Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 184 (8408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Școală de vară

Activități de vacanță antrenante și creative, la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială Vatra Moldoviței a organizat, în această vacanță, două școli de vară, ambele aflate la cea de a III-a ediție, ale căror beneficiari au fost elevii din cele cinci structuri ale instituției.

Elevii au petrecut o săptămână de vacanță împreună, în mod organizat, au relaționat, experimentat, cele două programe educaționale fiind o modalitate de a-și perfecționa cunoștințele și aptitudinile, de a se dezvolta armonios.

„Organizarea și coordonarea acestora nu ar fi fost posibile fără efortul, dedicarea și implicarea oamenilor școlii -  profesori pasionați de munca lor, adevărați profesioniști, care au gândit în cele mai mici detalii și au realizat activități de vacanță antrenante, creative, cu multiple valențe educative, aducând mare bucurie copiilor și încântare părinților”, a menționat directoarea unității, prof. Monica Georgeta Colban.

Prima Școală de vară, intitulată ,,Școală de Vară – Pentru puștii de la țară!”, pentru elevii de gimnaziu, a fost inițiată și organizată de Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, în parteneriat cu Primăria Comunei Vatra Moldoviței, Parohia ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Valea Stânei și Parohia ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” Vatra Moldoviței și s-a derulat în luna iulie.

Printre activitățile care au încântat elevii au fost exercițiile de cunoaștere și inter cunoaștere, activitățile outdoor, jocurile sportive, exercițiile de percuție, muzică și dans, povești în jurul focului, etc.

Participanții la program s-au bucurat de aventură în Parcul Ariniș, Gura Humorului, cu sprijinul Fundației ,,Te Aud România”, au călătorit cu trenul, au realizat vizite de studiu la Muzeul de Artă a Lemnului și la Muzeul Lingurilor de Lemn din Câmpulung Moldovenesc.

Una dintre activitățile la care participanții au pus mult suflet a fost ,,Târgul copiilor”, târg cu vânzare de produse proaspete, preparate de fiecare copil acasă, cu sprijinul părinților, o adevărată lecție de educație financiară.

„Zile de poveste”

A doua Școală de Vară, intitulată ,,Zile de poveste”, s-a adresat elevilor din ciclul primar și s-a derulat în perioada 31 iulie - 4 august 2023. Aceasta a fost inițiată și finanțată de Fundația Umanitară ,,Proiecte Limburg România” și realizată în parteneriat cu Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, având drept obiectiv stimularea interesului copiilor pentru lectură și evidențierea rolului educativ al poveștilor pentru viață.

Printre altele, copiii au participat la un ateliere de creație vestimentară, au exersat tehnica modelajului și au ecologizat 14 km din traseul Via Transilvanica.

Activitățile zilnice au fost completate cu jocuri sportive și de socializare, cu momente de dans artistic, iar în debutul școlii de vară, cu un impresionant atelier de lectură, la care au participat peste 100 de elevi.                                                                                           

„Se cuvine să mulțumim și sponsorilor noștri, antreprenorilor din comunitatea noastră, care și în acest an, ca și în edițiile precedente, ne-au sprijinit”, a mai transmis directoarea unității, prof. Monica Georgeta Colban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități de vacanță antrenante și creative, la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activități de vacanță antrenante și creative, la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei