Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 294 (8518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tânărul care a intrat cu Mercedesul în plugul unui tractor era băut și a ajuns în arest

Joi, 14 Decembrie 2023 (11:01:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 28 de ani, din Cajvana, care conducea autoturismul Mercedes care s-a zdrobit cu partea laterală dreapta de plugul atașat la un tractor, miercuri dimineață, la Arbore, a ajuns în arest după ce au venit rezultatele probelor de sânge.

George Bîrguan, zis ”Lazăr”, avea o alcoolemie de 1,46 la mie, proba I, respectiv 1,28 proba II, oricum mult peste limita contravențională.

În aceste condiții, tânărul șofer pericol public a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Miercuri dimineață, în jurul orei 6.10, autoturismul marca Mercedes, condus de George Bîrguan, zis ”Lazăr”, a intrat cu mare viteză în plugul atașat unui tractor care circula pe drumul național 2K. Cele două vehicule circulau în aceeași direcție, dinspre Iaslovăț spre Solca, iar impactul devastator s-a petrecut în Arbore.

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere arată că șoferul de pe mașina mică nu a frânat deloc și a intrat cu partea dreaptă a autovehiculului în utilajul agricol, pe care l-a și răsturnat.

Prin impactul în dreapta se explică și de ce șoferul a scăpat cu leziuni minore, în timp ce Vasile Țicșă, de 43 de ani, din Arbore, pasagerul din dreapta, a murit pe loc între fiarele contorsionate ale mașinii.

 Pe bancheta din spate se afla o adolescentă în vârstă de 17 ani, din Solca, care a suferit și ea leziuni, dar ușoare.  

Ea a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral minor și contuzie de cot, leziuni care nu au necesitat internarea.

Tractoristul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero.

Șoferul în vârstă de 28 de ani vinovat de producerea accidentului a refuzat să sufle în etilotest, acesta fiind primul indiciu că are ceva de ascuns.

Bărbatul care a murit era tată a trei copii și avea mai multe afaceri deschise în Arbore. În ceea ce-l privește pe George Bîrguan, acesta este cunoscut drept un cal breaz și are mai multe sancțiuni la regimul rutier, parte pentru conducere cu viteză excesivă. De altfel, și acum martorii spun că acul vitezometrului s-ar fi blocat la 225 km/h. Aceiași martori spun că în urmă cu câteva luni a mai distrus un autoturism marca Audi, după ce ar fi intrat într-un stâlp și apoi într-un gard.

Pe de altă parte sunt și voci care acuză că proiectorul montat în partea din spate a tractorului orbea șoferii din spate. Având în vedere însă viteza cu care rula șoferul de 28 de ani și starea de ebrietate, aceste acuzații par nejustificate.

Ancheta polițiștilor continuă sub coordonarea unui procuror care va decide în cursul zilei de joi dacă va solicita și un mandat de arestare preventivă pe numele șoferului în vârstă de 28 de ani.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul care a intrat cu Mercedesul în plugul unui tractor era băut și a ajuns în arest.
 Vizualizări articol: 6597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tânărul care a intrat cu Mercedesul în plugul unui tractor era băut și a ajuns în arest5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei