Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 184 (8408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nepăsare

Un centru social privat din Dumbrăveni ignoră instituțiile statului și continuă să cazeze 13 bătrâni în condiții improprii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un centru social privat din comuna Dumbrăveni ignoră în totalitate toate măsurile dispuse de instituțiile statului care, în urma unui control, au constatat mai multe nereguli în ceea ce privește modul în care sunt cazați 13 bătrâni care beneficiază de serviciile acestui așezământ. Este vorba despre Centrul rezidențial destinat persoanelor vârstnice – Centrul social Herzog – Franz von Bayern – aparținând Asociației Iubirea Aproapelui AIA din comuna Dumbrăveni, care de aproape o lună nu a luat nici o măsură pentru a remedia problemele constatate de o comisie de control formată din reprezentanți ai mai multor instituții. Anunțul a fost făcut de prefectul Alexandru Moldovan, care a precizat că în cursul zilei de luni a convocat o ședință de analiză a stadiului de îndeplinire a măsurilor stabilite de către reprezentanții instituțiilor care au desfășurat controale la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Suceava. Alexandru Moldovan a spus că din discuțiile purtate în ședința de analiză a rezultat că în majoritatea cazurilor, măsurile stabilite de instituțiile de control au fost fie realizate, fie sunt în procedură de îndeplinire.

„O situație deosebită o reprezintă modul în care cei responsabili de activitatea Centrului rezidențial destinat persoanelor vârstnice – Centrul social Herzog – Franz von Bayern – aparținând Asociației Iubirea Aproapelui AIA din comuna Dumbrăveni au tratat măsurile stabilite de către inspectori. Fără excepție, reprezentanții instituțiilor care au fost în control au precizat că măsurile stabilite în sarcina conducerii asociației nu au fost îndeplinite, nefiind demarate până la acest moment nici măcar acțiunile corective care nu necesită investiții financiare”, a spus prefectul de Suceava.

De precizat că în urma controlului efectuat la începutul lunii iulie, la acest centru social privat din Dumbrăveni au fost constatate mai multe nereguli, printre care lipsa acreditării ca serviciu social, existența unor depozite de alimente necorespunzătoare, lipsa probelor pentru mâncarea servită bătrânilor sau lipsa autorizațiilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Moldovan a spus că deși pentru acest centru au fost stabilite mai multe măsuri pentru intrarea în legalitate, reprezentanții așezământului nu au făcut nimic până în momentul de față în acest sens. El a arătat că nici măcar în ceea ce privește acreditarea pentru serviciile sociale prestate nu a fost făcut vreun demers din partea reprezentanților centrului. Având în vedere această situație, prefectul Alexandru Moldovan a emis un nou ordin prin care a fost constituită o comisie mixtă care va verifica, din nou, activitatea acestui centru rezidențial destinat persoanelor vârstnice. Comisia este alcătuită din reprezentanți ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, ai Inspectoratului de Poliție Județean și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Alexandru Moldovan a precizat că în situația în care reprezentanții centrului din Dumbrăveni vor avea nevoie de consultanță pentru documentele de care au nevoie pentru a obține avizele necesare, aceasta va fi acordată de instituțiile care vor merge în control, însă în cazul în care se vor constata că nu s-a făcut nimic în problemele legate de igienă și curățenie, atunci vor trebui să fie luate măsurile legale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un centru social privat din Dumbrăveni ignoră instituțiile statului și continuă să cazeze 13 bătrâni în condiții improprii.
 Vizualizări articol: 1079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un centru social privat din Dumbrăveni ignoră instituțiile statului și continuă să cazeze 13 bătrâni în condiții improprii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei