Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 288 (8512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Suveniruri

Globuri unicat pictate manual, cu clădiri simbol din județ, de vânzare la Muzeul Național al Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Globurile unicat pictate manual, puse în vânzare marți după-amiază, la magazinul Muzeului Național al Bucovinei, sunt admirate și cumpărate de suceveni. Șefa Biroului Educație, marketing și comunicare din cadrul MNB, Iulia Roșca, a declarat că globurile sunt pictate de artistul plastic Crina Gabriela Vîlcu, de la CrinArt Globuri Unicat Constanța, care colaborează cu mai multe muzee din țară.

Iulia Roșca a arătat că Muzeul Național al Bucovinei a primit 48 de globuri cu diametrul de 8 cm, dintre care de marți până miercuri, în jurul orei 12.30, s-au vândut 17 bucăți. Globuri de 10 cm s-au primit 18 bucăți, din care s-au vândut două; dintre cei 30 de clopoței din ceramică s-au vândut 4, iar dintre cele 20 de păsări din ceramică s-au vândut două.

Un glob de 10 cm costă 125 lei, cel de 8 cm costă 65 de lei, o pasăre de ceramică are prețul de 27 de lei, iar un clopoțel costă 46 de lei.

Globurile de sticlă, clopoțeii și păsările fluieraș sunt pictate manual fiecare cu model unic, specific sărbătorilor de iarnă. Unele sunt personalizate cu Muzeul de Istorie Suceava, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Științele Naturii, Casa Vicov din Muzeul Satului Bucovinean și cu Palatul Administrativ din Suceava. Altele au pictate obiceiuri și tradiții de Crăciun și Anul Nou, peisaje de iarnă și case tradiționale.

Iulia Roșca a mai spus că muzeul a comandat pentru colecția proprie 5 globuri de 10 cm pictate manual, cu Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, care vor ajunge după data de 10 decembrie a.c.. Programul de acces la magazinul muzeului este de marți până duminică, între orele 9.00-17.00. Produsele se pot achiziționa și de la magazinul online https://muzeulbucovinei.ro/magazin/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Globuri unicat pictate manual, cu clădiri simbol din județ, de vânzare la Muzeul Național al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Globuri unicat pictate manual, cu clădiri simbol din județ, de vânzare la Muzeul Național al Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei