Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 184 (8408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Luni, 7 august

A fost deschis Parcul „Prefecturii” din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luni, 7 august, a fost redeschis pentru public Parcul de pe strada Mihai Eminescu, situat între Spitalul Municipal Fălticeni şi Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, cunoscut de fălticeneni sub numele de Parcul „Prefecturii” sau Parcul „23 August”, cum îl ştiu cei mai în vârstă.

Accesul fălticenenilor în parc a marcat finalizarea Proiectului „Modernizare arhitecturală şi peisagistică a obiectivului Parc Public – str. Mihai Eminescu, nr. 4; Reabilitare termică corp B Muzeul de Artă Ion Irimescu; Restaurare monument istoric – Casa Memorială Mihail Sadoveanu din municipiul Fălticeni”, finanţat prin programul Operaţional Regional 2014-2020 în cadrul Axei prioritare 13 – Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii.

Parcul ”Prefecturii” a fot redeschis după nouă luni în care au fost realizate alei moderne şi spaţii verzi cu gazon natural şi dotate cu un sistem de irigaţie pentru a menţine vegetaţia sănătoasă, a fost instalat un sistem inteligent de iluminat public cu lămpi LED pentru a fi reduse cheltuielile cu energia electrică.

Proiectul a mai inclus realizarea unui loc de joacă pentru copii pe locul celui vechi şi amenajarea unui spaţiu care conţine aparate pentru practicarea mişcării în aer liber de către adulţi. În locul vechiului foişor care a dispărut odată cu fanfara Gardienilor Publici, în anul 1998, a fost construit un foişor din lemn tratat hidrofob, pentru a rezista umezelii, în care vor avea loc spectacole cu diverse genuri de muzică, folk, fanfară, simfonică, populară, pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele, aşa cum era pe vremuri.

Prin acelaşi proiect a fost modernizată şi fântâna arteziană din interiorul parcului, care nu mai funcţiona de aproximativ 20 de ani şi care acum are jocuri ale jeturilor de apă şi lumini.

Au fost amplasate bănci, un număr dublu faţă de cele din trecut, şi coşuri de gunoi pentru colectare selectivă. Mobilierul stradal mai include şi pergole pe aleile de la intrarea în parc, locuri unde, în zilele călduroase, vizitatorii parcului sunt feriţi de razele soarelui.

Tot în parc au fost montate şi camere de supraveghere pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale şi pentru creşterea gradului de siguranţă al fălticenenilor, iar pentru limitarea actelor antisociale şi de vandalism, parcul este împrejmuit cu gard, accesul fiind făcut prin trei zone de acces pietonal şi una de acces auto pentru lucrări de întreţinere şi intervenţii. În luna august parcul va fi deschis zilnic între orele 8:00 şi 23:00, o patrulă a Poliţiei Locale asigurând ordinea publică în acest interval orar. Este important de ştiut că nu va fi permis accesul în parc cu animale de companie.

 

Parcul „Prefecturii”, locul de întâlnire pentru întreaga comunitate

Conform primarului Gheorghe Cătălin Coman, nu a fost organizată o deschidere festivă, cu inaugurare oficială şi tăiere de panglică, ci pur şi simplu parcul a fost pus la dispoziţia cetăţenilor luni, începând cu ora 8,00.

„Dragi fălticeneni, suntem încântaţi să vă anunţăm că parcul de pe strada Mihai Eminescu, Parcul <Prefecturii> cum este cunoscut, revine la viaţă după finalizarea lucrărilor de modernizare arhitecturală şi peisagistică în cardul unui proiect importat pentru municipiul Fălticeni, finanţat cu fonduri europene.

Copii, părinţi şi bunici, vă mulţumim că aţi fost alături de noi în toată această perioadă. Veniţi să vă bucuraţi de toate facilităţile pe care le oferă noul parc! Şi suntem convinşi că Parcul <Prefecturii> va deveni locul preferat de întâlnire pentru întreaga noastră comunitate”, este dorinţa primarului Cătălin Coman.

Primarul a făcut şi un apel către toţi cei care vor ajunge în acest parc: să păstreze curăţenia şi să nu distrugă mobilierul urban şi instalaţiile.

„Am o rugăminte foarte mare pentru fălticeneni şi pentru toţi cei care vor veni în acest parc, să îl păstreze. Este un parc realizat cu investiţii consistente, un parc la care s-a muncit foarte mult. Avem obligaţia şi morală, şi tehnică să îl păstrăm curat, să păstrăm toate instalaţiile în stare de funcţionare. Îi rog pe toţi cei care vin în parc să se comporte civilizat, să producă cât mai puţine deşeuri, să le arunce în spaţiile special amenajate, să nu distrugă şi să nu vandalizeze. Este parcul nostru, al fălticenenilor şi împreună ne putem bucura de el.

Fălticeniul merită un parc frumos, merită o zonă verde de relaxare, o oază pentru destindere atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Cum îl păstrăm, aşa îl avem. Iar municipalitatea va face eforturi consistente pentru păstrarea curăţeniei, pentru îngrijirea spaţiilor verzi, pentru menţinerea în stare de funcţionare a tuturor instalaţiilor.

Orice act de vandalism va fi sancţionat conform regulamentului stabilit în Consiliul Local. Cei care vor strica vor plăti, dar sperăm să nu fie cazul”, a declarat primarul Cătălin Coman.

Acesta şi-a exprimat satisfacţia că proiectul a fost finalizat cu succes şi a subliniat importanţa păstrării curăţeniei şi întreţinerii parcului. El a menţionat că parcul este supravegheat video 24 de ore pe zi, cu 16 camere de luat vederi, pentru a preveni actele de vandalism şi a asigura ordinea publică. O patrulă a Poliţiei Locale va asigura ordinea publică în timpul funcţionării parcului, care va fi deschis între orele 8,00 şi 23,00 în luna august, iar din luna septembrie, între orele 7,30 şi 22,00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost deschis Parcul „Prefecturii” din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
A fost deschis Parcul „Prefecturii” din Fălticeni5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei