Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 288 (8512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rețele uzate

Medie de două avarii pe zi în rețeaua de termoficare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vorba „ziua și avaria” nu mai este valabilă de ceva vreme în cazul rețelelor de termoficare ale Sucevei, care trebuiau să intre într-un amplu program de modernizare, în valoare de 47 de milioane de euro, care a fost blocat temporar și acum se reia, dar la nivel de „ghidul solicitantului”.

„Probleme de funcționare nu sunt pe partea de producție, unde avem deja în stoc biomasă pentru trei luni de zile, dar avem probleme pe partea de transport și distribuție. Anul trecut au fost 568 de avarii. Dacă apare o problemă în această iarnă pe linie de încălzire, e doar pentru că sunt avarii, caz în care vom interveni cu operativitate și punctual”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, după discuțiile avute marți, la sediul Primăriei, cu reprezentanții Thermonet și Bioenergy.

Practic, media avariilor înregistrate la furnizarea căldurii/apei calde, pentru consumatorii de pe anumite porțiuni din sistemul centralizat, este de două pe zi.

O mare parte din problemele de acest gen urmau să fie soluționate prin înlocuirea unor porțiuni mari de rețele uzate, cu conducte noi de termoficare, precum și prin modernizarea punctelor termice la care nu s-au făcut investițiile necesare până acum, doar că proiectul întocmit de Pimăria Suceava și care trebuia să intre la finanțare de anul acesta a „înghețat”.

„Primăria municipiului Suceava a depus la data de 1 martie 2023 proiectul pentru reabilitarea sistemului de termoficare, dar din păcate s-a anulat acea sesiune de depunere, ministrul a fost schimbat și s-a luat de la capăt procedura, iar acum este în dezbatere ghidul solicitantului. Eu încă mai sper să putem depune proiectul până la finele anului”, a explicat Ion Lungu.

Valoarea investițiilor necesare pentru modernizarea întregii rețele de termoficare, întinsă pe sute de kilometri, depășește cu mult posibilitățile de finanțare de la bugetul local, chiar și ca lucrare multianuală.

În schimb, pentru 2024, de la bugetul local vor fi alocate fonduri pentru continuarea schimbării contoarelor de la branșamentele blocurilor, unde, din cauza vechimii, au mai fost probleme, des reclamate la ședințele cu asociațiile de proprietari.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medie de două avarii pe zi în rețeaua de termoficare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medie de două avarii pe zi în rețeaua de termoficare a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei