Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 294 (8518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Care e logica VAR?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Video Assistant Referee, adică arbitrul asistent video, este o combinație de tehnologie și judecatăumană. Mă rog, se poate vorbi la fel de bine despre lipsa de judecată și mai degrabă... inumană! Nenumărate întâmplări din fotbalul autohton și din cel internațional petrecute în ultima vreme, dar și mereu schimbătoarele indicații de interpretare a feluritelor situații concrete din teren au transformat minunatainvenție VAR într-un instrument hulit de toată lumea, dar în primul rând de cei care îi cad victimă. Trebuie neapărat precizat că dincolo de ceea ce oferă tehnologia, liniile alea care fac diferența între ofsaid și poziție corectă sunt trasate de... cei doi asistenți din încăperea aia. Adică nu e ca la "tehnologia de linia porții" care sesizează automat dacă mingea a trecut sau nu de aceasta, deci dacă e gol sau nu. La VAR, ăia doi asistenți trag ei înșiși liniile, apoi le analizează din diverse unghiuri, după care iau decizia lor, dar cea finală aparține tot centralului de pe gazon. În acest complicat context, durează minute bune până se ia decizia primă, apoi altele până se holbează și ăla din iarbă la monitor, astfel că în loc de un instrument de ajutor, VAR a devenit doar cronofag, timpul mâncat de acesta ajungând și la câte 10-12 minute pe repriză. Săptămâna trecută, am văzut un meci la noi care a avut adăugate 14 minute, respectiv 11, la cele două reprize. Ceea ce devine enervant și obositor. Ca să nu mai amintesc și de faptul că după atâta pierdere de vreme, adesea deciziile finale sunt de-a dreptul idioate, și rămân tot la interpretarea centralului. Astfel, un fault ordinar în careu este nesancționat, fiindcă fluierașului i s-a părut că "n-are intensitate suficientă"!!! Adică faultatul n-a plecat cu salvarea, ci doar a fost schimbat! Vă mărturisesc că singura logică a introducerii VAR mi se pare a fi aceea că jucătorii au mult timp de odihnă, ceea ce mărește viteza de joc... atunci când se mai joacă, între analizele VAR!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care e logica VAR?.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Care e logica VAR?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei