Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 294 (8518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contract

Dispensarul TBC din Suceava, de lângă Piața Mică, se extinde cu aproape 20 de mp, prin închirierea spațiului de la primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava a solicitat administrației locale să-i închirieze două camere în clădirea din str. Aleea Saturn, nr. 4 (lângă Piața Mică), pentru extinderea Dispensarului TBC. Primarul Ion Lungu a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens, care va fi supus dezbaterii și aprobării consilierilor locali în ședința de joi, 14 decembrie a.c..

Conform proiectului, se aprobă atribuirea în folosință cu titlu oneros către Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava a unui spațiu medical ce aparține domeniului privat al municipiului Suceava, în suprafață totală de 18,52 mp, compus din două camere, împreună cu cota parte indiviză de 8,07 mp din părțile comune ale cabinetului medical și cota parte de 19,07 mp din terenul aferent spațiului medical. Valoarea de inventar, evaluată în decembrie 2019, este de 55.920 lei. Spațiul va fi folosit în vederea reorganizării cabinetului medical aferent Dispensarului TBC Suceava.

Perioada atribuirii în folosință a spațiului medical este cu începere de la data predării/ primirii spațiului, până la data de 31 decembrie 2026, cu posibilitatea de prelungire.

Valoarea chiriei propuse în proiect este de 3 lei/mp/lună, respectiv 55,56 lei/lună. Spațiul închiriat trebuie predat spitalului până la finalul acestei luni.

În cele două încăperi a funcționat cabinetul medicului de familie Mihaela Stroiescu, până la decesul acesteia. Acum spațiul este liber și se află în administrarea Consiliului Local al municipiului Suceava, însă potrivit unei adrese a Direcției de Sănătate Publică Suceava, „este impropriu desfășurării activităților medicale sau conexe actului medical și nu va putea fi autorizat în conformitate cu legislația sanitară în vigoare”. De aceea municipalitatea consideră oportună atribuirea în folosință cu titlu oneros către spital, în vederea reorganizării cabinetului medical aferent Dispensarului TBC Suceava.

În sens juridic, „cu titlu oneros” înseamnă un contract prin care fiecare parte se angajează să efectueze o prestație în schimbul unei contraprestații. Articolul 1172 din noul Cod Civil prevede că este acel contract „prin care fiecare parte urmărește să își procure un avantaj în schimbul obligațiilor asumate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispensarul TBC din Suceava, de lângă Piața Mică, se extinde cu aproape 20 de mp, prin închirierea spațiului de la primărie.
 Vizualizări articol: 1506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dispensarul TBC din Suceava, de lângă Piața Mică, se extinde cu aproape 20 de mp, prin închirierea spațiului de la primărie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei