Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 184 (8408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Gratuitate pentru pensionari la transportul public local din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pensionarii din municipiul Suceava vor călători gratuit cu autobuzele și microbuzele TPL, a anunțat primarul Ion Lungu, după o serie de discuții avute luni cu conducerea societății de transport public local.

Prezent luni, 7 august, la noul sediu al TPL Suceava, de unde este sunt coordonate autobuzele și microbuzele electrice cu care se circulă în municipiul reședință de județ, primarul Ion Lungu a venit cu o veste bună pentru un număr mare de suceveni.

„În urma analizei financiare la 30.06.2023, am constatat că putem acorda abonamente gratuite pensionarilor începând cu 1 octombrie 2023.

Am luat în considerare faptul că balanța financiară permite acest lucru, de faptul că s-a redus prețul la energia electrică, față de începutul anului, dar și de faptul că urmează să depunem proiectul de amenajare a parcului fotovoltaic, care va asigura energia electrică pentru consumul municipalității.

Voi propune Consiliului Local să acordăm gratuitate pensionarilor din municipiul Suceava la transportul public de persoane. Am făcut această promisiune mai demult, nu s-a putut mai devreme, din cauza creșterii prețurilor la energia electrică, dar astăzi avem îndeplinite condițiile necesare”, a spus Ion Lungu.

Edilul Sucevei e convins că proiectul va fi susținut și aprobat de Consiliul Local, astfel încât pensionarii să beneficieze de gratuitate de la 1 octombrie, adică în mai puțin de două luni.

„Consider că este un lucru bun și pentru societatea de transport public local, deoarece va crește numărul de călători, dar și pentru fluidizarea traficului din oraș, în ideea că o parte din pensionari vor lăsa mașina acasă, având gratuitate la transportul local”, a adăugat Ion Lungu.

Pensionarii beneficiază în prezent de o reducere de 50% la transportul în comun, plătind 37,5 lei pentru un abonament lunar, valabil pe toate liniile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gratuitate pentru pensionari la transportul public local din Suceava.
 Vizualizări articol: 1451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Gratuitate pentru pensionari la transportul public local din Suceava4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei