum mai bine de 5 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul morții violente a unui pădurar de la Cantonul Silvic Paltinu, în comuna Brodina, tragedie petrecută în martie 2018, a ajuns în sfârșit în instanță, la faza de judecată, acum, în decembrie 2023, după aproximativ 5 ani și jumătate de la tragedie.

Au fost trimiși în judecată doi muncitori forestieri și firma la care aceștia lucrau și care efectua exploatarea în locul unde s-a petrecut accidentul nefericit.

Petru Schipor avea vârsta de 50 de ani, era din comuna Brodina și lucra ca pădurar la Cantonul Silvic Paltinu. El a murit în timpul programului de lucru.

La data tragicului accident poliţiştii criminalişti ajunşi la faţa locului, împreună cu cei din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Pojorâta, au constatat că în dimineaţa acelei zile, în jurul orei 08.00, Petru Schipor s-a deplasat cu autoturismul personal în zona forestieră Cununa din comuna Brodina, pentru a participa la sortarea unor buşteni.

În zonă el s-a întâlnit doi angajați ai unei societăţi comerciale forestiere, împreună cu care urma să facă sortarea lemnului.

În jurul orei 13.00, un muncitor forestier care manevra graiferul montat pe o autoutilitară Mercedes Benz şi ridica un buştean de la sol s-a oprit din lucru după ce a auzit un strigăt de durere.

După ce a coborât de pe platforma maşinii, muncitorul l-a observat pe Petru Schipor căzut lângă stiva de buşteni, după ce fusese lovit de buşteanul manevrat.

Pădurarul era conştient, dar acuza dureri mari în zona spatelui.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani a fost transportat ințial cu un autoturism, iar apoi preluat de o ambulanță, care l-a dus la Spitalul Judeţean Suceava.

Primul diagnostic al medicilor a fost de traumatism toraco-abdominal, fractură de bazin şi un politraumatism la piciorul stâng. Starea bărbatului a început apoi să se înrăutățească şi cu toate eforturile făcute de medici, acesta a murit în spital, cu grave leziuni interne.

Pe perioada anchetei, bărbatul care lucra pe graifer a declarat că în timpul efectuării manevrei de mutare a buşteanului, Petru Schipor s-a apropiat de perimetrul de lucru, moment în care a fost lovit. În primă fază cercetările au fost efectuate în cadrul unui dosar penal privind infracţiunile de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi vătămare corporală din culpă. În urma morţii bărbatului, procurorul de caz a schimbat încadrarea juridică în infracţiunile de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Pe parcursul anchetei a rezultat că accidentul mortal s-a produs pe fondul unui șir de neglijențe, atât în ceea ce privește organizarea exploatării, cât și cu privire la modul în care și-au îndeplinit atribuțiile doi dintre muncitori.

Au fost trimiși în judecată Ilie Drebitca și Ioan Nicolaie Serafeșco și SC DANISEBFOR SA, prin administrator.

Părți civile în dosar sunt doi urmași din familia decedatului.

Dosarul a fost înregistrat la finele săptămânii trecute pe rolul Judecătoriei Rădăuți, care va fi prima instanță care va judeca acest dosar.

Până la o decizie definitivă a judecătorilor, inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O firmă și doi angajați, trimiși în judecată pentru uciderea din culpă a unui pădurar, acum mai bine de 5 ani.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O firmă și doi angajați, trimiși în judecată pentru uciderea din culpă a unui pădurar, acum mai bine de 5 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei